Black tie Dress Code: Τα do & donts για να πετύχεις μια επίσημη εμφάνιση

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις να ντυθείς με βάση έναν "αυστηρό" ενδυματολογικό κώδικα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Εάν πρόκειται να παραβρεθείς σε μια επίσημη εκδήλωση που απαιτεί "αυστηρό" ενδυματολογικό κώδικα, δεν είναι πάντα και τόσο εύκολο να επιλέξεις τη σωστή εμφάνιση - όσο κι αν φαίνεται εύκολο. Δεν έχουν να κάνουν όλα με μια φανταχτερή εικόνα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ενδυμασίας.

Το black tie dress code υποδηλώνει ότι πρέπει να επιλέξεις ένα look που θα είναι βραδινό, να δώσεις βάση στα αξεσουάρ και τα παπούτσια και αυτά είναι μόνο τα βασικά, καθώς υπάρχουν do & donts που οφείλεις να γνωρίζεις για να πετύχεις σωστά μια επίσημη εμφάνιση.

Black tie Dress Code: Τα do & donts για να πετύχεις μια επίσημη εμφάνιση

Don't

Μην φοράς κοντό φόρεμα


Do

Φόρεσε μακρύ μήκος - Αν δεν σου ταιριάζει ένα μάξι φόρεμα, φρόντισε το μήκος του να φτάνει λίγο κάτω από το γόνατο.

Don't

Μην φοράς casual παπούτσια


Do

Φόρεσε κομψά παπούτσια - Προτίμησε ψηλοτάκουνα αλλά φρόντισε να είναι άνετα και να σου προσφέρουν καλή στήριξη. Θα είσαι όρθια σχεδόν όλη τη νύχτα, επομένως η άνεση είναι το κλειδί για να απολαύσεις την βραδιά. Ανεξάρτητα από το μήκος του φορέματος, μια εκδήλωση black tie δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για οτιδήποτε υπερβολικό σε χρώμα ή εκκεντρικό σε σχέδιο.

Don't

Μην ξεχάσεις να βάλεις αξεσουάρ


Do

Βάλε κοσμήματα - Όσο πιο επίσημη είναι η εκδήλωση, τόσο καλύτερη είναι η δικαιολογία για να φορέσεις μερικά από τα πιο ωραία κοσμήματα και αξεσουάρ σου. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να βάλεις αυτό το vintage κολιέ που έχεις ή ένα λαμπερό statement δαχτυλίδι.

Don't

Μην φοράς σκισίματα


Do

Επίλεξε κομμάτια με άλλες κολακευτικές λεπτομέρειες - Μια εκλεπτυσμένη εικόνα είναι το ζητούμενο. Προτίμησε ντραπέ σιλουέτες και σικάτα ντεκολτέ, κομψά δεσίματα και cut-outs, που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σου. Καλύτερα ένα φόρεμα με ανοιχτή πλάτη παρά με ένα μεγάλο σκίσιμο.

Don't

Μην φορέσεις μια εκκεντρική τάση


Do

Επένδυσε σε ένα κλασικό και σικάτο κομμάτι και βάλε μοντέρνες πινελιές μέσα από τα αξεσουάρ. Έτσι η εμφάνισή σου θα είναι ταυτόχρονα σικάτη και μοδάτη.