Είσαι 50 plus; Αυτά είναι τα 10 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο καλοκαιρινό σου στυλ

Αν ήδη τα βλέπεις στα looks σου, διόρθωσέ τα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Όσο μεγαλώνεις τόσο ομορφαίνεις -σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ στον καθρέφτη σου-, αφού η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και δεν επηρεάζει σε τίποτα ούτε το πώς νιώθουμε ούτε φυσικά το πώς θα ντυθούμε. Ωστόσο, στα 50 plus χρόνια σου ήδη γνωρίζεις το στυλ σου και είσαι πιο ώριμη στυλιστικά, οπότε πλέον έχεις κατασταλάξει στο τι σου πηγαίνει και τι όχι ή -καλύτερα-, ποια κομμάτια σε κολακεύουν περισσότερο και ποια όχι.

Η μόδα και οι τάσεις αφορούν σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, αλλά το ζητούμενο εδώ είναι να αποφεύγεις ορισμένα λάθη που σου στοιχίζουν στις εμφανίσεις σου, έτσι ώστε να δείχνεις και να είσαι κομψή μέσα στα looks σου.

Μπορεί να μη φοράς το ίδιο φόρεμα που λάτρευες στα 20 ή το σορτς που δεν αποχωριζόσουν στα 30, αλλά μόνο και μόνο επειδή πάτησες τα 50, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς ακόμα να αναδείξεις το ταλέντο σου στο ντύσιμο. Οι προτιμήσεις στα ρούχα έχουν αλλάξει κι αν μάλιστα δώσεις βάση σε αυτά τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο καλοκαιρινό σου στυλ, η εικόνα σου θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο.

Είσαι 50 plus; Αυτά είναι τα 10 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο καλοκαιρινό σου στυλ

Φοράς μόνο αθλητικά ή σαγιονάρες


Το να φοράς διαρκώς μόνο αθλητικά και σαγιονάρες είναι ένα συνηθισμένο στυλιστικό λάθος. Παρόλο που είναι τα πιο άνετα παπούτσια, σίγουρα υποβαθμίζουν το στυλ και τη συνολική εμφάνιση μετά τα 50. Προτίμησε mules ή μπαλαρίνες για το καλοκαίρι, που είναι πιο κομψά και εξίσου άνετα. Αν θέλεις να φαίνεσαι σοφιστικέ, τα πέδιλα με τακούνι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Επιλέγεις μικροσκοπικά μπικίνι

Όσο καλογυμνασμένο και αδύνατο σώμα και να έχεις στα 50 σου, ένα μικροσκοπικό μπικίνι θα δείξει την εικόνα σου "δεύτερη". Δεν χρειάζεται να φορέσεις μόνο... δύο-τρεις λωρίδες ύφασμα για να είσαι θηλυκή. Απόφυγε... διά ροπάλου τα πολύ μικρά τριγωνάκια και επένδυσε σε ένα κομψό μπικίνι, που ταιριάζει στο σώμα σου και αναδεικνύει τις γραμμές σου.


Φοράς στενό σορτς

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν πως όσο πιο στενά είναι τα ρούχα, τόσο καλύτερη θα φαίνεται η σιλουέτα τους, ενώ, στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα στενά ρούχα θα τονίσουν τις λάθος περιοχές του σώματος, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι πιο "τσουπωτή" από όσο είσαι.

Ένα στενό σορτς δεν θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά ή πιο αδύνατα. Επιπλέον, δεν είναι ούτε άνετα ούτε πρακτικά και θα σε κάνουν να μοιάζεις κακοντυμένη. Προτίμησε ένα χαλαρό κομμάτι το καλοκαίρι, που θα συνδυάσεις με high heels ή πλατφόρμες.

Φοράς πολύχρωμα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου με πολλά χρώματα και μεγάλα λογότυπα, να ξέρεις, δείχνουν πολύ "φτηνά" και είναι πολύ εύκολο να χαλάσουν την οπτική ισορροπία της καλοκαιρινής σου εμφάνισης. Φρόντισε να επιλέγεις κλασικά κομμάτια με μικρό ή και καθόλου λογότυπο.

Φοράς oversized (πολύ) πουκάμισα


Το καλοκαίρι είναι η εποχή του λινού και των oversized πουκαμίσων που λατρεύουμε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το αγοράσεις 5XL, με την ιδέα ότι θα σε κολακεύει περισσότερο και θα κρύβει τις ατέλεις στο σώμα σου, γιατί θα συμβεί το αντίθετο.

Τα πολύ φαρδιά πουκάμισα θα κάνουν την πλάτη σου να φαίνεται πιο φαρδιά, ενώ θα κρύψουν εντελώς τη μέση σου. Επίλεξε ένα κομμάτι με χαλαρή εφαρμογή που αγκαλιάζει το σχήμα του σώματός σου και στην περίπτωση που είναι πολύ φαρδύ δέσε μια ζώνη στη μέση, για μια πιο κομψή σιλουέτα.

Αγνοείς τη ζώνη


Η δύναμη αυτού του "ταπεινού" αξεσουάρ είναι μεγάλη. Ειδικά με τζιν κομμάτια επιβάλλεται να φορέσεις μια ζώνη στη μέση σου, αφού θα δείξει το look σου αυτόματα αριστοκτρατικό και μοντέρνο.

Φοράς πολλά prints

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να δοκιμάσεις φωτεινά χρώματα και prints στα looks σου.Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην τρελαίνεσαι με τα εμπριμέ. Το να φοράς πολλά prints μαζί δεν σε βοηθά για να ισορροπήσεις το σχήμα του σώματός σου. Προτίμησε ένα κομμάτι bold στην εμφάνισή σου, ενώ έαν φοράς Τ-shirt με στάμπα, διατήρησε τα αξεσουάρ σου σε ήπιους τόνους.

Φοράς πολλά κοσμήματα

Μην τρελαίνεσαι με τα πολλά βραχιόλια ή τα δαχτυλίδια. Θα κάνουν την εμφάνισή σου να δείχνει φτηνή. Καλύτερα φόρεσε ένα μόνο statement κολιέ ή μεγάλα σκουλαρίκια.


Φοράς χρωματιστά εσώρουχα κάτω από ανοιχτόχρωμα ρούχα

Αυτό δεν είναι μια συμβουλή, είναι κανόνας: Επένδυσε σε ένα σετ εσώρουχα για το καλοκαίρι σε nude τόνους και χωρίς ραφές, αποφεύγοντας δαντέλες κ.λπ., γιατί δεν υπάρχει πιο άκομψη εικόνα από το να φαίνεται το σλιπάκι σου μέσα από το λευκό λινό παντελόνι σου!

Δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Είναι το μεγαλύτερο στιλιστικό λάθος που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι - και όχι μόνο! Πίστεψε στον εαυτό σου και στην κομψότητά σου και η εικόνα σου αυτόματα θα ομορφύνει. Το πώς θα ντυθούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή μας, επομένως πρέπει πάντα να προσπαθούμε να να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.