Πώς να συνδυάσεις το στυλ σου με τη διακόσμηση του σπιτιού σου - 5 τρόποι για να το πετύχεις

Η εμφάνισή σου πρέπει να αντανακλά και το γούστο σου στο interior design

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όντας το βασικό κομμάτι της ζωής μας και εκεί που περνάμε τις περισσότερες ώρες της καθημερινότητάς μας, μόνοι ή με τους δικούς μας ανθρώπους, το εσωτερικό του σπιτιού πρέπει να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του ανθρώπου που ζει σε αυτό.

Αν και είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις στυλ στα ρούχα ανάλογα με τη διάθεσή σου, το να βάφεις ξανά τους τοίχους κάθε μέρα είναι σίγουρα αρκετά προβληματικό - αν όχι ακατόρθωτο. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι εάν είσαι κλασική ή πιο μοντέρνα στο ντύσιμο αυτό φαίνεται και στον χώρο όπου ζεις. Ή μήπως όχι;

Τι εσωτερικό λοιπόν να διαλέξει κανείς για να μη βαρεθεί σε έναν χρόνο, το οποίο θα αντανακλά τον χαρακτήρα του και θα δημιουργεί μια οικεία αίσθηση; Ανάλογα με το στυλ των ρούχων σου, αυτοί οι 5 τρόποι θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Πώς να συνδυάσεις το στυλ σου με τη διακόσμηση του σπιτιού σου - 5 τρόποι για να το πετύχεις

Κλασική

Εάν σου αρέσει το κλασικό στυλ, τότε οι ουδέτερες αποχρώσεις και οι αυστηρές σιλουέτες θα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλα τα πράγματα (έπιπλα και διακοσμητικά) πρέπει να είναι στο ίδιο ύφος, όλα πολύ "βαριά" και σκουρόχρωμα. Ένα τέλειο παράδειγμα για σένα είναι τα έπιπλα από την περίοδο «Bauhaus». Ο μινιμαλισμός ή το ιαπωνικό wabi-sabi είναι η πιο κατάλληλη διακόσμηση στην περίπτωσή σου.


Casual

Τα τελευταία χρόνια, το casual στυλ έχει αγαπηθεί από πολλές γυναίκες χάρη στον συνδυασμό της άνεσης και της εκλεπτυσμένης αισθητικής, αυτό που λέμε "quiet luxury" δηλαδή. Οι εσωτερικοί χώροι όπου ο όμορφος σχεδιασμός δεν είναι υποδεέστερος της λειτουργικότητας είναι ιδανικοί για σένα.

Η χρωματική παλέτα μπορεί να ποικίλει και το ίδιο το στυλ μπορεί να είναι είτε εκλεκτικό, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά, όπως μάρμαρο και ορείχαλκο, είτε σκανδιναβικό σε παστέλ αποχρώσεις και μασίφ ξύλο. Ένα χαλί boho, ένας minimal δερμάτινος καναπές και τα φωτιστικά δαπέδου της δεκαετίας του '70 είναι τα στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο εσωτερικό για τις θαυμάστριες του casual στυλ στις εμφανίσεις τους.


Vintage

Αν το παλτό της γιαγιάς σου βρίσκεται μέσα στην ντουλάπα σου, ενώ μία από τις αγαπημένες σου δραστηριότητες είναι η απόκτηση vintage κοσμημάτων και ρούχων από ανάλογα μαγαζιά και παζάρια, τότε σου ταιριάζει το ρετρό στυλ στη διακόσμηση. Τον τελευταίο καιρό, η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο viral.

Η επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων δηλώνει άνθρωπο με ευαισθησίες και συνάισθημα, ενώ βοηθά και τον πλανήτη. Ψάξε λοιπόν έπιπλα από δεύτερο χέρι σε υπαίθριες αγορές και μεταμόρφωσέ τα, vintage διακοσμητικά σε καταστήματα, αντίκες και γενικότερα γέμισε το σπίτι σου με αντικείμενα που έχουν μια ιστορία.

Boyish

Εάν η άνεση είναι καθοριστική για σένα όταν επιλέγεις μια εμφάνιση, το στυλ που σου ταιριάζει στο σπίτι αποτελείται σίγουρα από μεγάλους βελούδινους καναπέδες με μινιμαλιστικό φινίρισμα και φυσικές αποχρώσεις. Συνδύασε αυτή την υπερβολική απλότητα με εντυπωσιακά φωτιστικά και πίνακες στους τοίχους.


Ρομαντική

Παλ χρώματα, δαντέλες, βολάν, φιόγκοι είναι αυτά που φοράς συνήθως. Αντίστοιχα για το σπίτι σου αυτό σημαίνει λείες φόρμες, αφθονία διαφορετικών χρωμάτων και τόλμη στη διακόσμηση. Το στυλ που θα μπορούσε να σου ταιριάζει είναι ο γαλλικός εκλεκτικισμός. Αναδίνει την ελαφρότητα μιας όμορφης ζωής, διατηρώντας την αίσθηση του ρομαντισμού και της αίγλης μιας άλλης εποχής.

Bonus extra

Ένα ρομαντικό φωτιστικό δεν πρέπει να λείπει από το υπνοδωμάτιό σου, που συνδυάζει το ροζ χρώμα της Barbie αλλά και τα παιχνιδιάρικα απλικέ λουλουδάκια της γιαγιάς. Πες μου, δεν σου θυμίζει λίγο μια... φούστα που θα φόραγες ευχαρίστως;

φωτιστικό cilek.gr

Φωτιστικό, €60, cilek.gr