Ξέρεις πώς θα φορέσεις το oversized σακάκι σου χωρίς να σε παχαίνει - Δες τα tips που εφαρμόζουν οι στυλίστες

Πρόσεξε πώς θα το συνδυάσεις με τον σωστό τρόπο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Το oversized σακάκι είναι πλέον από τα πιο κλασικά στην γκαρνταρόμπα μας, ένα απαραίτητο κομμάτι-πασπαρτού, τέλειο για κάθε περίσταση. Τα άνετα και υπερμεγέθη σχέδια είναι φέτος πολύτιμοι σύμμαχοι για να ολοκληρώσεις σούπερ εκλεπτυσμένες εμφανίσεις, αρκεί να ξέρεις το πώς.

Κι αν δεν κατάλαβες τι σημαίνει αυτό, όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα το φορέσεις. Οι ειδικοί της μόδας, οι experts του styling αλλά και οι influencers έχουν άποψη, μπορεί ανατρεπτική και εκκεντρική, αλλά τι είναι, άλλωστε, και η μόδα; Ένας κόσμος πρωτοποριακός, ιδιαίτερος και ξεχωριστός που σκοπό έχει να σε κάνει να ξεχωρίσεις.

street style oversized blazer
Photo by Christian Vierig Getty/Images/Ideal Image

Φόρεσε το oversized σακάκι χωρίς να σε παχαίνει

Δεν χρειάζεται να φαίνεσαι "παχουλή" όταν φοράς ένα oversized σακάκι, γιατί μερικές μικρές λεπτομέρειες... φέρνουν την καταστροφή. Ειδικά εάν θέλεις να το βάλεις όχι σύμφωνα με την... πεπατημένη οδό (ξέρεις παντελόνι και crop top ή πάνω από το slip φόρεμά σου), αλλά λίγο διαφορετικά.


Θέλεις να φορέσεις το oversized σακάκι σου μέσα από το παντελόνι σαν πουκάμισο και να νιώσεις λίγο σαν... μοντέλο σε πασαρέλα; Δώσε βάση σε μερικές μικρές λεπτομέρειες για ένα υπέρκομψο αποτέλεσμα. Και γιατί το λέω αυτό;


Η σιλουέτα σου θα αλλάξει σχήμα, αφού οι τονισμένοι ώμοι του σακακιού έρχονται σε αντίθεση με τη λεπτή μέση που δημιουργεί το παντελόνι (ειδικά το ψηλόμεσο), με αποτέλεσμα το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο. Οπότε τα tips που εφαρμόζουν οι στυλίστες θα σε βοηθήσουν.


Τα tips που εφαρμόζουν οι στυλίστες

  • Επίλεξε ψηλόμεσο τζιν ή υφασμάτινο άνετο παντελόνι – αν είναι εφαρμοστό, το σακάκι θα διαγράφεται από μέσα.
  • Σταύρωσε το σακάκι στο στήθος και πίεσε τις κάτω άκρες του μαζί, ώστε να μη φουσκώνει μέσα από το παντελόνι και χαλάει το σχήμα. Πρόσθεσε μια ζώνη για να “σταθεροποιήσεις” το look.
  • Αν έχεις “κοιλίτσα”, βάλε μέσα από το παντελόνι μόνο τη μία πλευρά του σακακιού, για ένα safe αποτέλεσμα.