10 πράγματα στα οποία μια γυναίκα στα 40 πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της

Προτεραιότητες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την κομβική ηλικία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η ηλικία των 40 ετών είναι κομβική για τη ζωή μας γυναίκας, αφού από εκείνο το σημείο και μετά χρειάζεται να δώσει μεγαλύτερη βάση στον εαυτό της σε σχέση με ό,τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Η επένδυση στον εαυτό μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα επόμενα χρόνια θα μπορούμε να είμαστε καλύτερα εμφανισιακά και ψυχικά.

Καθεμία από εμάς στο κατώφλι των δεύτερων -άντα πρέπει να ξοδέψει κάποια χρήματα που θα πιάσουν... τόπο και αυτό αφορά σε μόδα, ομορφιά, σωματική και ψυχική υγεία, για να νιώθουμε καλά και να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ενώ παράλληλα να διατηρήσουμε το στυλ και την εμφάνισή μας αναλλοίωτα για περισσότερο χρόνο.

Εάν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ να δεις τι πρέπει να κάνεις μετά τα 40 και πού να ξοδέψεις τα χρήματά σου για... καλό σκοπό, δεν έχεις παρά να διαβάσεις στη συνέχεια 10 συμβουλές. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.


10 πράγματα που μια γυναίκα στα 40 πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της

Γυμναστήριο

Το να ξεκινήσεις γυμναστική (αν δεν το κάνεις ήδη) είναι μια εξαιρετική επένδυση για το σώμα σου. Έχει πολλά οφέλη τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία. Επίσης, είναι ο τέλειος τρόπος για να αποσυνδεθείς από την καθημερινότητα για μερικές ώρες την εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται φυσικά να γίνεις gym maniac, αλλά θα πρέπει να το κάνεις συνήθεια. Σε λίγα χρόνια, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου.

Περιποίηση προσώπου

Μην υποτιμάς το δέρμα σου και φρόντισέ το πριν είναι αργά. Οι θεραπείες προσώπου είναι σημαντικές για τη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς μας όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά και για τη σωστή φροντίδα του δέρματός μας. Είναι κάτι που γίνεται μία φορά τον μήνα, αλλά είναι σημαντικό να μην το παραλείψεις.

Όπως κάθε πρόσωπο, έτσι και το δικό σου, έχει ανάγκες και προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν. Υπάρχουν πολλοί τύποι περιποίησης προσώπου για κάθε είδους θέμα που μπορεί να έχεις, επιλέγοντας τη σωστή και φυσικά έχοντας υπομονή μέχρι να δεις αποτελέσματα - ορισμένα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν σε μία συνεδρία.

Μασάζ

Το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις και να βελτιώσεις τη λειτουργία του σώματός σου. Είναι σημαντικό να κάνεις τουλάχιστον μία ή δύο συνεδρίες τον μήνα, ειδικά αν έχεις πολύ άγχος. Έχει άπειρα οφέλη, ενώ υπάρχουν διαφορετικοί τύποι για κάθε ανάγκη.

Είναι ένα ευρύ πεδίο όπου θα εξερευνήσεις το σώμα σου και θα λάβεις μεγάλη ικανοποίηση. Μόλις το δοκιμάσεις, δεν θα το σταματήσεις ποτέ!


Pilates

Πολύ σημαντική άσκηση, ειδικά μετά από κάποια ηλικία. Θα βελτιώσει την οστική σου πυκνότητα, την στάση του σώματος, τη ισορροπία και το βάδισμα. Το Pilates είναι ένα πρόγραμμα άσκησης για ολόκληρο το σώμα που έχει σχεδιαστεί για να το ευθυγραμμίζει, να διορθώνει τις μυϊκές ανισορροπίες, να βελτιώνει τα μοτίβα κίνησης και να δημιουργεί μια ισορροπία δύναμης και κινητικότητας.

Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει τη διάθεση και προλαμβάνει τραυματισμούς. Αρά μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης απαραίτητο για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ταξίδια

Τα ταξίδια είναι η καλύτερη επένδυση για τη ζωή σου. Το να γνωρίσεις νέα μέρη, κουλτούρες, φαγητό και ανθρώπους είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα που θα βιώσεις. Επίσης, η απομάκρυνση από το περιβάλλον σου μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Βάζε στην άκρη χρήματα και φρόντισε να ταξιδεύεις τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Τα ταξίδια είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος τρόπος για να ξοδέψεις με ποιοτικό τρόπο τα λεφτά σου!


Φαγητό

Φρόντισε να πηγαίνει σε νέα εστιατόρια και όχι όλο στα ίδια και τα ίδια για να απολαμβάνεις τα γαπημένα σου πιάτα, αλλά και για να γνωρίσεις νέες γεύσεις. Το άγνωστο είναι πάντα πιο διασκεδαστικό, έστω κι αν στο τέλος δεν είναι όπως το περίμενες. Πάντως, είναι ο μόνος τρόπος για να έρθεις πιο κοντά με νέες κουζίνες και πολιτισμούς.

Πολύτιμα κοσμήματα

Η επένδυση σε ένα καλό κόσμημα είναι απαραίτητη. Είτε μιλάμε για χρυσό είτε για ένα καλό ρολόι, αποτελούν σταθερές αξίες στη μόδα και στο στυλ. Θα τα φοράς για χρόνια και τα χρήματά σου σίγουρα θα πιάσουν τόπο.

Προϊόντα ομορφιάς

Διάλεξε σωστά προϊόντα για το δέρμα σου και φρόντισε να ακολουθείς με συνέπεια μια ρουτίνα ομορφιάς. Πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο επιλεκτική σε αυτά που θα χρησιμοποιήσεις, επιλέγοντας ό,τι ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Η φροντίδα του δέρματός σου με προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου μακροπρόθεσμα.


Λίγο... Botox

Είμαι 100% υπέρ της αισθητικής επέμβασης όταν γίνεται καλά. Λίγο Botox για την πρόληψη των μελλοντικών ρυτίδων ή του περιγράμματος του προσώπου είναι μερικές διαδικασίες που, άψογα, μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου και να βελτιώσουν την ψυχική σου υγεία.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να ξέρεις πότε να σταματήσεις, γι' αυτό φρόντισε να ακούς τον γιατρό σου, βελτιώνοντας όσο πιο φυσικά γίνεται την εμφανισή σου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, οπότε μην ακούς προκαταλήψεις.

Έξυπνο shopping

Στην ηλικία των 40 ήδη έχεις δημιουργήσει μια ουκ ευκαταφρόνητη γκαρνταρόμπα και φυσικά γωνρίζεις το στυλ σου. Φρόντισε, λοιπόν, να επενδύσεις από εδώ και στο εξής σε "καλά" κομμάτια, που θα φοράς για χρόνια, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με πιο οικονομικές τάσεις, δημιουργώντας "φρέσκα" σύνολα.

Ένα καλό δερμάτινο, ένα καμηλό παλτό, ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες και μια καλή τσάντα σε κλάσικό σχέδιο είναι αυτά για τα οποία δεν πρέπει να... τσιγκουνευτείς ούτε ευρώ!