Καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα: Τα απαραίτητα κομμάτια για τέλειες εμφανίσεις

Η capsule wardrobe αποτελείται από ορισμένα κομμάτια που αν υπάρχουν στη ντουλάπα σου θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τα πιο casual, chic looks και να τα προσαρμόσεις σε οποιοδήποτε στυλ.

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Έχει φτάσει η εποχή που ετοιμάζουμε τις shopping lists για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Για να μη βρεθείς για άλλη μια χρονιά να αγοράζεις ρούχα που θα ξεχάσεις μετά το τέλος της σεζόν και δε θα φορέσεις ξανά, φρόντισε να κάνεις σωστές επιλογές.

Η βασική γκαρνταρόμπα, γνωστή και ως capsule wardrobe, θα σε βοηθήσει να επενδύσεις σε κομμάτια διαχρονικά, που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα και θα τα φοράς κάθε καλοκαίρι σα να τα αγόρασες μόλις χθες.

Τα απαραίτητα της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας

Το λευκό πουκάμισο

Πρόκειται για το απόλυτο must have κομμάτι κυρίως γιατί συνδυάζεται κυριολεκτικά με όλα και εξυπηρετεί κάθε εποχή. Τους καλοκαιρινούς μήνες το συναντάμε συχνά στις παραλίες πάνω απο τα μαγιό γιατί δίνει στυλ και σε προστατεύει από τον ήλιο. Μπορείς να το φορέσεις με ένα απλό τζιν σορτς και αμέσως να αναβαθμίσεις το look σου και να το κάνεις να δείχνει πιο προσεγμένο. Επιπλέον φοριέται πάνω από τα καλοκαιρινά φορέματα για τα πιο δροσερά βράδια του καλοκαιριού.


Μακριά φορέματα

Αέρινα, δροσερά και κομψά τα μακριά φορέματα μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για καφέ, φαγητό ή ποτό, αλλά και για μια βόλτα στην πόλη. Φρόντισε να έχεις δύο επιλογές, ένα λευκό και ένα μαύρο για να καλύψεις κάθε περίσταση. Συνδύασε τα με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια, μια ψάθινη τσάντα και σανδάλια για το τέλειο καλοκαιρινό look.


Ψάθινες τσάντες

Η απαραίτητη καλοκαιρινή τσάντα είναι η ψάθινη και επιστρέφει κάθε καλοκαίρι. Είτε επιλέξεις μία μεγάλη ψάθινη τσάντα θαλάσσης, είναι ένα μικρό basket bag, μπορείς να είσαι βέβαιη ότι επενδύεις σε ένα διαχρονικό κομμάτι που θα κρατήσεις για αρκετά καλοκαίρια.


Σανδάλια

Τα σανδάλια είναι εδώ και χρόνια το παπούτσι του καλοκαιριού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλό ζευγάρι. Η ζεστή καφέ απόχρωση είναι η ιδανική επιλογή για να ταιριάζει με όλα σου τα καλοκαιρινά ρούχα και να δείχνει elegant ενώ ταυτόχρονα παραμένει άνετο για να ανακαλύψεις τον προορισμό σου χωρίς να σε περιορίζουν τα ψηλά παπούτσια.