Ολόσωμο μαγιό: Διάλεξε το σωστό με βάση τον σωματότυπό σου

Δεν ταιριάζουν όλα σε όλες όπως πιστεύουν λανθασμένα οι περισσότερες γυναίκες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Νομίζεις σίγουρα ότι τα ολόσωμα μαγιό ταιριάζουν σε όλα τα σώματα, αφού καλύπτουν την κοιλιά. Λάθος και μάλιστα μεγάλο. Το ολόσωμο είναι ένα από τα πιο δύσκολα μαγιό για να φορέσει κάποιος, αφού χρειάζεται να ξέρει ποιο του ταιριάζει αλλά και να διαθέτει τις αντίστοιχες αναλογίες για να μπορέσει να το υποστηρίξει.

Να ξέρεις λοιπόν ότι εάν έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω ή μερικούς πόντους περισσότερους στο σώμα σου, μέσα σε ένα μπικίνι θα δείξεις σίγουρα καλύτερη. Αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα αποκηρύξεις τα ολόσωμα και θα τα βάλεις στο περιθώριο.

Θα μάθεις να διαλέγεις σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σου και τότε μόνο θα είσαι σίγουρη πως το ολόσωμο που φοράς σου ταιριάζει γάντι και αναδεικνύει το σώμα σου. Αρχικά, λοιπόν, διέκρινε σε ποια κατηγορία γυναικών ανήκεις ανάλογα με το στυλ μαγιό


  • Σε αυτές που δυσκολεύονται να φορέσουν μαγιό λόγω ανασφαλειών με το σώμα τους και πάντα αισθάνονται άσχημα όποιο σχέδιο κι αν επιλέξουν.
  • Σε εκείνες που επιθυμούν το μαγιό τους να είναι βολικό και άνετο πέρα από μόδες και τάσεις και
  • Στις άλλες που πραγματικά θέλουν να φορέσουν ένα καυτό μπικίνι (δες εδώ όλα τα trends του καλοκαιριού) ή ένα μοδάτο ολόσωμο, αναδεικνύοντας τα κάλλη τους, όποια κι αν είναι.

Και μετά αποφάσισε τι θα κάνεις. Να θυμάσαι ότι οι σχεδιαστές λένε ότι ένα μαύρο ολόσωμο ταιριάζει σε ένα τέλειο κορμί, όσο κι αν εσύ φαντάζεσαι ότι θα "κόβει" σαν χρώμα και θα σε κολακεύει. Αν, λοιπόν, αγαπάς αυτά τα μαγιό, δες στη συνέχεια πώς θα διαλέξεις το σωστό κομμάτι με βάση το σωματότυπό σου.

Διάλεξε το ολόσωμο μαγιό με βάση τον σωματότυπό σου

Σωλήνας

Έχεις μονοκόμματο σώμα, που δεν ξεχωρίζει μέση, οπότε πρέπει να δημιουργήσεις ενός είδους σιλουέτα. Διάλεξε ένα ολόσωμο με ζώνη ή με έντονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε χρώματα ή μοτίβα στο σημείο της μέσης. Επίσης τα κοψίματα στα πλάγια δημιουργούν την ψευδαίσθηση της μέσης, αφού την δείχνουν λεπτότερη

Αθλητικός

Δεν έχεις καμπύλες, οπότε πρέπει να τις δημιουργήσεις. Μια καλή ιδέα είναι τα βολάν στο στήθος και τη μέση, οι ασύμμετρες τιράντες ή ένα μαγιό με ίσιο κόψιμο, τύπου σορτς, που χαρίζει πόντους στους γοφούς και κατ' επέκταση... καμπύλες.


Μήλο

Με πιο φαρδείς ώμους απ’ ό,τι γοφούς, θέλεις να εξισορροπήσεις λίγο την εικόνα σου. Προτιμήστε μαγιό που δένουν στον λαιμό και έχουν ψηλό κόψιμο στους γοφούς (θα τραβήξουν εκεί το βλέμμα) και απόφυγε τις λεπτές τιράντες που δεν θα κρατάνε το στήθος σου... στο ύψος του!

Αχλάδι

Πιο φαρδιά στην περιφέρεια και αρκετά αδύνατη στο επάνω μέρος του σώματος, χρειάζεται να τραβήξεις την προσοχή από τους μηρούς. Παίξε με τα διαφορετικά μοτίβα, επιλέγοντας στο ολόσωμο έντονα prints στο στήθος (ρίγες, φλοράλ, πουά) και μονοχρωμία στο κάτω μέρος. Σκέψου και το το color blocking, που θα σου αρέσει πολύ.


Κλεψύδρα

Ίδιο πλάτος σε ώμους και γοφούς, με στενή μέση, που θέλεις να τονίσεις. Προτίμησε ένα ολόσωμο με ζώνη ή οριζόντιες ρίγες στο σημείο αυτό, ακόμα και σούρες με δέσιμο halter στον λαιμό.

Petite

Εάν είσαι αυτό που λέμε... petite, ένα ολόσωμο μαγιό με κάθετες ρίγες, μονόχρωμο ή με ψηλό κόψιμο τύπου Baywatch σού ταιριάζει γάντι, αφού θα δείξει τα πόδια σου ψηλότερα. Προτίμησε τα μονόχρωμα παρά ό,τι έχει prints.