Η φούστα που επιστρέφει από τα 70s είναι το it item του καλοκαιριού

Δες πώς φοράνε οι fashionistas την απόλυτη καλοκαιρινή τάση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Φέτος οι πασαρέλες "παίζουν" με τα extreme. Οι micro-skirts είναι top για τους σχεδιαστές, με μεγάλους θαυμαστές ανάμεσα στις επώνυμες αλλά και στα κορίτσια της μόδας, αλλά μια φούστα από τα 70s δείχνει την κυριαρχία της και πως δεν το... βάζει εύκολα κάτω!

Μπορεί ο ζεστός καιρός να δείχνει μίνι φούστες και σορτσάκια αλλά αυτό το ρετρό κομμάτι θα σου χαρίσει όχι μόνο στυλ αλλά και έξτρα δόσεις δροσιάς, αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο άνετη και βολική από τις κοντές "αδελφές" της.

Η φούστα που επιστρέφει από τα 70s είναι το it item του καλοκαιριού

Οι μακριές φούστες, με την μποέμ γοητεία τους, είναι επίσης απαραίτητες αυτήν τη σεζόν. Άνετες, ελαφριές, εδροσερές και στυλάτες, έχουν ήδη μεγάλη επιτυχία στους λάτρεις του street style. Οι μακριές φούστες άρχισαν να παρουσιάζονται τη δεκαετία του '60, μέσα από το πρίσμα της υποκουλτούρας του London mod.

Οι mods (συντομογραφία για τους μοντερνιστές) ήταν γνωστοί για τον ηδονιστικό τρόπο ζωής και την αγάπη τους για τις τέχνες. Οι ντουλάπες τους χαρακτηρίζονταν από έντονα prints, bold χρώματα και μακριά μήκη.

Ανυπομονώντας να κάνουν δικά τους τα πιο "σεμνά" κλασικά κομμάτια της μόδας, στράφηκαν στη μακριά φούστα και επινόησαν παραλλαγές με καρό ή ρίγες, σχεδόν πάντα σε A line γραμμή. Σύντομα, αυτό το ρούχο ήταν παντού.


Ωστόσο ήταν το 1970 που η μακριά φούστα έφτασε στο απόγειό της. Έντονα επηρεασμένη από το κίνημα των χίπις, η αισθητική της δεκαετίας είχε στόχο να δώσει τέλος στα άβολα και εκλεπτυσμένα ρούχα. Η μόδα έγινε η έκφραση μιας νέας ελευθερίας και η μακριά φούστα ήταν η τέλεια ενσάρκωση αυτής της απελευθερωτικής φιλοσοφίας.

Διακοσμημένη με φλοράλ στάμπες και φτιαγμένη από αέρινα υφάσματα, όπως βαμβάκι ή σιφόν, η άνετη και χαλαρή μάξι φούστα έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής, ακόμη και στις συλλογές των πιο περιζήτητων Οίκων μόδας.

Πώς φορούν οι fashionistas τη φούστα από τα 70s

H έκδοση της μάξι φούστας για το 2024 έχει μια ρομαντική και κοριτσίστικη πινελιά, που τονίζεται με το λευκό χρώμα αλλά και με τις λεπτομέριες δαντέλας. Ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται να εκτιμούν τα κορίτσια της μόδας, καθώς επιλέγουν ελαφριά υφάσματα για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη με στυλ.


Η Elsa Hosk υπέκυψε στην τάση στο Instagram, φορώντας μια μακριά λευκή φούστα που συνδύασε με ένα μαύρο στράπλες top και εντυπωσιακή ζώνη στη μέση, συμπληρώνοντας το σύνολό της με πέδιλα με ιδιαίτερο τακούνι.


Η Blanca Miró επέλεξε μια μακριά φούστα με δέσιμο μπροστά, που συνδύασε με δανετέλιο τοπ, καφέ πλατφόρμες και μια δίχρωμη καπιτονέ τσάντα Chanel.

Top choice

μάξι λευκή φούστα Η&Μ

Με βολάν, €24,99, Η&Μ