7 απίστευτα πλεονεκτήματα που έχει ένα total black look

Το μαύρο είναι το πιο αγαπημένο χρώμα των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Το μαύρο χρώμα είναι basic και πιο safe ως επιλογή όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά εάν δεν ξέρεις τι να φορέσεις, αφού μέσα σε ένα total black σύνολο θα είσαι κομψή και καλοντυμένη. Είναι ένα από τα αγαπημένα των γυναικών ανά τον κόσμο και όχι άδικα. Και υπάρχουν φυσικά πολλοί λόγοι για τους οποίους κλίνουν προς το μαύρο χρώμα όταν πρόκειται για ρούχα.

Αν και κάποιοι (λίγοι, ευτυχώς) συνδέουν το να φοράνε μαύρα με καταθλιπτικά ή άσχημα συναισθήματα, στον κόσμο των κομψών και καλοντυμένων γυναικών το μαύρο δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ένα προσεγμένο και στυλάτο total black outfit έχει πολλά περισσότερα οφέλη από όσα θα μπορούσες να φανταστείς και πιο συγκεκριμένα 7 βασικά πλεονεκτήματα, που το κάνουν να κερδίζει στα σημεία τα... πολύχρωμα looks.

7 απίστευτα πλεονεκτήματα που έχει ένα total black look

Είναι κομψό

Ένα total black look "φωνάζει" κομψότητα. Φορώντας ένα κατάμαυρο σύνολο θα ενισχύσεις την εικόνα σου και η παρουσία σου σε έναν χώρο δεν θα περάσει απαρατήρητη. Δεν είναι τυχαίο που οι επώνυμες στο "κόκκινο χαλί" επιλέγουν περισσότερο το μαύρο για τις τουαλέτες τους, ενώ και οι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν ως βάση των προτάσεών τους, προσθέτοντας αξεσουάρ σε πιο φωτεινά χρώματα.

Θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου

Το να φοράς μαύρο θα σε κάνει να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον απλό λόγο ότι θα φαίνεσαι σίγουρα κομψή. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις λάθος, για παράδειγμα, με ένα μαύρο LBD!

Σε αδυνατίζει

Δεν είναι μύθος ότι το να φοράς μαύρο σίγουρα καμουφλάρει τις ατέλειες στη σιλουέτα σου. Ας μην γελιόμαστε, πάντα τα prints και τα εμπριμέ δημιουργούν επιπλέον όγκο, ενώ το μαύρο μειώνει πόντους και κιλά αποδεδειγμένα.


Πάει με όλα

Τα μαύρα ρούχα ταιριάζουν τέλεια με κάθε άλλο κομμάτι που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου. Είναι πραγματικά πανεύκολο να το συνδυάσεις και να δημιουργήσεις πολλά outfits. Μάλιστα, μπορείς να φορέσεις το ίδιο μαύρο ρούχο πολλές φορές και κανείς να μην το προσέξει.

Δεν λερώνει εύκολα

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι εάν από απροσεξία πέσει πάνω σου ποτό ή φαγητό, θα το καταλάβεις, αλλά απλώς δεν θα φαίνεται! Σε αντίθεση με τα λευκά ή τα πιο έντονα χρώματα, δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση μην τυχόν και λερωθείς!

Είναι τέλειο για κάθε περίσταση


Ένα total black σύνολο είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση ή εκδήλωση, από casual συναντήσεις μέχρι κομψές εξόδους και, φυσικά, βραδιές πάρτι. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή χρώματος για κάθε εποχή του χρόνου, δηλαδή για το καλοκαίρι, αν και ένα μαύρο φόρεμα είναι must-have και τους θερμότερους μήνες.

Κι αν κάποιες πιστεύουν ότι τα μαύρα ρούχα είναι βαρετά ή δείχνουν έλλειψη δημιουργικότητας και μηδενική αίσθηση της μόδας είναι... μακριά νυχτωμένοι! Ένα μαύρο σύνολο με καλοραμμένα κομμάτια και μια υπέροχη επιλογή αξεσουάρ μπορεί πραγματικά να μετατρέψει ένα βαρετό total black σε μια υπέρκομψη εμφάνιση.

Δείχνει ακριβό

Ο καλύτερος τρόπος για να φαίνεσαι αριστοκρατική με χαμηλό προϋπολογισμό είναι η επιλογή του μαύρου. Μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία μαύρων ρούχων σε χαμηλή τιμή, που να δείχνουν ακριβά. Γιατί το μαύρο έχει την ικανότητα να καμουφλάρει την ποιότητά του (και την τιμή του!), σε σχέση με άλλα χρώματα. Είναι πολύ δύσκολο ανάμεσα σε δύο ίδια μαύρα πουκάμισα, για παράδειγμα, να καταλάβεις ποιο κάνει 20 ευρώ και ποιο 200!