Είσαι έτοιμη για διακοπές; 7 κανόνες για να είσαι κομψή και στυλάτη όπου κι αν πας

Για να μη γίνει ο προγραμματισμός του ταξιδιού σου... μαρτύριο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα ταξίδια είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, αλλά μερικές φορές ο προγραμματισμός μιας απόδρασης μπορεί να γίνει πραγματικό μαρτύριο. Ανεξάρτητα από το πλάνο σου: είτε πρόκειται για μια χαλαρωτική εβδομάδα σε παραλίες με λευκή άμμο είτε για μια απόδραση στην εξοχή, είναι πολύ χρήσιμο να κρατάς μερικούς... άσους στο μανίκι για να μεταμορφώσεις την ταξιδιωτική σου εμπειρία σε μια ανεπανάληπτη πραγματικότητα.

Εάν λοιπόν είσαι έτοιμη για διακοπές και το μόνο που σου μένει είναι να πακετάρεις, δες στη συνέχεια 7 σημαντικές συμβουλές για να παραμείνουν αξέχαστες και χωρίς άγχος. Γιατί αυτό που χρειάζεσαι είναι καλή οργάνωση και στυλιστική γνώση. Ε, τώρα τα έχεις!

7 κανόνες στυλ για να είσαι κομψή και μοδάτη στις διακοπές σου


Άνεση πάνω από όλα

Η άνεση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για ταξίδια, επειδή σου επιτρέπει να απολαύσεις κάθε εμπειρία εξ ολοκλήρου και χωρίς καμία δυσκολία. Προτίμησε, λοιπόν, ρούχα άνετα και δροσερά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις το στυλ σου. Το μυστικό εδώ είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία που σου επιτρέπει να νιώθεις καλά και ταυτόχρονα να δείχνεις κομψή και στυλάτη.

Προσοχή στα υλικά

Επίλεξε υφάσματα που είναι ελαφριά και αναπνέουν, όπως βαμβάκι, λινό ή μετάξι. Αυτά θα σε κρατήσουν δροσερή και άνετη ακόμα και τις μέρες με καύσωνα. Επιπλέον, οι μπλούζες και τα παντελόνια από αυτά τα υλικά είναι συνήθως από τα πιο άνετα και κομψά - και φέτος είναι πρώτα στη λίστα με τις τάσεις.


Παπούτσια που πάνε με όλα

Τα παπούτσια πιάνουν πάντα πολύ χώρο στη βαλίτσα σου, γι' αυτό κάνε την επιλογή με σύνεση. Ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά για περπάτημα, κομψά φλατ σανδάλια και στυλάτες γόβες είναι υπεραρκετά για να καλύψουν όλες τις... στυλιστικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Το κλειδί είναι να προτιμήσεις παπούτσια σε ουδέτερα χρώματα ώστε να ταιριάζουν με όλες σου τις εμφανίσεις.

Τσάντα ή σακίδιο;

Η επιλογή είναι δική σου και εξαρτάται και λίγο από την... τύχη. Επίλεξε, λοιπόν, μια τσάντα με πολλές θήκες για να βάλεις τα απαραίτητα και φυσικά ένα σχέδιο που αντανακλά την προσωπικότητά σου. Μια cross-body bag είναι ιδανική για βόλτες σε πόλεις και γειτονιές, ενώ ένα μικρό σακίδιο είναι τέλειο για πεζοπορία.

Προσωπικά, προτείνω να έχεις μαζί σου δύο βασικές τσάντες: Μια μεγάλη, που θα λειτουργεί ως δεύτερη βαλίτσα, αλλά και σαν τσάντα καθημερινά, και φυσικά μια μικρότερη για τις βραδινές σου βόλτες ή για την περίπτωση που δεν θέλεις να κουβαλάς πολύ βάρος.


Μην ξεχάσεις το μπουφάν

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, γι' αυτό έχε μαζί σου ένα ελαφρύ μπουφάν (τζιν κατά προτίμηση, που πάει με όλα) ή μια ζακετούλα. Σκέψου ακόμα μια πασμίνα, που δεν πιάνει και χώρο και θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση τις δροσερές νύχτες ή σε μέρη με κλιματισμό. Αυτά τα κομμάτια όχι μόνο θα σε βολέψουν τα βράδια αλλά θα προσθέσουν και έξτρα δόσεις στυλ στις εμφανίσεις σου.

Μην υποτιμάς την φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών

Το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο για το δέρμα και τα μαλλιά σου, ειδικά σε κλίματα που δεν έχουμε συνηθίσει. Να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, όπως ένα καλό αντηλιακό, ένα lip balm για τα χείλη, που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, και μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και σπρέι που προστατεύουν τα μαλλιά από τον ήλιο και φρόντισε να φοράς πάντα καπέλο - χαρίζει και στυλ.


Ετοίμασε έξυπνα τη βαλίτσα σου

Το κλειδί είναι να δημιουργήσεις μια βολική και στυλάτη ταξιδιωτική γκαρνταρόμπα: Επίλεξε βασικά ρούχα σε ουδέτερα χρώματα που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους, ενώ με μερικές χρωματικές πινελιές μέσα από αξεσουάρ (κοσμήματα, φουλάρια), που δεν πιάνουν και χώρο, θα απογειώσεις τις εμφανίσεις σου.

Επίσης, προτίμησε ρούχα που μπορούν να προσαρμοστούν τόσο στις ημερήσιες όσο και στις νυχτερινές δραστηριότητές σου. Καθένα από αυτά μπορεί να είναι τέλειο για μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα και, με τα κατάλληλα αξεσουάρ, επίσης για ένα κομψό δείπνο σε μοντέρνο εστιατόριο.

Ένα ελαφρύ κιμονό, για παράδειγμα θα το βάλεις πάνω από το αγαπημένο σου μπικίνι κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και ως ένα ελαφρύ cover-up τη νύχτα, για να αναδείξεις το look σου.

Extra bonus tip: Για να χωρέσουν περισσότερα στη βαλίτσα σου, μη διπλώσεις τα ρούχα, αλλά δημιούργησε μικρά "ρολάκια", που πιάνουν λιγότερο χώρο - και δεν τσαλακώνουν και τόσο πολύ.