Το clutch επιστρέφει το 2024 στα... χέρια μας!

Κάνει δυναμικό comeback στην γκαρνταρόμπα μας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram
instagram

Το 2023 ήταν η χρονιά που το clutch –και το clutching– έκανε δυναμικά την επιστροφή του.Το clutching ήταν μια δημοφιλής τάση στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, αφού τα μοντέλα κρατούσαν διάφορα σχέδια και μεγέθη, από κόμπακτ μέχρι puffer και oversized τσαντάκια.

Η λέξη "clutch" μπορεί να παραπέμπει σε τσαντάκια μη πρακτικά ως επί το πλείστον, όπου αποθηκεύουμε τα είδη πρώτης ανάγκης για μια έκτακτη διαμονή στην κολλητή μας, για παράδειγμα, αλλά φέτος τείνουν να γίνουν ο πιο πρακτικός μας σύντροφος στις καθημερινές μας δραστηριότητες, δημιουργώντας παράλληλα στυλάτα looks.


Μόλις δεις το ογκώδες Miu Miu, στολισμένο με μπρελόκ και διάφορα διακοσμητικά, μεγάλο trend, που δημιουργήθηκε με γνώμονα τον σύγχρονο τρόπο ζωής εν κινήσει και τις ανάγκες της σημερινής εργαζόμενης, αλλά και το μεγάλο Ferragamo σε κόκκινο χρώμα, που μπορείς να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου με 17 τρόπους, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι τα clutches είναι πλέον αρκετά ευρύχωρα για να φιλοξενήσουν όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα.


Πιο μικρό και με αλυσίδα για να το κρεμάς και στον ώμο σου, το μελιτζανί της Gabriela Hearst θυμίζει περισσότερο ρετρό τσάντα της μαμάς, που κρατούσε στα 80s στο θέτρο και εσύ φέτος θα την απολαύσεις στις all-day εμφανίσεις σου.

Και η φαντασία δεν σταματά εδώ, αφού στον ίδιο Οίκο είδαμε και clutches διπλωμένα σαν φάκελο, που ταιριάζουν ιδανικά σε office looks και -γιατί όχι- σε βραδινά φορέματα με metallic υφές, αλλά και κόμπακτ κομμάτια, που δεν φημίζονται για τη χωριτικότητά τους - αλλά καμία σημασία δεν έχει όταν πρόκειται για το στυλ! Θυμήσου λίγο τη Ferrari bag, που κανει δήλωση μόδας σε κάθε outfit.

Τα clutches ήταν η μεγάλη είδηση της μόδας ​​για το Φθινόπωρο/Χειμώνα και επανεμφανίστηκαν στις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι αυτή η τσάντα θα κυριαρχήσει όλο το 2024. Οπότε καλά θα κάνεις να επιλέξεις το δικό σου αγαπημένο σχέδιο και χρώμα και να τα εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Shop the best clutches

μαύρο clutch

Mαύρο, Khaite

πράσινος κροκό φάκελος

Πράσινο, €115, Aspinal of London

φούξια τσαντάκι

Φούξια, €59,95, Exe

καφέ τσαντάκι

Μπεζ με στρας, €510, Giuseppe Zanotti

λεοπάρ φάκελος

Λεοπάρ, €750, The Attico

ασημί clutch

Silver, €35,95, Zara

πράσινη τσάντα

Πράσινη, €65, Loet

ροζ τσάντα

Ροζ, €148,49, Pinko