Το λεοπάρ παλτό είναι πιο ευέλικτο από όσο νομίζεις - Και μια καλή εναλλακτική στο total black

Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram
instagram

Το λεοπάρ παλτό είναι το αγαπημένο πανωφόρι για να φορεθεί από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν και ποτέ πριν δεν ήταν τόσο μοντέρνο όσο φέτος τον χειμώνα! Αν και τις προηγούμενες εποχές τα αγαπημένα animal printed παλτό με μοτίβα ζώων ήταν κυρίως το ασπρόμαυρο της ζέβρας, το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024 επιστρέφει δυναμικά το λεοπάρ.

Τα μαύρα στίγματα σε καφέ φόντο, που κάποτε θεωρούνταν κιτς επειδή τα φορούσαν οι πιο εκκεντρικές κυρίες της αστικής τάξης, χρειάστηκαν χρόνια για να σταθεροποιήσουν τη φήμη τους και να αγαπηθούν αντίστοιχα με το μαύρο χρώμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIXO (@rixo)

Τα εύσημα πηγαίνουν, εν μέρει στις celebrities, ανάμεσά τους η μούσα του Andy Warhol, Edie Sedgwick, και η Kate Moss, plus στις μέρες μας οι δίδυμες Olsen, που εθεάθησαν πρόσφατα να φορούν παρόμοιο παλτό The Row, αποδεικνύοντας μας μια μεγάλη αλήθεια: Δεν υπάρχει It-girl που σέβεται τον εαυτό του χωρίς να έχει αυτό το κομμάτι στην γκαρνταρόμπα του.


Επιπλέον, η Balenciaga, στην επίδειξη της pre-fall 2024 συλλογής στο Λος Άντζελες, προτείνει ένα λεοπάρ παλτό με ρετρό αναφορές, οπότε, πού ξέρεις, μπορεί η μαμά ή η γιαγιά σου να κρύβουν στην ντουλάπα τους ένα κομμάτι με συναισθηματική και πλέον... υψηλή μοδίστικη αξία.

Πώς να συνδυάσεις το λεοπάρ παλτό

Στο street style το έχουμε δει με διάφορα looks, αφού οι fashionistas ανα τον κόσμο το λατρεύουν και το φοράνε με διάφορους τρόπους, αφού είναι πιο ευέλικτο από ό,τι φαντάζεσαι:


Για παράδειγμα μπορείς να το αναδείξεις με total black μονοχρωμία, να το φορέσεις με κόκκινο χρώμα (δες πώς θα το εντάξεις με 17 τρόπους στα looks σου), με τζιν παντελόνι, ακόμα και με το λευκό βραδινό σου φόρεμα (δες 10 party looks για τις γιορτές)! Πράσινο φως σχετικά με τα αξεσουάρ, αφού του ταιριάζουν από τα κλασικά χρυσαφί μέχρι τα statement bling-bling κομμάτια ενόψει των γιορτών.

Τα καλύτερα λεοπάρ παλτό για να αγοράσεις

λεοπάρ με ζώνη

Mε ζώνη, €158, Guess

λεοπάρ μάξι

Με όρθιο γιακά, €192, ΟΟF

λεοπάρ σακάκι

Aδιάβροχο, €39,99, Η&Μ

λεοπάρ παλτό

Kαμπαρντίνα, €302, Michael Mickael Kors

λεοπαρ μαντό

Με πέτα, €65, yoox.com

λεοπάρ γούνα

Cape coat, Dolce & Gabbana

λεοπάρ teddy

Teddy, €229, United Colors of Benetton

λεοπάρ αδιάβροχο

Faux fur, €160, Guess