Το έξυπνο κόλπο για να επαναφέρεις το χρώμα στα ξεθωριασμένα σου ρούχα - Με ένα απλό υλικό που έχεις στο ψυγείο

Σκέψου αυτό το μαύρο μπλουζάκι που έγινε γκρι και ήταν το αγαπημένο σου...

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Το έξυπνο κόλπο για να επαναφέρεις το χρώμα στα ξεθωριασμένα σου ρούχα - Με ένα απλό υλικό που έχεις στο ψυγείο

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγεις την ντουλάπα σου και βλέπεις αγαπημένα ρούχα που θέλεις να φορέσεις ξανά, αλλά τα απορρίπτεις γιατί έχουν χάσει το χρώμα τους και μοιάζουν παλιά και "ταλαιπωρημένα", παρόλο που τα έχεις πλύνει μόνο δυο-τρεις φορές.

Ένα πουκάμισο που σου αρέσει, ένα μπλουζάκι που είναι δώρο της καλύτερής σου φίλης ή ένα φούτερ που δεν έχεις ευχαριστηθεί, γιατί το έβαλες μόνο μία φορά και στο πλύσιμο ξεθώριασε. Δεν θέλεις να πάρεις καινούργια, γιατί σκέφτεσαι ότι πάλι... μία από τα ίδια θα συμβεί.

Και μπορεί να φταις εσύ που τα έβαλες σε δυνατή πλύση με πολύ καυτό νερό, αλλά και πάλι η στενοχώρια ίδια κι απαράλλαχτη είναι! Και φυσικά δεν μπορείς να τα φοράς σε αυτή την κατάσταση, το μαύρο να έχει γίνει γκρι και το κόκκινο... ροζ! Τι θα κάνεις; Θα δεις και θα εφαρμόσεις ένα έξυπνο κόλπο για να επαναφέρεις όλα τα ξεθωριασμένα σου ρούχα στην πρότερή τους κατάσταση και να μοιάζουν πάλι σαν καινούργια.

Το έξυπνο κόλπο για να επαναφέρεις το χρώμα στα ξεθωριασμένα σου ρούχα - Με ένα απλό υλικό που έχεις στο ψυγείο

Οι γιαγιάδες μας κάτι παραπάνω ήξεραν από κόλπα, μυστικά και τρικ για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά κάνουν πολλές φορές ζημιά στα αγαπημένα μας ρούχα, που χάνουν το χρώμα τους με την πάροδο του χρόνου.

χρωματιστά μπλουζάκια
Unsplash

Πριν, λοιπόν, βγεις για ψώνια και πετάξεις τα ξεθωριασμένα σου ρούχα, δες πώς θα τα "γιατρέψεις", χαρίζοντάς τους και πάλι τη ζωντάνια και την φρεσκάδα που είχαν όταν τα πρωτοαγόρασες - και το στυλ!. Με ένα απλό υλικό που έχεις στο ψυγείο σου θα λύσεις το πρόβλημα.

Πάρε ένα μπουκάλι μπίρα -όχι δεν χρειάζεται να το πιεις για να πάνε τα... φαρμάκια κάτω- και δες τι θα κάνεις: Σε μια λεκάνη μούλιασε τα ξεθωριασμενα σου ρούχα σε 1 λίτρο ζεστό νερό μαζί με την μπίρα. Άφησέ τα για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια πλύνε τα όπως κάνεις συνήθως.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η μπίρα περιέχει ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κορεσμού των χρωμάτων, ειδικά στα σκούρα ρούχα, που θα αποκτήσουν και πάλι το αρχικό τους χρώμα. Πρόσεξε να εφαρμόσεις το κόλπο σε ρούχα με παρόμοιο χρώμα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα!