Καμηλό παλτό: Η διαχρονική τάση που ξεπερνά όλες τις άλλες

Ταιριάζει με κάθε στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
shutterstock
shutterstock

Θυμάμαι τη μαμά μου και τις φίλες της που φορούσαν στις εξόδους τους (για το θέατρο κυρίως) το καλό τους παλτό. Δύο για την ακρίβεια παλτό: Ένα μαύρο και ένα καμηλό. Είχαν άριστη ποιότητα, καλό ράψιμο και τέλειο φινίρισμα και φυσικά ταίριαζαν με όλα τους τα ρούχα από το πρωί ως το βράδυ.

Πριν, λοιπόν, η μόδα δημιουργήσει άπειρα στυλάτα κομμάτια και γεμίσουν οι ντουλάπες μας με τα "απαραίτητα", τα δύο αυτά πανωφόρια έκαναν καλά τη δουλειά τους και συνεχίζουν να την κάνουν. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει κλασική διαχρονική αξία στα ρούχα - να φοριούνται κάθε χρόνο και να μας καλύπτους στυλιστικά όπως κι αν θέλουμε να τα συνδυάσουμε. Το καμηλό (καφέ δηλαδή) παλτό είναι η διαχρονική τάση (δες τις τάσεις της σεζόν) που εύκολα ξεπερνά όλες τις άλλες και δες γιατί.

Γιατί το vinyl είναι Νο1 trend και όχι κιτς

Το αξεπέραστο καμηλό παλτό

Elegant, μπορείς να το φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ, δημιουργώντας casual εμφανίσεις αλλά και βραδινά looks, αφού το καμηλό παλτό είναι "πολυμορφικό" και λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας. Φόρεσέ το με τα sneakers σου για να δώσεις ένα twist κομψότητας στη συνολική εμφάνισή σου, συνδύασε το με τα πιο funky κομμάτια της ντουλάπας σου για να ισορροπήσεις το look σου, ρίξ' το στους ώμους σου με ένα βραδινό lingerie dress και κάνε το σύμμαχο των πιο minimal outfits σου, δημιουργώντας μαζί του άπειρους συνδυασμούς.

καμηλό παλτό

Oversized suits: Τα φαρδιά κοστούμια στην πρώτη γραμμή του street style

Τα ατού του, φυσικά είναι το ουδέτερο χρώμα του αλλά και το κλασικό του σχέδιο, που ταιριάζει με όλα, είτε το προτιμήσεις στην πιο ίσια γραμμή του είτε το βάλεις στην oversized εκδοχή. Συμπέρασμα; Κομψή και μοντέρνα όλες τις ώρες της μέρας, που αυτό είναι το ζητούμενο της μόδας και ο κανόνας του στυλ: Να είσαι ο εαυτός σου και να φοράς τα μοδάτα κομμάτια της κάθε σεζόν χωρίς να σε φοράνε.

Tips για να το συνδυάσεις

  • Πρόσεξε να είναι καλή η ποιότητά του για να μπορεί να σταθεί στα outfits σου είτε μιλάμε για βραδινά φορέματα είτε για πρωινές επιλογές.
  • Προτίμησε ένα μακρύ και φαρδύ κομμάτι για να φορέσεις από μέσα τα oversized πουλόβερ σου αλλά και για να κάνεις layering με σακάκια και μπουφάν.
  • Φόρεσέ το με μαύρα για να κάνεις τη διαφορά στην εμφάνισή σου.
  • Είναι το τέλειο πανωφόρι για να το συνδυάσεις με τα λευκά σου σύνολα, δημιουργώντας to-the-point outfits.
  • Αν είσαι φανατική του color blocking (το κάνεις και σωστά) θα το προτιμήσεις για τις κρύες μέρες του χειμώνα.