Το κόλπο των μοντέλων για να φαίνονται πιο μακριά τα πόδια τους με αθλητικά

θα δεις μεγάλη διαφορά στην... επιμήκυνση της σιλουέτας σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα sneakers, το ξέρεις καλύτερα από εμένα, έχουν κάνει δυναμικό comeback στην γκαρνταρόμπα μας τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ένα "δυνατό φαινόμενο" που έχει ταράξει τον κόσμο της μόδας - επώνυμες, πασαρέλες και street style.

Αρχής γενομένης από το athleisure style, που έφερε μαζί του έναν νέο, πιο χαλαρό και απλό τρόπο κατανόησης της μόδας, με την ενσωμάτωση των αθλητικών παπουτσιών στην καθημερινή ζωή και όχι μόνο ως χρηστικά παπούτσια για τον αθλητισμό.

Αυτό το φαινόμενο μεταφράζεται σε μια συνεχή άνοδο των τάσεων στα sneakers. Έτσι, η φετινή χρονιά θα σηματοδοτηθεί από την επιτυχία των αθλητικών παπουτσιών On, την επιστροφή του Nike Cortez και την άνοδο του Adidas SL72 αλλά και με την επιστροφή εμβληματικών σχεδίων που συνεχώς επαναλανσάρονται, όπως, για παράδειγμα τα Vans checkerboard (τα γνωστά καρό).

Πράγματι, τα sneakers έχουν γίνει εμμονή για τις celebrities και τις fashion insiders, που τα φοράνε ασταμάτητα, προσαρμόζοντάς τα σε διαφορετικά στυλ και περιστάσεις.


Η Hailey Bieber, η Emily Ratajkowski, η Bella Hadid και η Kendall Jenner έχουν μετατρέψει τα sneakers στο βασικό τους αξεσουάρ, ενσωματώνοντας μερικά από τα πιο περιζήτητα αθλητικά παπούτσια στις εμφανίσεις τους (όπως τα Nike Cortez, τα Adidas Sambas 550), φορώντας τα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που, εκτός από το ότι προσφέρει μια δροσερή πινελιά σε κάθε σύνολο, δημιουργεί κιόλας το οπτικό εφέ της επιμήκυνσης των ποδιών.


Για να δείξουν τα πόδια σου πιο μακριά με τα αθλητικά εφάρμοσε αυτό το κόλπο

Τα supermodels αλλά και τα κορίτσια στο street style έχουν βρει έναν τρόπο να φοράνε τα αθλητικά τους με μίνι φορέματα, φούστες και σορτσάκια και να δείχνουν τα πόδια τους πιο μακριά και κομψά. Ο λόγος για τις λευκές κάλτσες που συνδυάσουν τα sneakers τους, δημιουργώντας αυτό το εφέ των "μακριών ποδιών" που πολλές από εμάς (αν όχι όλες!) αναζητάμε.


Αλλά οι λευκές κάλτσες δεν είναι μόνο ένα στυλιστικό κόλπο για να μακρύνουν τα πόδια, είναι επίσης μια απόλυτη τάση που έρχεται στο προσκήνιο μαζί με την άνοδο της αισθητικής Paninari (με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ, όπως μπότες Timberland, τζιν Levis 501, πουκάμισα Armani και μπουφάν Moncler, ένα στυλ ή κίνημα μόδας στο Μιλάνο τη δεκαετία του '80), ως ένα αξεσουάρ όπου η γενιά Ζ έχει "πατήσει" για να δημιουργήσει τη δική της εικόνα.


Το συμπέρασμα; Θα βλέπεις ασταμάτητα αυτό τον συνδυασμό λευκής κάλτσας και sneakers το 2024, για στυλιστικούς, μοδίστικους αλλά και... αισθητικούς λόγους!