O Christian Louboutin επανεφευρίσκει την πασαρέλα με ένα πρωτότυπο σόου!

Ανάμεσα σε στιλέτο και φιγούρες στο νερό

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram@louboutinworld
instagram@louboutinworld

H Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού μας έδειξε πολλά παράδοξα, ανάμεσά τους και το περίφημο φόρεμα με ταινία συσκευασίας, ενώ τα καινοτόμα σόου είχαν φέτος την τιμητική τους, με τους Οίκους Μόδας να αναδεικνύουν τις συλλογές τους με πρωτότυπο τρόπο.

Όσον αφορά στα παπούτσια και στην παρουσίασή τους στην πασαρέλα δεν υπάρχουν μινιμαλιστικές οθόνες όπου τα γοβάκια ακουμπούν στατικά σε κομψά βάθρα. Ειδικά, μάλιστα, στον Louboutin, η μόδα κινείται και η παραδοσιακή πασαρέλα δεν είναι πλέον αρκετή, αφού φέτος παρουσίασε τη συλλογή του SS25 με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Η συλλογή Louboutin SS25 παρουσιάστηκε με πρωτότυπο τρόπο

Τα διάσημα ανά τον κόσμο γοβάκια Louboutin παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού από μέλη της γαλλικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, με τα πόδια στον αέρα και τα κεφάλια κάτω από το νερό! Μάλιστα, ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος David Lachapelle απαθανάτισε τη μοναδική στιγμή, συνδυάζοντας μόδα και αθλητισμό με τον δικό του μοναδικό τρόπο και μέσα από φανταστικά κλικ.


Στην ουσία ο σκοπός του σόου μέσα στο νερό, με υδάτινες φιγούρες από τις αθλήτριες, δεν ήταν μόνο για να αποτυπωθεί η ομορφιά των παπουτσιών αλλά για να αναδειχτεί παράλληλα ολόκληρο το θέαμα μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών.

louboutin shoes

Και φυσικά η πρόκληση δεν ήταν μικρή τόσο για τον σχεδιαστή όσο και για τις αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης: Έπρεπε να διασφαλίσουν ότι τα παπούτσια έμεναν σταθερά στα πόδια τους όταν εκτελούσαν τη χορογραφία, καθώς έπρεπε να κάνουν άπειρες πρόβες για να μάθουν να κάνουν τις κινήσεις με ψηλοτάκουνα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν άριστα το πρόγραμμα... ξυπόλυτες.


Αξίζει να σημειώσουμε πως πέρα από τη μαγεία του θεάματος και την πρωτοτυπία της παρουσίασης ήρθε στην επιφάνεια άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τα παπούτσια Louboutin: Είναι αδιάβροχα, αντέχουν τόσο στο νερό όσο και στις κινήσεις που εκτελούνται σε υδάτινο περιβάλλον.


Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση για την επιτυχία του συγκεκριμένου σόου ήταν μία: Να πετύχουν οι κολυμβητές, οι χορευτές, η σκηνογραφία, οι προβολές, οι αντανακλάσεις και οι κινήσεις να είναι απόλυτα συγχρονισμένα.