Νοσταλγικό & γοητευτικό: Αυτό το αξεσουάρ θα βάλει μια σοφιστικέ πινελιά στο look σου

Δες 6 τρόπους για να το ενσωματώσεις στα καλοκαιρινά σου σύνολα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Σκέψου νότια Ιταλία και το Ποζιτάνο, αλλά και Ιταλίδες σταρ του σινεμά της δεκαετίας του '70 και εύκολα θα βρεις ποιο είναι αυτό το νοσταλγικό και γοητευτικό αξεσουάρ, που μπορεί με μία μόνο κίνηση να προσθέσει σοφιστικέ εικόνα στην εμφάνισή σου.

Παρεξηγημένο από πολλές, είναι ένα κομμάτι που δύσκολα το επιλέγουν για να στολίσουν τα looks τους, με τους σχεδιαστές φέτος να το φέρνουν στο προσκήνιο και να το συνδυάζουν στα μοντέλα τους με διάφορους τρόπους.

Είναι, πάντως, η έμπνευση που χρειάζεσαι καθώς πλησιάζεις πιο κοντά σε εκείνους τους μήνες που τα βρεγμένα μαλλιά, οι φυσικοί κυματισμοί, η θαλασσινή αύρα και η la dolce vita πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μας.

Το νοσταλγικό αξεσουάρ που θα βάλει μια σοφιστικέ πινελιά στο look σου

Αφήνοντας κατά μέρος τη ρητορική, υπάρχουν τάσεις που, εκτός από το να φαίνονται στις πασαρέλες, προκύπτουν από lifestyle και κουλτούρες –ή κοινωνική θέση–, όπως συμβαίνει με τα μεταξωτά μαντίλια και την χρήση τους.

Από την αρχαιότητα, πέρασε μέσα από διαφορετικά στυλιστικά στάδια: από το να είναι ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο στην εμφάνιση έως, το να δείξουν την πολιτιστική ταυτότητα, όπως στην περίπτωση ορισμένων παραδοσιακών φορεσιών ή ως προσωπική δήλωση στυλ.

Ωστόσο, τα κορίτσια της μόδας στο Instagram δείχνουν να τα επιλέγουν φέτος στις εμφανίσεις τους και να τα φοράνε με διάφορους τρόπους, απογειώνοντας το στυλ τους. Κι αν εσύ δεν έχεις ιδέα πώςνατο βάλεις, πέρα από το να στολίσεις τον λαιμό σου, δες στη συνέχεια 6 τρόπους, έτσι όπως επιλέγουν να φορέσουν τα μεταξωτά μαντίλια οι fashionistas.

6 τόποι για να φορέσεις το μεταξωτό μαντίλι


Tip: Άφησε τα μαλλιά σου να φαίνονται λίγο από πάνω, και φυσικά βάλε τα αγαπημένα σου γυαλιά ηλίου.


Tip: Ανάμειξε vintage ή paisley prints με urban καπέλα και μέσα από την τάση του athleisure πρόσθεσε μια casual πινελιά στις εμφανίσεις σου, σαν να μην το είχες προγραμματίσει!


Tip: Διάλεξε ένα μαντίλι με διαφορετικά prints από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε κάθε φορά που το δένεις να φαίνεται ότι έχεις πολλά μαντίλια!


Tip: Άφησε τα μαλλιά σου κάτω και πλέξε μερικά κοτσιδάκια, έτσι ώστε η εικόνα Jack Sparrow να είναι πολύ καλύτερη.


Tip: Παίξε με τις αντιθέσεις των χρωμάτων και κάνε άφοβα μίξη εμπριμέ αλλά και έντονων με παλ τόνων.


Tip: Προτίμησε μονόχρωμο μαντίλι για να το βάλεις ως τοπ, αφού θα το συνδυάσεις με πολλά bottoms.