5 μυστικά μιας κομψής γυναίκας που πρέπει να γνωρίζεις

Αξίζει να τη θαυμάζεις για πολλούς λόγους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι κομψές γυναίκες αξίζουν τον θαυμασμό μας, αφού οι εμφανίσεις τους είναι πάντα παράδειγμα προς μίμηση, χωρίας απαραίτητα να είναι πολυτελείς. Άλλωστε, αυτό είναι και το καλά κρυμμένο μυστικό τους, για την υπέροχη κομψότητά τους.

Κι αν σκεφτείς λίγο παραπάνω θα καταλήξεις στο γεγονός ότι το στυλ είναι κάτι που δεν αγοράζεται. Σε κάποιες γυναίκες είναι έμφυτο χάρισμα, σε άλλες είναι αποτέλεσμα δουλειάς με τον εαυτό τους και με τον... καθρέφτη τους. Μια κομψή γυναίκα έχει πολλά χαρακτηριστικά που μπορείς να αντιληφθείς χωρίς καμία δυσκολία. Ωστόσο, είναι οι μυστηριώδεις κινήσεις και οι αποφάσεις της που δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της, τι σκέφτεται και ποια είναι η πραγματική της πρόθεση.

Μπορεί να είναι μυστηριώδης και μυστικοπαθής για πολλούς λόγους. Ωστόσο, τα μυστικά μερικές φορές είναι κάτι περισσότερο από το να κρύβουν απλώς την αλήθεια. Είναι σαν ένας τρόπος για να προστατεύσει τον προσωπικό της χώρο και να παραμείνει στη σταθερότητα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτά τα 5 μυστικά μιας κομψής γυναίακς αξίζει να τα αποκωδικοποιήσεις.


5 μυστικά μιας κομψής γυναίκας που πρέπει να γνωρίζεις

Ακολουθεί τη δική της αίσθηση της μόδας

Οι κομψές γυναίκες δεν ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις. Απλώς προσθέτουν μερικά μοντέρνα κομμάτια στο δικό τους στυλ. Έχει να κάνει με το να διατηρείς την ουσία σου χωρίς να είσαι πολύ ντεμοντέ. Κάθε γυναίκα πρέπει να φοράει αυτό που την κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση και αγκαλιάζει τέλεια το σώμα της. Δυστυχώς, οι τάσεις δεν είναι για όλες.

Οι αριστοκρατικές γυναίκες ξέρουν να επιλέγουν ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα τους, κομμάτια που διατηρούν το σώμα και το πρόσωπό τους σε αρμονία. Μπορούν εύκολα να ενισχύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους ενώ καμουφλάρουν εντέχνως τις ανασφάλειές τους.

Ενεργεί με αυτοπεποίθηση ακόμα κι αν έχει ανασφάλειες

Το να ενεργείς με αυτοπεποίθηση είναι, πράγματι, πολύ σημαντικό. Ακόμα κι αν έχεις ανασφάλειες με το σώμα σου, θα πρέπει πάντα να δείχνεις ότι υποστηρίζεις τον εαυτό σου όπως είναι. Αν νομίζεις ότι κάθε γυναίκα που ντύνεται κομψά δεν έχει πολλές ανασφάλειες, σίγουρα κάνεις λάθος.

Οι αριστοκρατικές γυναίκες τείνουν να κρύβουν τις ανασφαλείς σκέψεις τους και να ενεργούν με αυτοπεποίθηση, βγάζοντας δυναμισμό προς τα έξω και αυτόματα οι εμφανίσεις τους δείχνουν τέλειες πάνω τους. Όταν υποστηρίζεις αυτό που φοράς, σίγουρα θα είναι και κομψό.

Μπορεί να μην είσαι η πιο όμορφη, η πιο ψηλή ή η πιο αδύνατη, αλλά σίγουρα έχεις πολλά άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά, που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Αλλά εάν αυτή την πρώτη ματιά την υποστηρίξεις με αυτοπεποίθηση, τότε το επόμενο βήμα είναι εύκολο...


Βγαίνει για shopping μόνη της

Όταν βγαίνουν για ψώνια συνήθως θα τις δεις μόνες τους να δοκιμάζουν και να διαλέγουν, αποφεύγοντας να πάρουν μαζί τους φίλες και γνωστές. Εμπιστέυονται περισσότερο τον εαυτό τους, το δικό τους γούστο και όχι των άλλων, που σίγουρα θα διαστρεβλώσουν την άποψή τους για κάτι.

Επίσης, αποφεύγουν τα κομπλιμέντα από πωλητές και αδιαφορούν για την γνώμη τους, αφού ξέρουν καλά πως στόχος τους είναι η πώληση και τίποτε άλλο. Σύμμαχός τους μόνο ο καθρέφτης και η ωριμότητα και εμπειρία που έχουν αποκτήσει σε σχέση με το σώμα τους και το στυλ τους.


Διατηρεί μια κλασική γκαρνταρόμπα

Πέρα από τις τάσεις και τα μοντέρνα κομμάτια, η capsule γκαρνταρόμπα μιας κομψής γυναίκας είναι γεμάτη βασικά κομμάτια, που "μπλέκει" με τα trends. Πάντα θα επενδύσει σε ένα καλό παλτό ή μια stylish τσάντα, δίνοντας κάτι παραπάνω, αλλά ξέρει πως θα τα φοράει για χρόνια. Μάλιστα, στις εκπτώσεις πάντα ποντάρει σε διαχρονικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που τα θεωρεί "διαμαντάκια".

Έχει πάντα Plan B & C

Μια εκλεπτυσμένη γυναίκα είναι πάντα προετοιμασμένη για το απροσδόκητο. Τι σημαίνει αυτό; Θα βγει το βράδυ και έχει στο νου της να φορέσεις ένα σύνολο. Έχει όμως και μια εναλλακτική σε περίπτωση που χαλάσει ο καιρός και βρέξει ή κάτι συνέβει με το πεντικιούρ της ή τελικά θα πάει με το δικό της αυτοκίνητο και όχι με τα Μέσα.

Δεν αγχώνεται τελευταία στιγμή να δοκιμάζει άλλα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ γιατί απλώς έχει προβλέψει από πριν το απροσδόκητο.