5+1 ρούχα που μια 40άρα χρειάζεται για το καλοκαίρι - Πέρα από τα συνηθισμένα

Θα αναθεωρήσεις όλα όσα πίστευες για το στυλ στην τέταρτη δεκαετία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

"Μόδα μπορείς να αγοράσεις αλλά το στυλ όχι. Το κλειδί για να το πετύχεις είναι να μάθεις ποια είσαι, κάτι που θα σου πάρει χρόνο. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας στο στυλ, όλα έχουν να κάνουν με την αυτοέκφραση και την προσωπικότητά σου", έλεγε η αείμνηστη Iris Apfel και δεν είχε άδικο.

Με αυτό ως δεδομένο, λοιπόν, επένδυσε σε 6 κομμάτια αυτό το καλοκαίρι, που δεν ανήκουν στη "συνηθισμένη" κατηγορία, με την έννοια ότι δεν θα πίστευες ότι μια γυναίκα 40 plus θα μπορούσε να τα φορέσει ή -προφανώς- τα έχεις αποκλείσει από τις επιλογές σου.


Κι επειδή όσο μεγαλώνεις τόσο ομορφαίνεις -σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ στον καθρέφτη σου-, αφού η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και δεν επηρεάζει σε τίποτα ούτε το πώς νιώθουμε ούτε φυσικά το πώς θα ντυθούμε, καλά θα κάνεις να δεις αυτά τα 6 κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα.

Μάλιστα διάσημες fashion influencers ανά τον κόσμο που έχουν ξεπεράσει τα 40 τα επιλέγουν - κάτι ξέρουν περισσότερο από εκλεπτυσμένο γούστο και αισθητική λόγω εμπειρίας.

6 ρούχα που μια 40άρα χρειάζεται το καλοκαίρι

Η μόδα είναι πάντα για να μαθαίνεις καινούργια πράγματα, που θα σε κάνουν πιο κομψή και στυλάτη. Έχεις ήδη δημιουργήσει το δικό σου στυλ στα 40 σου χρόνια και φυσικά από αυτά που θα δεις στη συνέχεια δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις κάτι αν θεωρείς πως δεν σου ταιριάζει.

Εγώ θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι από εδώ και στο εξής θα έχεις όλες τις γνώσεις για να είσαι και ενημερωμένη και φυσικά... ο πιο κομψός εαυτός σου!

Εμπριμέ ντραπέ μίντι φόρεμα


Είναι από τα πιο στυλάτα φορέματα του φετινού καλοκαιριού και ένα κομμάτι με διαχρονική αξία στη μόδα. Προτίμησε ψυχεδελικά εμπριμέ ή ένα κλασικό slip dress, για να δείξεις ακόμα πιο κομψή και... αδύνατη. Tip: Φόρεσέ το και με λεπτεπίλεπτα ψηλοτάκουνα thong sandals, για έξτρα φινέτσα.

μαύρο φόρεμα favela

Μαύρο slip dress, Patrizia Pepe, €121,52, favela.gr

Λευκό λινό co-ord


Διακοπές χωρίς ένα λινό λευκό σύνολο δεν νοοούνται! Φυσικά και θα το βάλεις στην καθημερινότητά σου, στη βόλτα, στη δουλειά στον καφέ. Προτίμησε μονοχρωμία για να δείξει η σιλουέτα σου ψηλόλιγνη και θυμήσου να προσθέσεις μερικά χρυσαφί αξεσουάρ για να κάνεις δήλωση μόδας.

λινό σύνολο haris cotton

Λινό, €210, Haris Cotton

Halter neck top


Φέτος το σχέδιο αυτό σε φορέματα και μπλούζες είναι Νο1 trend. Το δέσιμο στον λαιμό χαρίζει αυτόματα στην εμφάνισε elegance και upper αισθητική. Tip: Θα απογειώσεις αυτόματα το τζιν σου!

φούξια τοπ dkny

Φούξια, €138, DKNY

Ριγέ παντελόνι


Είναι το πιο δροσερό και άνετο παντελόνι του καλοκαιριού και δεν φοριέται μόνο από τις έφηβες. Μη μείνεις στους κλασικούς συνδυασμούς με T-shirts και tank tops, αλλά δοκίμασε να το αναδείξεις με ένα lace top ή κάνε mix'n'match με φλοραλ ή πουά tops σε παρόμοιους τόνους.

ριγέ παντελόνα kazi line

Crop, €27, Kazi Line

Α line φούστα


Η πιο κολακευτική φούστα της σεζόν, αφού η γραμμή "άλφα" ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Επένδυσε σε ένα κλασικό τζιν κομμάτι ή σε μια μάξι ασπρόμαυρη, που αποτελεί την επιτομή της κομψότητας.

εμπριμέ φούστα clodist.gr

Εμπριμέ, Seidensticker, €76,97, clodist.gr

Σατέν slip dress


Τα φορέματα σε στυλ... νυχτικό τα βλέπεις σίγουρα παντού. Ε, ήρθε η ώρα να τα φορέσεις κι εσύ. Φέτος στρέψε το βλέμμα σου στα κόκκινα, τα κίτρινα και τα λευκά, για μια στοχευμένη εμφάνιση. Tip: Διάλεξε το σχέδιο που ταιριάζει στο σώμα σου και φρόντισε να μη διαγράφει.

slip dress ferragamo

Εμπριμέ, €419, Ferragamo

Bonus extra: Beachwear


Σίγουρα έχεις τσεκάρει τα μαγιό που κολακεύουν τις 40άρες, αλλά μία πληροφορία παραπάνω δεν... έβλαψε κανέναν. Ένα μπικίνι με μπανέλα και φαρδύ σλιπ σε μπλε απόχρωση θα σε βολέψει πολύ, ενώ το διάφανο φόρεμα από πάνω εν είδει cover-up είναι top επιλογή φέτος στις παραλίες.

διάφανο φόρεμα favela

Λευκό, €63,21, favela.gr