Το κόλπο για να αρωματίσεις τα ρούχα & τα εσώρουχα με ένα παραδοσιακό καλλυντικό

Λειτουργεί πάντα, αφήνοντας ένα μεθυστικό άρωμα φρεσκάδας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Σίγουρα όλες έχουμε το ίδιο πρόβλημα -ή και κόλλημα- όταν πρόκειται για τα ρούχα και τα εσώρουχά μας. Θέλουμε να μυρίζουν όμορφα και όταν τα βγάζουμε από τις ντουλάπες ή τα συσρτάρια μας αλλά και όταν τα φοράμε. Όσο άρωμα κι αν ρίξουμε πάνω μας είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση από ένα ρούχα που μυρίζει αυτή την φρεσκάδα του πλυσίματος.

Οι γιαγιάδες μας το ήξεραν καλά αυτό και χρησιμοποιούσαν ένα καλλυντικό για να τα αρωματίσουν, που άφηνε στο πέρασμά τους μια δροσερή μυρωδιά καθαριότητας. Αυτό ακριβώς το παραδοσιακό καλλυντικό είναι και το κόλπο για να αρωματίσουμε ρούχα και εσώρουχα εν έτει 2024, που λειτουργεί πάντα!

Το κόλπο για να αρωματίσεις τα ρούχα & τα εσώρουχα με ένα παραδοσιακό καλλυντικό

Σίγουρα θα έχετε δει και τη μαμά και τη γιαγιά σας να χρησιμοποιούν αυτό το παραδοσιακό καλλυντικό, αγαπημένο μυστικό των γυναικών εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να αρωματίσουν τα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα, τις πετσέτες, τα εσώρουχα.


Το σαπούνι στο συρτάρι των εσωρούχων και στη ντουλάπα είναι ένα "παλιακό" κόλπο που λειτουργει εξαιρετικά, αρωματίζοντας φρεσκάδα και καθαριότητα τα υφάσματα. Είναι μάλιστα και μια καλή ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πλάκες σαπουνιού που παραμένουν στα ράφια του μπάνιου!

Προτίμησε σαπούνια με νότες λουλουδιών όπως άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμί και τοποθέτησέ τα μέσα σε συρτάρια και ράφια στην ντουλάπα σου ολόκληρα ή κόψ' τα σε μικρά κομμάτια και βάλ' τα μέσα σε τούλινα σακουλάκια, που θα κρεμάσεις σε διάφορα σημεία.


Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει όχι μόνο αρωματικά αλλά και από το γεγονός ότι το σαπούνι απορροφά την υγρασία και τα ρούχα δεν αποκτούν αυτή την αντιαισθητική μυρωδιά της μούχλας. Γιατί πολλές φορές τα αποθηκεύουμε πριν στεγνώσουν καλά και έτσι όταν τα ξαναπάρουμε στα χέρια μας αυτό το... άρωμα μας αναγκάζει να τα βάλουμε και πάλι για πλύσιμο!

Extra bonus