10+1 έξυπνα κόλπα για να μη "στάζεις" στον καύσωνα

Πες "αντίο" στον ενοχλητικό και αντιαισθητικό ιδρώτα το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τώρα που ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο (και έτσι θα είναι όλο το καλοκαίρι), θέλεις να απαλλαγείς από τον ιδρώτα, που, η αλήθεια είναι, σε δυσκολεύει και συχνά σε φέρνει σε δύσκολη θέση, όταν φοράς όμορφα ρούχα και ξαφνικά... στάζεις!

Υπάρχουν μερικά tips που φροντίζουν να εφαρμόζουν όλα τα κορίτσια της μόδας, για να μην ιδρώνουν τόσο πολύ το καλοκαίρι, που σίγουρα θα βοηθήσουν κι εσένα να νιώθεις και να είσαι δροσερή και φρέσκια όλη μέρα. Το παν είναι να έχεις στο μυαλό σου το σώμα σου. Εάν, λοιπόν, αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τον ιδρώτα αυτό το καλοκαίρι, δες αυτά τα 11 έξυπνα κόλπα, που θα τα εφαρμόσεις σίγουρα.

10+1 έξυπνα κόλπα για να μη "στάζεις" στον καύσωνα

Επίλεξε τη σωστή χρωματική παλέτα

Όταν θέλεις να μην είναι ορατός ο ιδρώτας σου, δημιουργώντας αντιαισθητικά σημάδια στα ρούχα, το σημαντικό είναι να φοράς τα σωστά χρώματα. Τα πιο φωτεινά ουδέτερα, όπως το λευκό και το γκρι, είναι γνωστό ότι "αναδεικνύουν" τους λεκέδες του ιδρώτα. Προτίμησε πιο σκούρα ουδέτερα όπως μαύρο, ναυτικό μπλε ή καφέ.

Επένδυσε σε ένα απορροφητικό εσώρουχο

Ναι, υπάρχουν! Εάν ανησυχείς μήπως ιδρώσεις μέσα από το πουκάμισό σου, επένδυσε σε ένα εσώρουχο που απομακρύνει την υγρασία και κρατά μακριά τον ιδρώτα.

μάξι φουστα πλισέ
Shutterstock

Μην φοράς καπέλο

Ενώ τα καπέλα είναι ένας χαριτωμένος τρόπος για να κρύψεις τα άλουστα μαλλιά σου ή να βάλεις μια γοητευτική πινελιά στο look σου, είναι επίσης η βασική αιτία για να ζεσταίνεται το κεφάλι σου. Για να παραμείνεις όσο το δυνατόν πιο δροσερή, ειδικά στη μεγάλη ζέστη, μην το προτιμήσεις.

Φόρεσε μπλούζες με ανοίγματα στις μασχάλες

Φρέματα και tops με μεγάλα ανοίγματα κάτω από τα μπράτσα θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη δροσιά, ενώ θα αποφύγεις του λεκέδες του ιδρώτα πάνω στο ύφασμα.

Προτίμησε φυσικές ίνες

Τα βαμβακερά ρούχα, το λινό και η ποπλίνα αναπνέουν πολύ περισσότερο από αυτά που περιέχουν πολυεστέρα ή άλλες συνθετικές ίνες. Οπότε στη μεγάλη ζέστη προτίμησε αυτά τα υφάσματα.

Απόφυγε το σατέν & το μετάξι

Ενώ το μετάξι είναι ένα πολυτελές και κομψό ύφασμα, είναι επίσης πολύ βαρύ και ζεστό για το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ιδρώσεις.

ροζ τσάντα
Shutterstock

Επίλεξε cut-outs

Τα κοψίματα είναι ουσιαστικά ένας μοδάτος τρόπος για να πάρεις αέρα. Φέτος ειδικά που είναι στη μόδα, φόρεσε φορέματα με cut-outs σε σημεία που σε κολακεύουν.

Απόφυγε τα υπερβολικά κοσμήματα

Τα statement κολιέ και τα μεγάλα βραχιόλια είναι must-have της σεζόν, αλλά σίγουρα θα σε ζεστάνουν περισσότερο. Τις μέρες του καύσωνα προτίμησε ελαφριά μενταγιόν.

Βάλε το σωστό σουτιέν

Προτίμησε σχέδια και υφάσματα που δεν θα σε ιδρώσουν πολύ, όπως βαμβακερά, και απόφυγε τις πολλές δαντέλες και μπανέλες και push-ups, τουλάχιστον όταν κάνει πολλή ζέστη.

σανδλια καλοκαίρι
Shutterstock

Άφησε το backpack στο σπίτι

Όχι μόνο σε βαραίνει, αλλά τραβά και όλη τη θερμότητα όταν περπατάς στους δρόμους της πόλης. Προτίμησε μια τσάντα που θα περάσεις χιαστί στο σώμα σου, για να έχεις και ελεύθερα τα χέρια σου.

Φόρεσε τα σωστά παπούτσια

Τα σανδάλια είναι πάντα η εύκολη καλοκαιρινή επιλογή, αλλά όταν πρόκειται να περπατήσεις αρκετά δεν θα σε βολέψουν, γιατί το πόδι σου θα ιδρώσει και θα γλιστράς! Απόφυγε τα jelly shoes και τα πάνινα και προτίμησε αθλητικά για τις μέρες που έχει καύσωνα.