Αυτό το κόλπο των γιαγιάδων μας στο styling είναι πάλι στη μόδα

Μπορεί να "εξαφανίστηκε" για κάποια χρόνια αλλά τώρα πρωταγωνιστεί στα summer looks 2024

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το έχουμε πει πολλές φορές: Δεν φτάνουν μόνο οι τάσεις και τα trends κάθε σεζόν για να δημιουργήσεις στυλάτα looks. Χρειάζεται να γνωρίζεις και μερικούς κανόνες μόδας αλλά και αυτά τα μικρά κόλπα που εφάρμοζαν οι παλαιότερες στο στυλ τους, αναβαθμίζοντας τα σύνολά τους και δημιουργώντας εμφανίσεις με αβίαστη κομψότητα.

Από εποχή σε εποχή και από γενιά σε γενιά, η μόδα κάνει κύκλους απορρίπτοντας στοιχεία και επαναπροσδιορίζοντας άλλα που είχαν... παροπλιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην κατηγορία αυτή λοιπόν ανήκει και ένα στυλιστικό κόλπο που εφάρμοζαν οι γιαγιάδες μας -και οι μαμάδες μας- που βλέπουμε να εμφανίζεται δυναμικά στο street style των πιο ενημερωμένων κοριτσιών της μόδας, πρωταγωνιστώντας στα summer looks του 2024.


Αυτό το κόλπο των γιαγιάδων μας στο styling είναι πάλι στη μόδα

Ένα styling κόλπο που μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας και από την έμφυτη κομψότητα που διαθέτουν οι παλαιότερες γενιές, παρά τις δυσκολίες που βίωσαν, κάνει δυναμικό comeback και εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα looks των πιο καλοντυμένων.


Ο συνδυασμός τσάντας και παπουτσιών, αν και απλός, βάζει μια εκλεπτυσμένη πινελιά σε κάθε σύνολο και τονίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια, χαρακτηριστικό των περασμένων εποχών. Άλλωστε, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που χαρίζει μια ιδιαίτερη αίσθηση σε κάθε look.


Και το να κρατάς πάντα μια ασορτί τσάντα με τα παπούτσια ήταν το αλάνθαστο κόλπο των γιαγιάδων μας σε όλη τους τη ζωή, είτε επειδή η οικονομική κατάσταση τις ανάγκασε να έχουν μόνο μία επιλογή είτε επειδή είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και πάντα safe συνδυασμός. Μια ωδή στην γνώση, λοιπόν, που μας μετέδωσαν οι γιαγιάδες μας, λόγω της κληρονομιάς τους!

Style tip: Εάν στο δίπτυχο τσάντα-παπούτσι προσθέσεις μια ζώνη στην ίδια απόχρωση, τότε το σύνολό σου θα παραπέμπει στη δεκαετία του ’50, κάνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως fashion statement.