Τα 8 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στην εμφάνισή σου, σύμφωνα με τη διάσημη στυλίστρια Christina Stein

Χάνεις πόντους στυλ και δεν αναδεικνύεις τα looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πιστεύω πολύ στην ιδέα ότι οι κανόνες της μόδας πρέπει να παραβιάζονται! Το προσωπικό στυλ σου θα αναδειχτεί εκφράζοντας τη δημιουργικότητά σου και φορώντας αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, οπότε αν αυτό περιλαμβάνει το να βάζεις το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι όλο τον χρόνο ή να "αναμειγνύεις" χρυσά και ασημένια κοσμήματα, κάν' το!

Ωστόσο, εάν θέλεις να εντυπωσιάσεις με μια εμφάνιση, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που εμπίπτουν στην κατηγορία "faux pas" όσον αφορά στη μόδα. Έτσι η διάσημη στυλίστρια Christina Stein μάς αποκαλύπτει 8 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που βλέπει - από το λάθος στο στυλ, που μπορεί να δημιουργήσει μια μη κολακευτική εμφάνιση έως το λάθος στην αποθήκευση των ρούχων, που θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου κομματιών.


Τα 8 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στην εμφάνισή σου, σύμφωνα με τη διάσημη στυλίστρια Christina Stein

Δεν φοράς το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι

Εάν το πουκάμισο δεν είναι στα μέτρα σου, βάζοντάς το μέσα από το παντελόνι, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια κολακευτική σιλουέτα. Εκτός κι αν φοράς εξαιρετικά στενό παντελόνι, όπου το ύφασμα του πουκαμίσου μπορεί να δείχνει αντιαισθητικό. "Συνήθως, αυτό είναι ένα πολύ μικρό πράγμα που μπορούμε να αλλάξουμε για να κάνουμε ένα ντύσιμο να φαίνεται καλύτερο, απλά βάζοντας μέσα το πουκάμισο. Το σύνολο δείχνει πιο φινετσάτο και προσεγμένο", λέει η Stein.

Δεν ανοίγεις την πίσω πιέτα στο σακάκι ή παλτό

Όταν αγοράζεις καινούργιο σακάκι ή παλτό και έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό το "x" που ενώνει τα δύο σημεία τους στην πλάτη, μια βελονιά δηλαδή που βλέπεις και στα αντρικά σακάκια, τότε μάλλον τη αφήνεις εκεί! "Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις αγοράσεις σακάκι ή παλτό. Αυτή η βελονιά δεν είναι εκεί για τη μόδα, αλλά για την χρηστικότητα. Βασικά, βοηθούν στη συγκράτηση στο πίσω μέρος του σακακιού, έτσι ώστε να μηζαρώνει κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Ακολουθείς απαρχαιωμένους κανόνες μόδας


Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες μόδας που έχουμε ακούσει ξανά και ξανά και δεν ισχύουν πλέον. Για παράδειγμα: "Τα λευκά είναι μόνο για την άνοιξη και το καλοκαίρι!". Λάθος! Φόρεσε άσπρα ρούχα όλο τον χρόνο, εάν σου αρέσει και νιώθεις καλά.

Επίσης έλεγαν παλιά "μη συνδυάζεις μαύρο με καφέ". Όλα αυτά είναι μύθοι της παλιάς σχολής και δεν ισχύουν. Πλέον ξέρουμε όλες να εφαρμόζουμε το color blocking και να κάνουμε mix'n'match με απροσδόκητα μοτίβα. Απλώς πρόσεξε σε αυτό το τελευταίο να υπάρχει ένα κοινό χρώμα. "Ας πούμε ότι έχεις ένα λευκό πουκάμισο με μπλε πουά, φρόντισε οι ρίγες στο σακάκι να είναι μπλε και μετά μπορείς να διασκεδάσεις με τα άλλα χρώματα".

Δεν ντύνεσαι σωστά ανάλογα με την περίσταση

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να εμφανιστείς σε μια εκδήλωση και να συνειδητοποιήσεις ότι έπρεπε να είχες πάει με φόρεμα αντί για τζιν και μπλουζάκι. Είναι καλύτερα να εμφανιστείς με κάτι που δείχνει κομψό παρά με ένα σύνολο υπερβολικά casual.


Αγνοείς τις οδηγίες πλυσίματος στα ρούχα

Όσον αφορά στην φροντίδα των ρούχων, ένα συνηθισμένο λάθος είναι ότι οι περισσότερες από εμάς δεν διαβάζουμε τις ετικέτες. Εάν κάτι λέει μόνο στεγνό καθάρισμα, πλύσιμο στο χέρι ή στέγνωμα στον αέρα, μάλλον θα πρέπει να το τηρήσεις. "Έτσι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο την γκαρνταρόμπα σου", λέει η στυλίστρια.

Πλένεις πολύ συχνά το τζιν σου

Όσο περισσότερο το πλένεις και το στεγνώνεις τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσει και θα χαλάσει. Ο ιδανικός αριθμός είναι να το φορέσεις 10 φορές και μετά να το πλύνεις. Ωστόσο,πλύνε το πιο συχνά εάν είναι εμφανώς βρώμικο ή μυρίζει.


Κρεμάς τα πουλόβερ σου

Χάνουν το σχήμα τους και την καλή τους εφαρμογή. Αν δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα σου για να τα έχεις όλα διπλωμένα, μπορείς να τα κρεμάσεις, με την προϋπόθεση να τα τοποθετήσεις στην μπάρα της κρεμάστρας που βάζεις τα παντελόνια και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δεν αποθηκεύεις τα ρούχα με τον σωστό τρόπο

Αν δεν τα αποθηκεύσεις σωστά στην αλλαγή κάθε σεζόν, όταν τα επαναφέρεις στο προσκήνιο θα έχουν χάσει τη φόρμα τους. Το ιδανικό είναι να τα αποθηκεύεις σε ειδικές σακούλες με φερμουάρ έτσι ώστε να κρατάς απέξω σκόρο, σκόνη και τον ήλιο.