Ξαφνικά αυτά τα 4 cult fashion items κυριαρχούν στο street style

Ένα μόνο είναι αρκετό για να "φρεσκάρεις" τα looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ενώ τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ στις πασαρέλες είναι σίγουρα το επίκεντρο της προσοχής κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, καθώς από εκεί αντιλαμβανόμαστε τις τάσεις, ωστόσο η δυναμική του street style είναι τέτοια που έξω στους δρόμους δημιουργούνται πολλά trends ή εδραιώνονται αυτά που "κατεβαίνουν" στα catwalks.

Όπως έλεγε σοφά και η Coco Chanel "αν τα ρούχα δεν βγουν στον δρόμο, ο σχεδιαστής έχει αποτύχει". Είναι, λοιπόν, πάντα μια ενδιαφέρουσα στιγμή όταν βλέπουμε πώς οι τελευταίες τάσεις και οι νέες αφίξεις "μεταφράζονται" σε αυτό που θέλουν πραγματικά να ψωνίσουν και να φορέσουν τα κορίτσια της μόδας.

Έτσι αυτήν τη στιγμή 4 είναι τα πιο cult fashion items που κυριαρχούν στην σκηνή του street style μεταξύ των πιο καλοντυμένων fashionistas. Από τη σιλουέτα που κυριαρχεί σε μια φούστα ή παντελόνι το στυλ παπουτσιού που βλέπεις σχεδόν παντού, δες τα κομμάτια που αυτόματα θα "φρεσκάρουν" τα καλοκαιρινά σου σύνολα.

4 cult fashion items που κυριαρχούν στο street style

A-line σιλουέτα


Είναι μία από τις τρεις πιο κολακευτικές γραμμές σε ρούχα (οι άλλες δύο είναι το ντραπέ και το κρουαζέ), που αναδεικνύει τη σιλουέτα και ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Φόρεσέ το σε φορέματα (full skirts ακόμα καλύτερα) και φούστες, που θα βάλεις σίγουρα και την επόμενη σεζόν.

Νο logo αξεσουάρ


Πάνε οι εποχές που κρατούσες μια τσάντα φουλ στο επώνυμο λογότυπο. Πλέον όλα τα αξεσουάρ είναι δηλωτικά του brand που έχεις επιλέξει μόνο μέσα από την γνώση. Τι σημαίνει αυτό; Τα παπούτσια σου, οι τσάντες, τα κοσμήματα, οι ζώνες διαθέτουν λεπτομέρειες που θα αναγνώριζαν μόνο οι οξυδερκείς του στυλ ήτοι οι πιο ενημερωμένες fashionistas.

Σκέψου ας πούμε τις πλεκτές τσάντες Bottega Veneta αλλά και τα παπούτσια με λουλούδια της Prada - ξέρουν όλες την προέλευσή τους αλλά πουθενά πάνω τους δεν φαίνεται!

Mesh flats


Έχουν γίνει το νέο αμφιλεγόμενο trend στον κόσμο της μόδας, κατακτώντας τις καρδιές των trendsetters παγκοσμίως. Τα περίφημα διχτυωτά παπούτσια ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, που αυτόματα βάζει μια πινελιά τολμηρής αισθητικής σε κάθε εμφάνιση.

Μaxi φούστα


Φέτος έχει την τιμητική της, όπως κάθε καλοκαίρι άλλωστε, με τη διαφορά ότι τα κορίτσια της μόδας εστιάζουν σε λευκά πολύ φαρδιά κομμάτια, που συνδυάζουν με tank tops και μπαλαρίνες ή kitten heels. Είναι ένα κομμάτι ιδιαίτερα αγαπητό στα minimal κορίτσια, που το επιλέγουν στο repeat.