Styling tips: 6 φορέματα που κολακεύουν κάθε σωματότυπο

Είναι οι τάσεις που αναδεικνύουν κάθε σιλουέτα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όσον αφορά στις τάσεις στο ντύσιμο, κάθε καλοκαίρι υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα, στυλ και ηλικίες. Τα φορέματα δεν λείπουν από τις επιλογές μας ανεξάρτητα από το νούμερο που γράφει η ταυτότητά μας, τα κιλά μας ή το ύψος μας, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ποια σχέδια μας ταιριάζουν περισσότερο.

Σε όσες αρέσει να εστιάζουν στη θηλυκότητα, προτιμούν τα ασύμμετρα ή τα διάφανα φορέματα, ενώ εκείνες που επιζητούν άνεση το καλοκαίρι, φοράνε συνήθως minimal και διαχρονικά κομμάτια, που είναι ο πιο πιστός τους καλοκαιρινός σύμμαχος.

Τέλος, για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, τα crochet φορέματα βρίσκονται σε όλες τις γκαρνταρόμπες των γυναικών που νοσταλγούν την περίοδο των χίπις! Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τάσεις στα φορέματα που κολακεύουν υπέροχα τις καμπύλες του σώματος, αναδεικνύοντας όλες τις σιλουέτες. Ε, αυτά θέλεις να μάθεις για να τα φοράς τους επόμενους μήνες non stop.

Styling tips: 6 φορέματα που κολακεύουν κάθε σωματότυπο

A-line φόρεμα


Επιστροφή στη δεκαετία του '60! Οι σχεδιαστές όπως ο André Courrèges, η Mary Quant και ο Paco Rabanne κόντυναν υπερβολικά τα φορέματα της εποχής, αποκαλύπτοντας τα πόδια με τολμηρό τρόπο. Το πολυαγαπημένο φόρεμα σε γραμμή Α κέρδισε τον θαυμασμό του γυναικείου φύλου, που το λάτρεψε. Από τότε μέχρι σήμερα το σχέδιο αυτό δεν έχει σταματήσει να φοριέται, αφού μπορεί εύκολα να δείξει τη σιλουέτα πιο ψηλόλιγνη και τα πόδια θεϊκά.

Tip: Για πιο κολακευτικό αποτέλεσμα προτίμησε μαύρο χρώμα και λίγο πιο στενή εφαρμογή στη μέση.

Ντραπέ φόρεμα


Είναι δύσκολο να μην υποκύψεις σε αυτή την τάση, καθώς το ντραπέ φόρεμα είναι ευέλικτο και ευκολοφόρετο κάθε μέρα: Στο γραφείο, για βόλτες στην πόλη ή στις διακοπές. Το δυνατό του σημείο; Όταν οι σούρες είναι τοποθετημένες στα σωστά σημεία, κολακεύουν όλες τις σιλουέτες και ενισχύουν τις καμπύλες του σώματος.

Tip: Ιδανικά προτίμησε σούρες στο πλάι, για να δείξει πιο λεπτή η μέση σου.

Φόρεμα με λάστιχο στη μέση


Φορεμένο από την Elsa Hosk, την Gala Gonzalez και τη Sara Sampaio, το εφαρμοστό φόρεμα με λάστιχο (ή και χωρίς) στη μέση, δημιουργεί εύκολα το εφέ της... λέπτυνσης στο σημείο. Ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο κόλπο που θα δείξει το σώμα μας πιο κομψό και το στυλ μας ακόμα πιο εκλεπτυσμένο.

Tip: Προτίμησε λάστιχο με συνοχή και όχι αυτό που δημιουργεί κενά ανάμεσα στις ραφές, για ένα πιο... αδυνατιστικό αποτέλεσμα.

Το πλεκτό φόρεμα


Κολλητό στο δέρμα, το πλεκτό φόρεμα ταιριάζει τέλεια σε όλες τις σιλουέτες. Γι' αυτό τον λόγο η μεγαλύτερη λάτρις αυτής της τάσης, η Sonia Rykiel, σχεδίασε τα πρώτα της πλεκτά φορέματα όταν έμεινε έγκυος, θέλοντας άνετα ρούχα που θα προσαρμόζονταν τέλεια (και κομψά) στη στρογγυλεμένη της κοιλιά. Φέτος το καλοκαίρι, προτιμάμε τα κοντά ή πολύ ελαφριά κοψίματα, για να φοριούνται ακόμα και στους καύσωνες.

Tip: Προτίμησε λίγο πιο δομημένο πλεκτό, που θα κάθεται καλύτερα στο σώμα σου.

Το shirt-dress


Ίσως ένα από τα πιο σικάτα trends του καλοκαιριού 2024, το shirt-dress επιστρέφει στο προσκήνιο της μόδας. Μια επιστροφή που οφείλουμε ιδιαίτερα στους Miu Miu, Dior, ακόμα και στον Οίκο Courrèges που προτείνουν το "πουκαμισο-φόρεμα" ως βασικό, που θα αναδείξει την "ήσυχη πολυτέλεια".

Tip: Μπορείς να το φορέσεις με μια ζώνη στη μέση, για να δείξεις πιο κομψή.