Ολόσωμη φόρμα: 4 tips για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στον σωματότυπό σου

To jumpsuit είναι αγαπημένο κομμάτι του καλοκαιριού

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το jumpsuit έχει αποδείξει και με το παραπάνω τη διαχρονική αξία του στη μόδα, από τα 70s ακόμα, όταν το φόραγαν η Bianca Jagger και η Farrah Fawcett, και από τότε παραμένει στην πρώτη θέση της γκαρνταρόμπας των street stylers - και της δικής μας χειμώνα-καλοκαίρι.

Τα it-girls στο street style αλλά και οι celebrities στις all-day εμφανίσεις τους επιλέγουν την ολόσωμη φόρμα, αφού είναι το item που μπορεί να σταθεί αντάξιο σε όλες τις περιστάσεις, καθώς φοριέται με την ίδια ευκολία το πρωί στο γραφείο αλλά και για ένα ποτό το βράδυ. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι αποτελεί το Νο1 ρούχο που θα βάλεις στιςε διακοπές σου, οπότε δες 4 tips για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στον σωματότυπό σου.


Ολόσωμη φόρμα: 4 tips για να διαλέξεις αυτη που ταιριάζει στον σωματότυπό σου

Η ομορφιά μιας ολόσωμης φόρμας έγκειται στην απλότητά της. Θα τη χαρακτηρίζαμε εύκολα... αθλήτρια βαρέων-βαρών, αφού κάνει όλη τη δουλειά στο styling, αφήνοντάς σε να σκεφτείς μόνο το τέλειο σακάκι (αν χρειάζεται) και τα αξεσουάρ, με τα οποία θα τη συνδυάσεις.

Πρόκειται για έναν πραγματικά... σωτήρα της γκαρνταρόμπας, με το Google Trends να εντοπίζει πλήθος αναζητήσεων, ειδικά το καλοκαίρι, αφού τα κορίτσια της μόδας αναζητούν το τέλειο jumpsuit για να φορέσουν, γνωρίζοντας καλά αυτά τα 4 tips, που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτό που τους ταιριάζει.


Καλή εφαρμογή

Δεν θέλεις σίγουρα να μοιάζεις με κλόουν που περπατά μέσα σε φόρμες με λάθος εφαρμογή. Θα καταλήξεις να δείχνεις κοντή, πολύ αδύνατη ή και "τσουπωτή", χάνοντας την αυτοπεποίθησή σου. Εστίασε στη μέση, τους ώμους και τους γοφούς σου: Όχι πολύ στενή ούτε πολύ φαρδιά για να σε κολακεύει.

Προσοχή στο μήκος

Το πολύ κοντό θα καταστρέψει την κομψότητα της φόρμας και θα αλλοιώσει το στυλ και το σχέδιο του ρούχου. Προτίμησε πιο φαρδιά μπατζάκια, που ταιριάζουν σε όλες και ισορρόπησε την εικόνα με πιο στενό το επάνω μέρος.

Σωστό ύφασμα


Λινό και πάλι λινό για το καλοκαίρι αλλά και τζιν επιλογές για το φθινόπωρο. Προτίμησε στενές γραμμές για χοντρά υφάσματα (όπως το denim) και πιο loose σχέδια για λεπτά.

Το χρώμα μετράει

Τα εμπριμέ και τα φωτεινά χρώματα ταιριάζουν καλύτερα σε casualwear εμφανίσεις, ενώ τα διαχρονικά neutrals είναι προτιμότερα για βραδινές εξόδους. Φέτος επίλεξε μια butter yellow ολόσωμη φόρμα, για μια ενημερωμένη εικόνα.