Οι fashionistas μίλησαν: Αυτές είναι οι 8 πιο "αναμενόμενες" τάσεις για το καλοκαίρι 2024

Με έμπνευση από τις πασαρέλες, το street style και το Instagram

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Tο καλοκαίρι είναι στον ορίζοντα όσο μουντός κι αν είναι ο καιρός, όση συννεφιά κι αν έχει. Τελεία! Σε δύο εμβομάδες μπαίνουμε και επίσημα στους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου και οφείλουμε να ποροετοιμαστούμε για τα πρώτα κύματα καύσωνα που θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Για να σε βοηθήσω, λοιπόν, να ξεκινήσεις τη μετάβασή σου από την άνοιξη στο καλοκαίρι, σου παρουσιάζω τις τάσεις που πρόκειται να κυριαρχήσουν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, τα 8 πιο... αναμενόμενα trends, δηλαδή, έτσι όπως προέκυψαν από τις πασαρέλες την άνοιξη του 2024, από τα looks των fashionistas στο street style αλλά και από το Instagram.

Με βεβαιότητα σού λέω πως όλα αυτά που σημειώνω στη συνέχεια είναι ό,τι θα βλέπεις μπροστά σου τους επόμενους μήνες - οι fashionistas κάτι ξέρουν παραπάνω.

Οι 8 πιο αναμενόμενες τάσεις για το καλοκαίρι από τις fashionistas

Power Poplin


H ποπλίνα σε κλασικά πουκάμισα, φούστες, φορέματα και παντελόνια είναι το πιο περιζήτητο υλικό αυτήν τη στιγμή για το καλοκαίρι, ειδικά σε λευκό, με σχέδια να εμφανίζονται στις πασαρέλες των Emilia Wickstead, Tove και Valentino, αλλά και στις πιο κομψές ροές του Instagram.

Coastal classics


O κόσμος των μαγιό επιστρέφει στα κλασικά, αναδεικνύοντας τα κομψά στυλ που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, με ασπρόμαυρoυς τόνους, all-time classic ολόσωμα και μπικίνι να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Elegant details


Σατέν φούστες και crop tops, tailored γιλέκα και μυτερά γοβάκια, όλα δείχνουν τον δρόμο προς την κομψότητα. Επίλεξε κομμάτια με φινέτσα και εκλεπτυσμένη αισθητική.

Capri pants


Μετά την πασαρέλα S/S 24 Tory Burch, τα κάπρι παντελόνια απογειώθηκαν. Πλέον είναι παντού και γίνονται γρήγορα η "It" τάση της σεζόν.

Thong sandals


Τα σανδάλια που θυμίζουν κλασικές σαγιονάρες κάνουν θραύση ανάμεσα στα κορίτσια της μόδας. Είτε μιλάμε για βραδινά κομμάτια είτε για casual, η τάση είναι εδώ και θα μείνει.

Sheer summer


Κανείς δεν εκπλήσσεται που τα διάφανα κομμάτια θα συνεχίσουν το σερί της κυριαρχίας τους όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν στα ύψη. Ειδικά τότε θα τα βλέπεις στο repeat.

Romantic shorts


Τα ρομαντικά σορτσάκια που θυμίζουν πιτζάμες είναι εδώ! Τα κεντήματα, λεπτομέρειες δανρέλας και σατέν φιόγκους, θα τα φοράς ασταμάτητα με κλασικά tank tops.

Butter Yellow


Bottega Veneta, Givenchy, Jacquemus, Proenza Schouler, όποιο brand κι αν δεις αυτήν τη στιγμή το χρώμα της... μαργαρίνης κάνει θραύση σε μεμονομένα κομμάτια ή total looks.