Το σπίτι του Yves Saint Laurent στην Ταγγέρη μεταμορφώθηκε σε vintage ξενοδοχείο

Το γούστο και η φινέτσα του σχεδιαστή διατηρήθηκαν στη διακόσμηση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram@villamabruka
instagram@villamabruka

Μεγάλοι θαυμαστές του Μαρόκου, όπου είχαν ήδη σπίτι στο Μαρακές και στον περίφημο Majorelle Garden, ο Pierre Bergé και ο Yves Saint Laurent απέκτησαν το 1990 μια υπέροχη βίλα με θέα στη θάλασσα, στην Ταγγέρη. Ανέθεσαν την εσωτερική διακόσμηση στον Jacques Grange, δίνοντας την εξής οδηγία: «Να αντικρίσει ο επισκέπτης ένα σπίτι ενός εκκεντρικού Άγγλου, από τη δεκαετία του 1950, που ήρθε να ζήσει στην πόλη του Μαρακές».


Και έτσι έγινε. Ο επισκέπτης αντικρίζει ένα εξαιρετικό σπίτι, πλημμυρισμένο στο πράσινο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, με τους κήπους του να είναι διάσημοι για τα πάρτι που έγιναν εδώ, για τους αστέρες που έδωσαν το "παρών" και για τη μόδα, αφού εδώ έγιναν άπειρες συζητήσεις περί τάσεων και στυλ

Το σπίτι του Yves Saint Laurent στην Ταγγέρη μεταμορφώθηκε σε vintage ξενοδοχείο

Μια ιδιωτική κατοικία, προστατευμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα για δεκαετίες, η Villa Mabrouka («τυχερή βίλα» στα αραβικά) μετατράπηκε σε ξενοδοχείο υπό τη διεύθυνση του Βρετανού σχεδιαστή Jasper Conran, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό ιδιοκτήτη της.


Περιτριγυρισμένο από βουκαμβίλιες, φοίνικες και οπωροφόρα δέντρα, το μέρος συγκεντρώνει δώδεκα πολύχρωμα δωμάτια, που οι Βρετανοί ήθελαν να αναβιώσουν χωρίς να χάσουν την αύρα του παρελθόντος και την αρχική αίσθηση που ήθελε ο Yves Sait Laurent.


Εκτός από τη μεγάλη πισίνα του, σκαμμένη στον βράχο, δημιουργήθηκε άλλη μία σε σμαραγδένιο χρώμα, επίσης τρία εστιατόρια και αναδιαμορφώθηκαν όλα τα έπιπλα (με εξαίρεση τους πολυελαίους Murano) με τη βοήθεια των καλύτερων ντόπιων τεχνιτών.

Βυθισμένο στο στενό του Γιβραλτάρ, το ξενοδοχείο έχει το πλεονέκτημα ότι απέχει λίγα βήματα από το κέντρο, καθιστώντας το αγαπημένο σημείο ντόπιων και ξένων, που θέλουν να περάσουν μερικές ανέμελες στιγμές, σε έναν χώρο όπου η μόδα άφησε το στίγμα της.


Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως όλο το ξενοδοχείο αποπνέει μια vintage αύρα, δημιουργώντας την εντύπωση στους επισκέπτες πως ζουν στην πιο ανέμελη εποχή της μόδας και της Τέχνης, απολαμβάνοντας το απεριτίφ τους δίπλα σε διασημότητες της εποχής!


Κάνε κράτηση εδώ