Πόσα καράτια πρέπει να είναι οι βέρες γάμου;

Για να διατηρηθούν αναλλοίωτες στον χρόνο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
shutterstock
shutterstock

Είναι το Νο1 σύμβολο αγάπης και αιώνιας πίστης και ενότητας μεταξύ του ζευγαριού. Οι βέρες θα μείνουν για πάντα, όπως και ο έρωτας! Ξέρεις, όμως, πώς θα επιλέξεις τις σωστές για σένα και τον μέλλοντα σύζυγό σου; Το βασικό στην επιλογή είναι τα καράτια, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο χρόνο θα παραμείνουν λαμπερές, για να στολίζουν τα δάχτυλά σας.

Τι είναι τα καράτια χρυσού;

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέτρο καθαρότητας του χρυσού, οπότε με απλά λόγια τα 18 καράτια χρυσού περιέχουν 18 μέρη καθαρού χρυσού και 6 μέρη άλλων πολύτιμων μετάλλων, τα 14 καράτια περιέχουν 14 μέρη χρυσού και 10 άλλων πολύτιμων μετάλλων, ενώ ο χρυσός 24 καρατίων είναι απολύτως καθαρός, απλώς δεν χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων.

Επειδή ο χρυσός είναι μαλακό μέταλλο και θα υποστεί φθορές μέσα στον χρόνο, αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα για να αντέχει στον χρόνο λαμπερός και πολυτελής. Έτσι τα πιο συνηθισμένα κράματα μετάλλων για την κατασκευή κοσμημάτων είναι τα 9,14 ή τα 18 καράτια, με τα 14 καράτια να έχουν πιο γυαλιστερό φινίρισμα στο αποτέλεσμα.

Οπότε προτίμησε βέρες 14 καρατίων σε ένα σχέδιο που σου αρέσει και φυσικά ταιριάζει και στους δύο, ενώ φρόντισε να είναι το μέγεθός σου, για να μην κινδυνεύεις να την χάσεις αλλά ούτε και να σε στενεύει στο δάχτυλό σου.

βέρες γάμος
Unsplash

Ποιο χρώμα να επιλέξω για τις βέρες;

Οι επιλογές είναι απλές: Χρυσές, από λευκόχρυσο και δίχρωμες, που συνδυάζουν, δηλαδή και τα δύο χρώματα. Οι χρυσές βέρες είνα μια κλασική επιλογή, που ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη θέσης της στον λευκόχρυσο, που προτιμάται από τα περισσότερα ζευγάρια. Ο λόγος; Συνδυάζεται εύκολα με διάφορα κοσμήματα.

Όσο για τις δίχρωμες βέρες, είναι μια πιο μοντέρνα επιλογή, που ωστόσο τείνει να μειώνεται διαρκώς, αφού οι κλασικές προτάσεις είναι πάντα πιο ευέλικτες και τα ζευγάρια αποφεύγουν να τις επιλέξουν, με το σκεπτικό ότι θα τις φοράνε για πάντα, οπότε η ιδέα είναι all-time classic βέρες. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι αποκλειστικά του ζευγαριού.

Πού να απευθυνθείς για τις βέρες του γάμου σου

Al'oro Jewellery

Με περισσότερα από 40 χρόνια πορείας στον χώρο της κατασκευής κοσμημάτων και ισχυρή παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων, το όραμα της Al'oro είναι η ανάδειξη του ελκυστικού χαρακτήρα και της μοναδικής ταυτότητας όσων επιλέγουν τις δημιουργίες της.

H ευρεία συλλογή προϊόντων της Al'oro περιλαμβάνει σταυρούς, δαχτυλίδια, μενταγιόν, βραχιόλια και σκουλαρίκια, όλα κατασκευασμένα σε χρυσό 14 και 18 καρατίων, ενώ εδώ θα ανακαλύψεις τις βέρες των ονείρων σου σε διάφορα σχέδια για να διαλέξεις αυτές που ταιριάζουν στο στυλ σας.

Νέες γραμμές, νέες τεχνικές και νέες φόρμες σε αξεπέραστη ποιότητα που αποπνέουν μοναδικότητα και πολυτέλεια είναι η υπογραφή της Al'oro στον κόσμο του κοσμήματος, που θα ανακαλύψεις από την πρώτη κιόλας γνωριμία μαζί της.

Info

  • Διεύθυνση: Αργυρουπόλεως 90, Αργυρούπολη
  • Τηλ. 210 9939057, 210 9939203
  • Instagram: alorojewellery
  • aloro.gr

Δείτε περισσότερα εδώ

Kanakis Jewels

Με πλούσια εμπειρία στον χώρο του κοσμήματος, η Kanakis Jewels έχει πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φανατικών πελατών της, προτείνοντας χειροποίητες δημιουργίες που κερδίσουν τις εντυπώσεις με την άριστη ποιότητά τους και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Διάλεξε ανάμεσα σε κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια αυτά που θα κάνουν fashion statement στις εμφανίσεις σου και παράλληλα θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο, καθώς όλα τα κοσμήματα Kanakis Jewels ακολουθούν τις τρέχουσες τάσεις, συνδυάζοντας το κλασικό στοιχείο με τις μοντέρνες λεπτομέρειες.

Πέρα από το καθημερινό σου στυλ και τις all-day εμφανίσεις σου, όπου τα κοσμήματα Kanakis Jewels κάνουν εύκολα δήλωση μόδας, υπάρχουν μοναδικά κομμάτια για κάθε ιδιαίτερη περίσταση της ζωής σου. Εδώ θα ανακαλύψεις υπέροχα μονόπετρα για προτάσεις γάμου που μένουν αξέχαστες αλλά και κοσμήματα που θα συμπληρώσουν ιδανικά ένα κομψό bridal look.

Info

Δείτε περισσότερα εδώ

Panidis

Με εμπειρία από το 1931 στον χώρο του κοσμήματος, η εταιρεία Panidis στηρίζεται στην ποιότητα του χρυσού, στον σχεδιασμό, στην αυστηρή επιλογή ποιοτικών κριτηρίων και στις άψογες παρεχόμενες υπηρεσίες, στοιχεία που την καθιστούν ασυναγώνιστη στον χώρο.

Επιπλέον, στο έμπειρο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό (γεμμολόγο, αδαμαντολόγο, ωρολογοποιό, καρφωτή, σχεδιαστή, τεχνίτες, και όλη την ομάδα Panidis) καθώς επίσης και στην εξυπηρέτηση που μπορεί να χρειαστείτε μετά τις αγορές σας.

panidis βέρες

Οπότε δεν χρειάζεσαι τίποτα καλύτερο για να επιλέξεις βέρες Panidis για τον γάμο σου, αποτελώντας τη σίγουρη και ποιοτική επιλογή που χρειάζεσαι για την ωραιότερη μέρα της ζωής σου - και για τα επόμενα χρόνια που θα τις θαυμάζεις στα δάχτυλά σας!

Info

Δείτε περισσότερα εδώ

Kessaris

Ένα όνομα απόλυτα ταυτισμένο με τα πολυτελή κοσμήματα και ρολόγια, το κοσμηματοπωλείο Kessaris προσφέρει ασυναγώνιστη ποικιλία και υψηλής ποιότητας χειροποίητες δημιουργίες για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που κατασκευάζει και εμπορεύεται πολυτελή κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ των πιο διάσημων brands παγκοσμίως για περισσότερα από 50 χρόνια.


Επιπλέον, τα κοσμήματα Kessaris με την αξεπέραστη ποιότητα και τη διαχρονική τους κομψότητα, καθώς και τα σχέδια της Anastasia Kessaris, με το φρέσκο και διασκεδαστικό στυλ τους, μυούν τον επισκέπτη στην αισθητική του κορυφαίου ελληνικού οίκου κοσμημάτων.

Έτσι κάνε μια στάση σε ένα από τα καταστήματα Kessaris ή μπες στο kessaris.gr και εμπιστεύσου την εμπειρία και την κρίση των ειδικών για την επιλογή των βερών σου, που σίγουρα θα τις φοράς το ίδιο λαμπερές και στυλάτες για πολλά χρόνια.

Info

Δείτε περισσότερα εδώ