Η Ελένη Μενεγάκη υιοθέτησε το "quiet luxury" με τον καλύτερο τρόπο

Η τάση που κυριαρχεί τη φετινή σεζόν και "σαρώνει" τον κόσμο της μόδας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram
instagram

Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της εγχώριας showbiz, αφού η Ελένη Μενεγάκη διαθέτει έμφυτη κομψότητα και εκλεπτυσμένη αισθητική και οι εμφανίσεις της είναι πάντα στη μόδα - με τον δικό της προσωπικό τρόπο αναδεικνύει τις τάσεις αλλά παράλληλα ποντάρει σε διαχρονικά κομμάτια, που συνδυάζει με διαφορετικό τρόπο.

Ε, αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία του trend που σαρώνει τον κόσμο της μόδας τα τελευταία χρόνια και ακούει στο όνομα "quiet luxury" ή αλλιώς "ήσυχη πολυτέλεια".


Τι είναι η τάση "quiet luxury" που υιοθέτησε η Ελένη Μενεγάκη με τον καλύτερο τρόπο;

Σίγουρα από τις λέξεις και μόνο "ήσυχη πολυτέλεια" καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα στυλ ντυσίματος που συνδυάζει το casual με το πολυτελές. Με πιο απλά λόγια, πρόκειται για minimal outfits που είναι καλοραμμένα, τα υφάσματα είναι πολύ προσεγμένα και φυσικά μπορείς κάθε κομμάτι ξεχωριστά να το φορέσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς.

Τέλος, το βασικό της εν λόγω τάσης είναι η διαχρονικότητα των items, οπότε μιλάμε για βασικά κομμάτια που περιλαμβάνονται σε κάθε γυναικεία capsule γκαρνταρόμπα.

Το quiet luxury look της Ελένης Μενεγάκη


Η Ελένη υιοθετεί την τάση με τον πιο μοδάτο τρόπο, επιλέγοντας all-time classic κομμάτια:

Ένα γούνινο γιλέκο, που αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στην ντουλάπα μας, αφού συνδυάζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ αποτελεί το "hero piece" στο layering του χειμώνα.

Ένα chino βελoύδινο παντελόνι σε μπλε απόχρωση, που θα το φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς δυσκολία, αλλάζοντας απλώς tops.

Ένα μπλε λεπτό πουλόβερ, δημιουργώντας μονοχρωμία με το παντελόνι.

Tα loafers, που αποτελούν το Νο1 παπούτσι της σεζόν και παράλληλα δημιουργεί άπειρα looks με το ιδιαίτερο στυλ του.

Μια μεγάλη τσάντα, που θα την κρατάς για χρόνια και πάντα θα κάνει fashion statement στις εμφανίσεις σου.

Style tip: Η συγκεκριμένη τάση δεν χρειάζεται κομμάτια που... βγάζουν μάτι. Απόφυγε, λοιπόν, τα φλοράλ, τα καρό και γενικότερα τα εμπριμέ και προτίμησε μονοχρωμίες και όχι bold χρώματα, ακολουθώντας στο outfit τη γήινη παλέτα. Φόρεσε καλά υφάσματα, όπως κασμίρ, βελούδο, σατέν. Τέλος, μη φορτώσεις την εμφάνισή σου με πολλά κοσμήματα - ένα ζευγάρι μικρά σκουλαρίκια ή ένα λεπτό βραχιόλι (ακόμα καλύτερα το αγαπημένο σου ρολόι) είναι ό,τι πρέπει.

The basics

γούνινο γιλέκο

Γούνινο γιλέκο, €63, Daki Desires

παντελόνι φόρμας

Παντελόνι, €122,99, Emporio Armani

μπλε μπλούζα

Πουλόβερ, €49,99, Prince Oliver

loafers Μαύρα

Loafers, €49,90, Envie shoes

μαύρη τσάντα

Τσάντα, €125, Mark Milan