Τι συμβολίζουν οι διάσημες κόκκινες σόλες του Christian Louboutin;

Τι συμβολίζουν οι διάσημες κόκκινες σόλες του Christian Louboutin;

Τα αγαπημένα παπουτσια των γυναικών -ειδικά των πλουσίων- φέρουν εδώ και χρόνια την υπογραφή του Christian Louboutin με την κόκκινη σόλα που χαρακτηρίζουν τα παπούτσια του οίκου.


Fashion icons, όπως η Kate Moss, η Blake Lively ή η Victoria Beckham, προτιμούν τις κόκκινες σόλες του Louboutin. Τι συμβολίζει όμως το κόκκινο χρώμα;


Η απάντηση κρύβεται στους συμβολισμούς που άπτονται όλων όσων αντιπροσωπεύει το χρώμα του αίματος εδώ και αιώνες: Τραβά αμέσως την προσοχή και υπογραμμίζει το σεξ απίλ.


Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Independent, οι πωλήσεις της κόκκινης βαφής στο χρωματοπωλείο του πολυκατάστηματος οικιακών ειδών και ειδών ανακαίνισης σπιτιού Homebase έχουν ανέβει κατακόρυφα καθώς οι Βρετανίδες αποφάσισαν να βάφουν μόνες τους τις σόλες τους hot red μιμούμενες με τον πλέον οικονομικό τρόπο το σήμα κατατεθέν του σούπερ σταρ σχεδιαστή παπουτσιών.


Και όπως τα κόκκινα χείλη και νύχια, τα κόκκινα μαλλιά, τα κόκκινα φορέματα ή ακόμα και το ρουζ στα γυναικεία μάγουλα έχουν συνδεθεί στο ανδρικό υποσυνείδητο με την επικίνδυνη γοητεία των femmes fatales, ένα ζευγάρι κόκκινες σόλες αποδεικνύεται η πιο άμεση και σιωπηλή πρόσκληση για να ακολουθήσουν τα αρσενικά τις γάμπες που τις κυκλοφορούν.


martha-stewart-may-be-the-only-woman-in-the-world-who-paints-her-red-louboutin-soles-black