Πώς ένα top φαίνεται κομψό και πολυτελές - Διάσημη στυλίστρια αποκαλύπτει 5 tips

Για να δείχνουν οι μπλούζες σου φινετσάτες και το στυλ σου αναβαθμισμένο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Δεν είναι μυστικό ότι ένα top είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός outfit. Είναι πάντα το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε μια εμφάνιση αλλά και αυτό το κομμάτι που συνήθως δεν του δίνουμε και μεγάλη σημασία. Οξύμωρο, ναι, αλλά περισσότερο σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα fashion items ενός συνόλου που θέλουμε να δημιουργήσουμε και λιγότερο τα μπλουζάκια.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά χειμώνα-καλοκαίρι, για να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς και συχνά, προς χάριν της ποσότητας αγνοούμε την ποιότητα. Εδώ, λοιπόν, κρύβεται και το μυστικό για ένα φινετσάτο look, οπότε δες στη συνέχεια 5 tips που αποκαλύπτει διάσημη στυλίστρια για να δείξει το top σου κομψό και πολυτελές ταυτόχρονα.

Πώς ένα top φαίνεται κομψό και πολυτελές - Διάσημη στυλίστρια αποκαλύπτει 5 tips

Σωστή εφαρμογή


Για να δείχνει μια μπλούζα κομψή, πρέπει πρώτα και κύρια να έχει σωστή εφαρμογή. Ένα tailored top θα αναδεικνύει πάντα το ντύσιμό σου αλλά και ολόκληρη την εμφάνισή σου όσο απλό κι αν είναι. Μια πολύ φαρδιά μπλούζα δεν θα δείξει ταυτόχρονα κομψή και πολυτελής λόγω μεγέθους.Η καλύτερη επιλογή είναι να τη φορέσεις μέσα από το bottom σου ή να δέσεις μια ζώνη στη μέση.

Ιδανικό μήκος


Τα κομψά tops και οι μπλούζες θα πρέπει να καλύπτουν τη ζώνη του παντελονιού. Πάντα να επιλέγεις κομμάτια με "μέσο" μήκος, γιατί αυτά είναι που αναδεικνύουν την εκλεπτυσμένη αισθητική σου και φαίνονται ακριβά. Δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά και σίγουρα όχι πολύ κοντά.

Ντεκολτέ


Η λαιμόκοψη είναι αυτό που κάνει ένα top ή μια μπλούζα να δείχνουν αριστοκρατικά και σοφιστικέ. Κάνε ένα... διάλειμμα από τη στρογγυλή λαιμόκοψη και δοκίμασε την τετράγωνη, το στράπλες, το halter neck αλλά και τους εντυπωσιακούς γιακάδες.

Neutral παλέτα


Το χρώμα παίζει μεγάλο ρόλο στο εάν ένα top θα δείξει ακριβό ή... δεύτερο! Τα χρωματιστά συνήθως δεν βοηθούν για να αναδείξεις τη φινέτσα σε ένα look, ενώ τα ουδέτερα δείχνουν πάντα πολυτελή. Για παράδειγμα, ένα butter yellow κομμάτι σίγουρα θα αναδείξει το upper style σου.

Κομψά εμπριμέ


Τα prints γενικότερα δεν προτιμούνται όταν μιλάμε για κομψές μπλούζες. Ωστόσο, υπάρχει μία βασική εξαίρεση εδώ που ακούει στο όνομα "ρίγες" και "πουά". Και τα δύο αυτά μοτίβα επιλέγονται για τις πιο φινετσάτες εμφανίσεις, ενώ εύκολα απογειώνουν ακόμα και ένα casualwear με τζιν παντελόνι.

Συμβουλή: Η ποιότητα είναι το Α και το Ω στην επιλογή μιας μπλούζας. Θα εφαρμόζει καλύτερα πάνω σου και θα φαίνεται κομψή και πολυτελής. Καλύτερα να επενδύσεις σε 2-3 κλασικά κομμάτια παρά σε πολλά tops, που στην ουσία θα μοιάζουν της... μιας χρήσης!