Αυτό είναι το τζιν που οι Γαλλίδες φοράνε όλο το καλοκαίρι

Οι Ελληνίδες το αποφεύγουν με το σκεπτικό ότι... παχαίνει!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι Γαλλίδες διαθέτουν αξεπέραστο στυλ οπότε καλά θα κάνεις να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να βλέπεις τι επιλέγουν στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα, υπάρχει ένα κομμάτι που το φοράνε στο repeat και παραμένει βασικό στην γκαρνταρόμπα τους.

Με το αβίαστα κομψό στυλ των Γαλλίδων όλων των ηλικιών και το πώς κυκλοφορούν στην πόλη, με φινετσάτα και ευκολοφόρετα σύνολα, οι επιλογές τους γίνονται αυτόματα viral στις fashionistas ανά τον κόσμο. Και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να αναφερθείς στο παριζιάνικο στυλ χωρίς να αποτίσεις φόρο τιμής στο τζιν - ειδικά σε ένα κομμάτι που φοράνε όλο το καλοκαίρι.


Αυτό είναι το τζιν παντελόνι που οι Γαλλίδες φοράνε όλο το καλοκαίρι

Βρέξει-χιονίσει, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο της μόδας στο οποίο επιστρέφουν οι Γαλλίδες - το λευκό τζιν παντελόνι, που εναλλάσσουν με ένα παρόμοιο σε κρεμ τόνο, κληρονομιά από τα vintage Levi 501s. Πιο συγκεκριμένα, τα λευκά τζιν είναι συνώνυμα με τη γαλλική κομψότητα του καλοκαιριού.


Τα ελαφρώς χαλαρά λευκά τζιν παντελόνια είναι ενδεικτικά του κομψού στυλ των Γαλλίδων, που τα φοράνε από το πρωί ως το βράδυ, τόσο σε casualwear σύνολα όσο και το βράδυ, συνδυάζοντάς τα με πολυτελή πουκάμισα και μπλούζες, αλλά και με τα αξεπέραστα tweed σακάκια τύπου Coco Chanel.


Οι Ελληνίδες πάλι, λόγω της μεσογειακής σιλουέτας τους, αποφεύγουν με... πάθος το λευκό τζιν παντελόνι, με το σκεπτικό ότι παχαίνει. Μεγάλο λάθος! Οι τρόποι για να το συνδυάσεις είναι άπειροι, οπότε σίγουρα θα βρεις ένα look που σου ταιριάζει.


Από χαλαρά πουκάμισα και κλασικά tank tops, μέχρι φαρδιά σακάκια ή στενά blazers και μαρινιέρες, οι ιδέες είναι πολλές για να δημιουργήσεις ένα σύνολο που αποπνέει κομψότητα και εκλεπτυσμένη αισθητική και θα γίνει το αγαπημένο σου.

Λευκό τζιν: Shop the trend

λευκό τζιν παντελόνι polo

Super slim, €199, Polo Ralph Lauren

λευκό τζιν polo

Curved, €229, Polo Ralph lauren

λευκό τζιν παντελόνι kalogirou.com

Skinny, Philipp Plein, €320, kalogirou.com

λευκό παντελόνι DKNY

Wide-leg, €79, DKNY

λευκό τζιν παντελόνι Levi's

Straight, €120, Levi's 501