Πώς να ντυθείς μετά τα 40: 6 fashion influencers "ρίχνουν" το Instagram και συμβουλεύουν

Γυναίκες που ξέρουν πώς θα αναβαθμίσουν το στυλ τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Είναι ευρέως γνωστό ότι το υπέροχο στυλ είναι... αγέραστο και μερικές από τις πιο κομψές γυναίκες της μόδας είναι στα 40, 50 και 60, δημιουργώντας εκλεπτυσμένες εμφανίσεις, ενώ παράλληλα κάνουν τις σύγχρονες τάσεις να λειτουργούν άριστα γι' αυτές.

Υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς θα φτιάξεις μια διαχρονική γκαρνταρόμπα αλλά και πώς θα παραμείνεις παραλλήλα πιστή στο προσωπικό σου στυλ, καθώς η μόδα έχει να κάνει με την έκφραση του εαυτού μας και τι μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Έχοντας αυτό κατά νου αλλά και τι θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και θα φορεθεί περισσότερο στο μέλλον, οι αγαπημένες μας fashion bloggers και influencers άνω των 40 χρόνων, που "ρίχνουν" το Instagram, συμβουλεύουν πώς θα ντυθείς κομψά και μοντέρνα μετά τα 40

Πώς να ντυθείς μετά τα 40: 6 fashion influencers "ρίχνουν" το Instagram και συμβουλεύουν

Power dressing


H σωστή εφαρμογή ενός ρούχου και η καλή του ποιότητα θα σου χαρίσουν αβίαστη κομψότητα. Ένα καλογραμμένο blazer ή ένα καλό καμηλό παλτό, για παράδειγμα, έχουν την ικανότητα να αναδεικνύουν κάθε εμφάνιση, ενώ συνδυάζονται εύκολα με κάθε στυλ. Αποτελούν έξυπνες επιλογές που θα φοράς για χρόνια.

Style note: Το "χτίσιμο" ενός συνόλου σε ασπρόμαυρη λογική δείχνει την εμφάνιση πολυτελή και σικάτη.

Total black


Σύμφωνα με τον Neiman Marcus, "Οι γυναίκες που φορούν μαύρα ζουν πολύχρωμες ζωές"! Κομψό, εκλεπτυσμένο και διακριτικό, το μαύρο είναι αξιόπιστο και ασφαλές όταν θέλεις να δείχνεις κομψή με ελάχιστη προσπάθεια.

Style note: Ένα κλασικό μαύρo σύνολο θα επικαιροποιηθεί μέσα από ένα ζευγάρι μοδάτα γυαλιά ηλίου.

Bold colors


To ότι το μαύρο είναι safe επιλογή, δεν σημαίνει ότι το ντύσιμό σου πρέπει να είναι βαρετό. Στην πραγματικότητα, τα statement prints και τα acid brights είναι αυτά στα οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά—απλώς σκέψου leopard prints και κόκκινο, που φέτος πρωταγωνιστούν στις πασαρέλες. Προτίμησε να κάνεις color blocking με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα, για μια εμφάνιση που εγγυάται ότι θα κάνει εντύπωση.

Style note: Η Grece δείχνει πώς θα φορέσεις αταίριαστα μεταξύ τους χρώματα, συνδυάζοντας τα σωστά αξεσουάρ.

All time classic πανωφόρια


Το να επενδύεις σε διαχρονικά πανωφόρια, όπως τζιν μπουφάν και καμπαρντίνες, είναι η πιο έξυπνη αγορά που μπορείς να κάνεις. Το layering πυ θα κάνεις μαζί τους θα αναδείξει την κομψότητά σου και την γνώση σου στη μόδα. Φόρεσε τώρα το φθινόπωρο μια κλασική καμπαρντίνα ή τζάκετ πάνω από το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φόρεμα και είσαι έτοιμη!

Style note: Μια μπεζ καπαρντίνα είναι αρκετά ευέλικτη για να τη βάλεις με οτιδήποτε, από slip φορέματα μέχρι παντελόνια wide-leg.

Διαφορετικές υφές


Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που πρέπει να λύσεις στο στυλ είναι πώς να κάνεις ένα απλό ντύσιμο να μοιάζει λίγο πιο ξεχωριστό. Η απάντηση; Παίξε με διαφορετικές υφές. Ο συνδυασμός του απροσδόκητου προσθέτει ένα ενδιαφέρον στο outfit - Σκέψου ωραία πλεκτά και σατέν φούστες, tweed jackets και τζιν ή ένα floaty μάξι φόρεμα με σουέτ σακάκι και statement αξεσουάρ από δέρμα, οτιδήποτε έχει ωραία αίσθηση, φαίνεται επίσης ωραίο.

Style note: Κατακτώντας την ισορροπία στις υφές, ο συνδυασμός που θα κάνεις σίγουρα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω σου

Ο όγκος είναι σύμμαχος


Μεγάλα μανίκια, full skirts, φουσκωτοί ώμοι και... τεράστιο στυλ! Με την ηλικία έρχεται η αυτοπεποίθηση, η οποία φαίνεται καλύτερα μέσα σε ογκώδη φορέματα, φούστες, σακάκια και πλεκτά που δημιουργούν σοφιστικέ γοητεία. Το μυστικό όπλο μερικών από τις πιο κομψές γυναίκες της μόδας είναι ο όγκος σε κάποια κομμάτια που επιλέγουν, που δείχνουν αυτόματα πολύ μοντέρνα.

Style note: Ένα φαρδύ bomber ή ένα oversized σακάκι δεν χρειάζονται υπερβολικά αξεσουάρ. Κράτησε όλη την εμφάνιση σε ήπιους τόνους και άφησε το φαρδύ κομμάτι... να κάνει τα πάντα.