4 στυλιστικά λάθη που μια κομψή Γαλλίδα δεν κάνει ποτέ

Η αβίαστη κομψότητά τους έχει τα δικά της μυστικά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όχι πολύ περίτεχνο, όχι πολύ κομψό, όχι πολύ σχεδιασμένο: Oι Γαλλίδες επιβεβαιώνουν τη γνήσια και μυστική συνταγή τους για το στυλ. Αποφεύγουν το στερεότυπο της Sylvie στο "Emily in Paris", γιατί δεν φιλοδοξούν να είναι τίποτε άλλο από τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχει ανάγκη για πλεονασμό και χλιδή, δεν χρειάζεται καν να ταυτιστούν με ένα λογότυπο και να το δείξουν: γνωρίζουν ακριβώς τα δυνατά τους σημεία και κρύβουν εύκολα τις αδυναμίες τους. Οι Παριζιάνες λατρεύουν να γίνονται αντικείμενο θαυμασμού για τη φυσική τους ομορφιά, όχι για ένα πολυτελές αντικείμενο ή αξεσουάρ που κρατάνε.


Είναι chic χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Το στυλ τους, τόσο ατημέλητο και "απρόσεκτο" στη λεπτομέρεια, δεν δείχνει να αποτελεί εμπόδιο στην εικόνα τους, που έχει τη φήμη ότι είναι τόσο πρωτότυπη και άψογη. Κι αν αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν, το μυστικό τους βρίσκεται σε 4 στυλιστικά λάθη που δεν κάνουν ποτέ.

4 στυλιστικά λάθη που μια κομψή Γαλλίδα δεν κάνει ποτέ

Εκφράζουν μια μοναδική γοητεία εκφράζουν μέσα από το ντύσιμό τους και το σώμα τους. Η ατέλεια δεν είναι μείον, αλλά συν. Οι Γαλλίδες ξέρουν να περπατούν με σιγουριά στους δρόμους, είναι φυσικές, πραγματικές γυναίκες, που αγαπούν και αναδεικνύουν την αυθεντική μόδα, που δεν απαιτεί ώρες προετοιμασίας και που ξέρουν πώς να μεταμορφώσουν τη βασική τους γκαρνταρόμπα σε μια όαση ευκαιριών και συνδυασμών.


Η μελέτη και η γνώση σχετικά με το στυλ είναι το ατού τους για να δημιουργήσουν εμφανίσεις που ξεχωρίζουν χωρίς να... φωνάζουν! Η ικανότητά τους στο styling πηγάζει από την έμφυτη αγάπη τους για το ωραίο και το καλαίσθητο αλλά και από την εφαρμογή 4 κανόνων, που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να αγνοήσουν.

Έχουν μια capsule γκαρνταρόμπα

Επενδύουν σε "βασικά" αλλά διαχρονικά κομμάτια που διατηρούνται στη μόδα όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως μια καλή κμαπαρντίνα, ένα καμηλό παλτό, ένα ζευγάρι μαύρες γόβες. Μια capsule γκαρνταρόμπα βοηθά στο να έχεις σταθερό στυλ, ενώ αυτά τα κομμάτια "μπλέκονται" εύκολα με τις τρέχουσες τάσεις.


Γνωρίζουν τον σωματότυπό τους

Αποφεύουν πολλά στυλιστικά λάθη, γνωρίζοντας τα δυνατά και αδύναμα σημεία στο σώμα τους, έχοντας, δηλαδή, μια σαφή εικόνα του πώς είναι. Ο καθρέφτης είναι ο καλύτερος φίλος τους, αφού τους δείχνει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορέσουν. Ποτέ δεν θυσιάζουν το στυλ και την κομψότητά τους για να φορέσουν ένα trend που δεν τις κολακεύει.


"Σκανάρουν" την γκαρνταρόμπα τους πριν πάνε για ψώνια

Πάντα ξέρουν τι χρειάζονται και τι όχι, αφού κάθε κομμάτι που υπάρχει στη ντουλάπα τους το γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά. Αυτό τις βοηθάει να μην κάνουν άσκοπες αγορές, να συμπληρώνουν τα κενά με σύνεση και επιπλέον να μπορούν να φοράνε όλα τους τα ρούχα. Το μυστικό της κομψότητας δεν βρίσκεται στην υπερ-κατανάλωση αλλά στη σωστή διαχείριση των αγορών και κατ' επέκταση των ρούχων που έχουν.


Δίνουν προτεραιότητα στην άνεση

Πέρα από τάσεις και... περιστάσεις, η ιδέα των Γαλλίδων δεν είναι άλλη από το να νιώθουν άνετα μέσα στα ρούχα τους, γιατί έτσι αισθάνονται αυτοπεποίθηση και αναδεικνύουν την κομψότητά τους. Εάν φοράνε κάτι που ναι μεν είναι στη μόδα αλλά τις "καταπιέζει", αυτόματα η εμφάνισή τους θα μοιάζει άκομψη και "δεύτερη" - και δεν το θέλουν!