Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν επίσημα και 4 συμβουλές για να ψωνίσεις έξυπνα

Πλησιάζει αυτή η μεγάλη στιγμή που θα αποκτήσεις επιτέλους ό,τι έχεις βάλει στο μάτι!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλες περιμένουμε με ανυπομονησία. Η περίοδος των εκπτώσεων πλησιάζει και κάθε κορίτσι της μόδας ετοιμάζεται να κάνει τη λίστα του, για να βάλει στην ντουλάπα της ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε καλύτερες τιμές.

Είτε χρειάζεσαι λοιπόν κάποια κομμάτια που δεν έχεις είτε απλώς θέλεις να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου ή ακόμα και να επενδύσεις σε ένα fashion item που περίμενες καιρό, δες πότε ξεκινούν και επίσημα οι εκπτώσεις και ακολούθησε 4 συμβουλές για να ψωνίσεις έξυπνα.

Εκπτώσεις: 4 συμβουλές για να ψωνίσεις έξυπνα

Οι εκπτώσεις ξεκινούν και επίσημα στις 8 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, και θα ολοκληρωθούν όπως πάντα στις 31 Αυγούστου. Και σου το αναφέρω σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα, για να κάνεις και φέτος το... κουμάντο σου! Φτιάξε λίστα από τώρα με τα πράγματα που θέλεις να αγοράσεις, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, που θα έχουν γίνει sold-out.


Μάλιστα να σου πω εδώ, ότι σύμφωνα με έρευνες για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, πάνω από το 70% των γυναικών επιλέγουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ενώ όλα τα υπόλοιπα είδη μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. με αυτό ως δεδομένο, ακολούθησε 5 συμβουλές για έξυπνες αγορές.

Τα must have του φετινού καλοκαιριού για μια fashionista

Κάντε μια λίστα με τα φετινά must-have, για να αποκτήσεις ό,τι δεν έχεις ή να πάρεις ένα ακόμα. Μια ψάθινη τσάντα, ένα μεταξωτό μαντίλι που θα φορέσεις με χίλιους τρόπους, ένα ζευγάρι ανδρικά μποξεράκια για να τα φορέσεις ως σορτς, ένα ζευγάρι σανδάλια πολύχρωμα και μετά πολλά καλοκαιρινά φορέματα, μακριά ή κοντά, είναι αυτά που πρέπει να σκεφτείς πρώτα στη σειρά.


Αγόρασε τώρα και φόρεσε για πάντα

Αυτή είναι μια ασφαλής επένδυση: Μια ανανέωση της προσωπικής σου capsule γκαρνταρόμπας ή η επανα-δημιουργία της με βάση τις καλοκαιρινές εκπτώσεις. Πρόκειται για βασικά ρούχα και αξεσουάρ, με τα οποία θα κάνεις πολλούς συνδυασμούς.

Από τα φετινά must have της μόδας επέλεξε oversized αντρικό πουκάμισο (το λευκό είναι κλασικό, αλλά το ριγέ είναι μια σωστή επιλογή), ένα τζιν (αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά), ένα tailored παντελόνι και ένα ζευγάρι mules κλειστά μπροστά.

Απόκτησε τις επιβεβαιωμένες τάσεις Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024

Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορείς να κάνεις στις εκπτώσεις: Ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να μην φορέσεις τώρα αμέσως, αλλά θα τα βάλεις σίγουρα τον Σεπτέμβριο. Ακολούθησε τις τάσεις της μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, που εστιάζει σε αθλητικά παπούτσια, μπαλαρίνες, ενώ η καμπαρντίνα επιστρέφει ως "πρωταγωνίστρια" στις πασαρέλες και αποτελεί εξαιρετική επένδυση για τα μέσα της επόμενης σεζόν.


Τσάντα με έκπτωση αξίζει τον κόπο

Υπάρχει πάντα μια καλή ευκαιρία στις εκπτώσεις για να αγοράσεις ένα νέο αξεσουάρ, ειδικά όταν πρόκειται για τσάντα. Δώσε βάση στο σχήμα και στα χρώματα: Φέτος όλες οι σουέτ τσάντες είναι και πάλι στη μόδα, οι μεγάλες και ευρύχωρες shopping bags επίσης, ενώ τα maxi clutch έχουν γίνει η εναλλακτική στις shoulder bags, εστιάζοντας σε ένα κομψό ή ακόμα και παιχνιδιάρικο σχέδιο.