Πόδια που ιδρώνουν: 3 κόλπα για να αντιμετωπίσεις το αντιαισθητικό πρόβλημα το καλοκαίρι

Για να φοράς τα μοδάτα παπουτσάκια σου χωρίς δυσκολία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

H εφίδρωση είναι ο φυσικός τρόπος του σώματoς να διατηρείται δροσερό όταν κάνει ζέστη ή η άσκηση αυξάνει την εσωτερική σου θερμοκρασία. Πρόκειται για έναν προστατευτικό μηχανισμό που σκοπό έχει να σε δροσίσει. Κι ενώ ο ιδρώτας στα παπούτσια είναι φυσιολογικός και αναμενόμενος, ειδικά το καλοκαίρι, σίγουρα σε φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση - ειδικά όταν θέλεις να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια ή τα strappy ψηλοτάκουνα.

Τα καλά νέα είναι ότι πέρα από τα κλασικά -πλύσιμο ποδιών, καλής ποιότητας παπούτσια, χρήση ειδικών πάτων- υπάρχουν 3 κόλπα, που μπορείς να εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι, λίγο πριν ετοιμαστείς για την έξοδό σου, που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα - και ναι, έχουν αποτέλεσμα.


Πόδια που ιδρώνουν: 3 κόλπα για να αντιμετωπίσεις το αντιαισθητικό πρόβλημα το καλοκαίρι

Για να αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα των ποδιών, εφάρμοσε αυτά τα 3 κόλπα, "βυθίζοντας" τα πόδια σου σε νερό όπου θα προσθέσεις τρία "μαγικά" υλικά, σύμφωνα με τον δερματολόγο Mariano Busso. Όχι μόνο θα βοηθήσουν τα πόδια σου να μην ιδρώνουν αλλά έχουν επίσης χαλαρωτικές και ηρεμηστικές ιδιότητες.

Μηλόξιδο

Ο Busso εξηγεί ότι το μηλόξιδο έχει στυπτικές ιδιότητες, βοηθά στην ισορροπία του pH, μειώνει το μέγεθος των ιδρωτοποιών αδένων και παρέχει ήπια αντιβακτηριακά αποτελέσματα για τον έλεγχο της κακοσμίας των ποδιών. "Ρίξε λίγο μηλόξιδο στο νερό και άφησε τα πόδια σου να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά", λέει. Σκούπισε καλά και βάλε λίγο ταλκ για να απομακρύνεις την περίσσεια υγρασία.


Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Ένα κόλπο που εφαρμόζουν πολλές και για ξεκούραση των ποδιών τους, περιλαμβάνει το μούλιασμα σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι για 15 περίπου λεπτά. Μπορείς να ρίξεις και έλαιο της αρεσκείας σου στο νερό για ένα φουλ αρωματικό αποτέλεσμα.

Μαύρο τσάι

Ο Busso λέει επίσης ότι εάν βουτάς τα πόδια σου σε δροσερό μαύρο τσάι πολλές φορές την εβδομάδα θα λύσεις το πρόβλημα με τον ιδρώτα: "Οι τανίνες που περιλαμβάνονται στο μαύρο τσάι θα βοηθήσουν στη μείωση της εφίδρωσης".