Η απροσδόκητη επιστροφή ενός φορέματος και γιατί πρέπει να το εντάξεις στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

Μια απρόσμενη σιλουέτα κερδίζει τις εντυπώσεις στο στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει στη ζωή μας ένα φόρεμα που φορούσαμε ως παιδιά, αλλά με μια πιο θηλυκή και ανέμελη εμφάνιση. Μιλάμε φυσικά για εκείνο το εφαρμοστό στο πάνω μέρος και με φαρδιά μίνι φούστα, γνωστό και ως skater dress, που διαθέτει νοσταλγική γοητεία, η οποία, σε συνδυασμό με την ευελιξία και την φρεσκάδα του, το καθιστούν ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, φαίνεται να παρουσιάζει "ιλιγγιώδη" άνοδο στο βάθρο των τάσεων του καλοκαιριού για το 2024. Ο βασικός λόγος; Αποτελεί μια ωδή στα παιδικά μας χρόνια, αλλά με μια πιο σοφιστικέ πινελιά, αποκτώντας όλα εκείνα τα... εύσημα για να γίνει το τέλειο φόρεμα για κάθε καλοκαιρινή περίσταση.


Η απροσδόκητη επιστροφή ενός φορέματος και γιατί πρέπει να το εντάξεις στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

Μια σιλουέτα που εμπνέεται από τα σχέδια που φορούσαν οι skaters τη δεκαετία του '80, γνώρισε την χρυσή του εποχή στη δεκαετία του 2000 και έγινε το must-have των φανατικών θαυμαστριών της ποπ σταρ Avril Lavigne.

Στενό μέχρι τη μέση, κοντό και με ελαφρώς full skirt σε γραμμή Α, κολακεύει τη σιλουέτα όπως λίγα, προσφέροντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ της κομψότητας και της νοσταλγίας του 2000.


Aπό στυλιστική άποψη αυτό σημαίνει ότι είναι το ιδανικό κομμάτι για μια πρωινή εμφάνιση, εάν το συνδυάσεις με sneakers, μπαλαρίνες ή οποιοδήποτε άλλο φλατ παπούτσι, αλλά και εγγύηση επιτυχίας για μια καλοκαιρινή βραδιά φορώντας το με ψηλοτάκουνα πέδιλα.


Το καλοκαίρι του 2024, αυτή η σιλουέτα επανεφευρίσκεται μέσα από νέες αποχρώσεις, υφάσματα, κοψίματα και prints, ανοίγοντας την πόρτα σε ατελείωτες διαφορετικές εμφανίσεις.


Εκτός από το ότι φαίνεται πολύ ωραίο και φινετσάτο, αυτό το ρούχο είναι ένα από τα πιο απροσδόκητα trends που έφερε μαζί του η καλοκαιρινή σεζόν και, ειλικρινά, δεν μας εκπλήσσει καθόλου γιατί είναι η τέλεια φόρμουλα για τις ζεστές μέρες.


Εύκολο και άνετο στην χρήση, δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα για την ευελιξία και την κομψότητά του, ανεξάρτητα από την περίσταση για την οποία θα το επιλέξεις. Είναι ένα φόρεμα-κλειδί που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη έτσι ή αλλιώς.

Top choice

Προτίμησε ένα λευκό σε minimal γραμμή, ιδανικά από ποπλίνα ή λινό, για να είναι δροσερό ακόμα περισσότερο, που θα το φορέσεις με πολλά διαφορετικά αξεσουάρ και παπούτσια, δημιουργώντας πολλές καλοκαιρινές εμφανίσεις.

λευκό φόρεμα μίνι pinko atticadps.gr

Λευκό από ποπλίνα με λουράκια στο πλάι, Pinko, €147, atticadps.gr