Μυστικά στυλ για 40άρες: 9 έξυπνα tips για να φοράς τα ψηλοτάκουνα με άνεση

Όσο μεγαλώνεις, το να φοράς τακούνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο - Όχι πια!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Όσο μεγαλώνεις, το να φοράς τακούνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο, κυρίως λόγω των διάφορων πόνων στα πόδια και τη μέση από τους οποίους υποφέρουμε όλοι. Η αλήθεια είναι πως όλες αποζητάμε την άνεση πάνω στα high heels, αφού το αίσθημα της ανακούφισης στο τέλος της ημέρας, ενώ φορούσες τακούνια, είναι απαράμιλλο, καθώς νιώθεις τεράστια ικανοποίηση που δεν χρειάστηκε να τα στερηθείς.

Ξέρουμε όλες καλά πόσο αλλάζει η εμφάνιση και πόσο απογειώνεται το στυλ μας πάνω σε ψηλοτάκουνα. Ωστοσο, στο ερώτημα "υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να φοράμε με άνεση τα τακούνια μετά τα 40", η απάντηση είναι "ναι".

Δεν γίνονται θαύματα, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μπορείς ακολουθώντας 9 έξυπνα tips να φοράς με περισσότερη άνεση τα τακούνια σου, ειδικά εάν είσαι πάνω από 40, που οι αντοχές τείνουν να μειώνονται!


Μυστικά στυλ για 40άρες: 9 έξυπνα tips για να φοράς τα ψηλοτάκουνα με άνεση

Φόρεσέ τα στο σπίτι

Εάν οι γόβες σου είναι καινούργιες και για να τις φορέσεις σε μια ειδική περίσταση, φρόντισε να τις βάλεις μία μέρα πριν μέσα στο σπίτι. Καλύτερα με λεπτές κάλτσες, για να συνηθίσουν τα πόδια σου και να ανοίξουν λίγο τα γοβάκια.

Βάλε πάτους

Οι πάτοι είναι θεϊκό δώρο αν φοράς τακούνια και είσαι στο τρέξιμο όλη μέρα (ή νύχτα). Απορροφούν τους κραδασμούς και βοηθά τα πόδια να μην πρήζονται ή πονάνε.


Πάρε μαζί σου φλατ

Είναι υπέροχο να φοράς τις γόβες σου όλο το βράδυ και στη συνέχεια όταν θα πρέπει να περπατήσεις μέχρι τον σταθμό του μετρό/την πιάτσα των ταξί/το σπίτι να μπορείς να τις αλλάξεις με τα χαμηλά παπούτσια που φρόντισες να έχεις μαζί σου.

Χρησιμοποίησε ταλκ

Ορκίζομαι σε αυτό – το να βάλεις τα πόδια σου λίγο ταλκ πριν φορέσεις τα ψηλοτάκουνα είναι σωτήριο. Σταματούν αυτόματα να τρίβονται στα παπούτσια και έτσι αποφεύγονται οι φουσκάλες στα δάχτυλα των ποδιών.


Φόρα τα σωστά τακούνια

Οι γόβες με χοντρό τακούνι αλλά και με λίγη φιάπα μπροστά φοριούνται πιο εύκολα όλη μέρα από τα στιλέτο, που τείνουν να σε κάνουν να ταλαντεύεσαι περισσότερο. Όσο κι αν σου αρέσουν τα παπούτσια με μυτερό τακούνι, σίγουρα θα κάνουν τα πόδια σου να πονάνε περισσότερο!

Κάνε πεντικιούρ

Διατηρώντας τα νύχια των ποδιών περιποιημένα θα αποφύγεις το τρίψιμο ή το τσάκισμα των δακτύλων. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγεις από την πόρτα φορώντας τακούνια και να καταλάβεις ότι τα νύχια των ποδιών σου έχουν μεγαλώσει... υπερβολικά.

Τέντωσε τα δάχτυλα

Εάν έχεις λίγο χρόνο ενώ κάθεσαι, βγάλε διακριτικά το πόδι σου από το γοβάκι και τέντωσε τα δάχτυλα. Θα σε ανακουφίσει πολύ και θα νιώσεις καλύτερα μόλις τα ξαναφορέσεις.


Δοκίμασε το hack ενός supermodel

Η Marie Helvin ορκίζεται σε αυτό το κόλπο και όσοι το έχουν δοκιμάσει, αν και τρελό, είναι πολύ αποτελεσματικό: Ένωσε το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο (τα δύο πριν από το μικρό δάχτυλο) με ένα μαλακό κορδόνι ή ταινία. Αυτό έχει να κάνει με την εξισορρόπηση του βάρους πάνω από τα πόδια μας. Προφανώς, μόνο αν φοράς κλειστά παπούτσια!

Άλλαξε παπούτσια

Μη φοράς συνέχεια τα ίδια τακούνια κάθε μέρα – άλλαξε ύψος και στυλ παπουτσιών. Έτσι θα ξεκουράζεις τους μυς σου και δεν θα ταλαιπωρείς τα πόδια σου.