10 styling tips για γκριζομάλλες - Πώς θα πετύχεις το τέλειο look με βάση το χρώμα των μαλλιών σου

Δες τα do & donts που θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Στις μέρες μας τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι μόνο... προνόμιο των γιαγιάδων και των γυναικών μεγάλης ηλικίας. Ακόμα και 45άρες παίρνουν πλέον την απόφαση να μη βάφουν τα μαλλιά τους, αγκαλιάζοντας το γκρι χρώμα. Έτσι δεν χρειάζεται τρέχουν στο κομμωτήριο για να κάνουν ρίζα κάθε λίγο και λιγάκι ούτε να φοράνε καπέλα ή να μαζεύουν τα μαλλιά τους μόλις φανεί λίγο γκρι.

Έχει γίνει η δήλωση μόδας του αιώνα, να αγκαλιάζεις τα φυσικά σου χρώματα αρκεί αυτό να σε κάνει χαρούμενη. Όσο πιο αυθεντικός είσαι, τόσο πιο ελκυστικός θα νιώθεις. Αυτή η νέα τάση, λοιπόν, με τα γκρίζα μαλλιά έχει μια τεράστια άνοδο αλλά χρειάζεται παράλληλα να προσέξεις μερικά πράγματα στο styling, χαρίζοντας μια κομψή ανανέωση στη νέα σου εμφάνιση.

10 styling tips για γκριζομάλλες - Πώς θα πετύχεις το τέλειο look

Το γκρι χρώμα στα μαλλιά τείνει να τραβά την προσοχή. Έτσι, αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι για να τονίσεις αυτή την έλξη και όχι να την εξασθενίσεις!


Προφανώς, υπάρχουν ορισμένα εξατομικευμένα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως ο τόνος του δέρματος και το προσωπικό σου στυλ, αλλά υπάρχουν 10 αλάνθαστα styling tips για να απογειώσεις το look σου.

  1. Όταν επιλέγεις γυαλιά ηλίου ή οράσεως, μείνε μακριά από μαύρους σκελετούς. Το θέμα είναι να αναδείξεις τα γκρι μαλλιά σου, οπότε επέλεξε έντονα χρώματα. Το μπορντό, το μπλε αλλά και το λευκό κάνουν θαύματα.
  2. Μην κολλάς στις παραδοσιακές τσάντες και παπούτσια σε καφέ ταμπά χρώμα. Επίλεξε πιο ζωντανές αποχρώσεις, όπως ροζ, λευκό και σκούρο κόκκινο. Αυτά τα χρώματα θα μεταμορφώσουν ένα βαρετό ντύσιμο σε πιο διασκεδαστικό και νεανικό look.
  3. Βάλε statement κοσμήματα. Μεγάλα σκουλαρίκια και τολμηρά κολιέ τραβούν την προσοχή στο πρόσωπο και ουσιαστικά στα μαλλιά σου.
  4. Τα κασκόλ και τα μαντίλια είναι από τις πιο κομψές επιλογές για να συνδυάσεις ένα ρούχο και να αναδείξεις το εντυπωσιακό χρώμα των μαλλιών σου. Προτίμησε εμπριμέ και εντυπωσιακές υφές, ειδικά αν φοράς μονοχρωμία.

  5. Δοκίμασε φορέματα Α line, tailored σακάκια με τονισμένους ώμους και στενή μέση αλλά και φαρδιά τζιν παντελόνια με εντυπωσιακά tops. H ιδέα εδώ είναι να πάρουν τα γκρίζα μαλλιά σου λίγες μοντέρνες πινελιές από τα ρούχα σου, για να μην είναι βαρετό το σύνολο.
  6. Πειραματίσου με το mix'n'match στα χρώματα και στα μοτίβα. Δοκίμασε διαφορετικές υφές μαζί και δες πώς θα αναδείξουν αυτόματα τα γκρι μαλλιά.
  7. Το μακιγιάζ δεν χρειάζεται να ταιριάζει με τους τόνους των ρούχων. Τα smokey έντονα μάτια και το κόκκινο κραγιόν είναι ένας αλάνθαστος συνδυασμός.
  8. Άλλαξε χτένισμα. Ένα μακρύ bob φαίνεται υπέροχο στα λευκά μαλλιά. Δοκίμασε πιο φυσικά στυλ και άφησε κατά μέρος τα στυλιζαρισμένα hair looks.
  9. Απόφυγε τις κίτρινες πέτρες στα κοσμήματα. Τα σμαράγδια και τα ρουμπίνια είναι οι καλύτεροί σου φίλοι.
  10. Βρες ποιο χρώμα ταιριάζει στην επιδερμίδα σου σε συνδυασμό με τα γκρίζα μαλλιά σου. Έτσι η εμφάνιση θα είναι απόλτα στοχευμένη. Tip: Δέσε μπαντάνες διαφορετικού χρώματος κοντά στο πρόσωπό σου και δες πώς ταιριάζουν με το δέρμα και τα μαλλιά.