11 βασικά σημάδια ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σου

Είναι δύσκολο να το πεις καμιά φορά...

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πιθανότατα γνωρίζετε πώς νιώθετε όταν σας αρέσει κάποιος. Ίσως απλά θέλετε να είστε πάντα κοντά του ή η καρδιά σας χτυπά δυνατά όταν εμφανίζεται μια ειδοποίηση από εκείνον στο τηλέφωνό σας. Ίσως, να κοιμάστε και να ονειρεύεστε το μέλλον σας μαζί.

Ωστόσο, αυτά τα ενδεικτικά σημάδια μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν όταν η κατάσταση αντιστραφεί. Μερικές φορές, είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβετε αν σε κάποιον αρέσετε πραγματικά, πέρα από φύλο — είτε πρόκειται για μια κοπέλα που μόλις γνωρίσατε φιλικά, είτε για ένα άτομο που συναντήσατε σε ένα πάρτι ή για έναν παλιό φίλο.

Κάτι που κάνει αυτές τις καταστάσεις ακόμα πιο μπερδεμένες; Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να το παίξουν ψύχραιμοι όταν τους αρέσετε, ώστε να μη φανούν απελπισμένοι ή δείξουν αμέσως τα συναισθήματά τους. Μπορεί στην πραγματικότητα να γίνονται λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να μην σας τρομάξουν, ενώ κάποιοι μπορεί να κρύψουν τα συναισθήματά τους για να αποφύγουν την πιθανότητα απόρριψης.

Πώς λοιπόν θα καταλάβετε εάν κάποιος αισθάνεται κάτι παραπάνω για εσάς; Αν και ο καθένας εκφράζει τα συναισθήματά του διαφορετικά, δείτε στη συνέχεια 11 κοινά σημάδια ότι σε κάποιον αρέσετε λίγο παραπάνω και λίγο... διαφορετικά - γιατί σε αυτήν τη ζωή δεν είναι μόνο τα σημάδια της απιστίας σημαντικά!

11 σημάδια που δείχνουν τον έρωτά του για εσάς

Απαντούν γρήγορα στα μηνύματα και τις κλήσεις σας

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς, θα δώσει γενικά προτεραιότητα να επικοινωνήσει μαζί σας πολύ γρήγορα και επίσης να ξεκινήσει επαφή άμεσα. Επιπλέον, θα αναφερθεί σε κουβέντες που έχετε μοιραστεί και θα προσπαθήσει να επαναφέρει στον νου σας ό,τι είπατε, για να σας κινήσει το ενδιαφέρον και να δείξει ότι τίποτα δεν ξέχασε από όσα μοιραστήκατε στην γνωριμία σας.

Τους ενδιαφέρει να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί σας

Πάντα μιλάνε για τον προγραμματισμό του επόμενου ραντεβού σας. Οι συναντήσεις σας είναι διασκεδαστικές και ξοδεύουν αυτό τον χρόνο για να σας γνωρίσουν. Δεν είναι μόνο πρόθυμοι να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου ή γραπτού κειμένου, αλλά είναι επίσης πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να σας συναντήσουν προσωπικά.

ζευγάρι χαρούμενο
Shutterstock

Σας κάνουν προσωπικές ερωτήσεις

Το να σας κάνουν ερωτήσεις που αφορούν εσάς προσωπικά δείχνει ότι ενδιαφέρονται να σας γνωρίσουν καλύτερα. Και δεν μιλάμε για ερωτήσεις του τύπου "τι κάνεις τα Σαββατοκύριακ" ή "σε ποια μαγαζιά συχνάζεις", αλλά περισσότερο αφορούν στους μελλοντικούς στόχους και τις αξίες σας.

Είναι ξεκάθαροι γι' αυτό που ψάχνουν σε μια σχέση και σας το λένε

Είναι ένα βασικό σημάδι ότι ενδιαφέρονται για εσάς και θέλουν να συνάψετε σχέση και πιθανώς να σας το λένε επειδή είναι περίεργοι να δουν πώς εσείς ανταποκρίνεστε σε αυτό που θέλουν από μια σχέση.

Ρωτάνε για προηγούμενες σχέσεις σας

Μπορεί να σας ρωτήσουν για τις προηγούμενες σχέσεις σας και τι πήγε στραβά ή μπορεί να μιλάνε για τις δικές τους προηγούμενες σχέσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για εσάς και θέλουν απλώς να γνωριστείτε καλύτερα και ίσως να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη με το παρελθόν. Αν, όμως, φαίνονται υπερβολικά συναισθηματικοί καθώς μιλούν για τις πρώην τους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι ακόμα κολλημένοι σε προηγούμενες σχέσεις.

Θυμούνται πράγματα που μοιραστήκατε

Όταν κάποιος σας αρέσει μάλλον τον παρατηρείτε περισσότερο όταν είστε μαζί. Έτσι, αν, για παράδειγμα, είπατε στο πρώτο σας ραντεβού ότι παίζατε τένις σαν παιδί και σας ρωτήσουν αν εξακολουθείτε να το κάνετε στο δεύτερο ραντεβού, αυτό είναι ένα σημάδι ότι ενδιαφέρονται.

Έχουν μαζί σας ήπια σωματική επαφή

Μπορεί να κρατούν το χέρι σας πάνω από το τραπέζι ή να σας αγκαλιάζουν από τη μέση ενώ περπατάτε στον δρόμο. Αυτές οι χειρονομίες δείχνουν το είδος του ενδιαφέροντος και της εγγύτητας μέσω της σωματικής επαφής, αλλά και ένα επίπεδο περιορισμού που υποδηλώνει έναν σεβασμό για την σχέση.

ζευγάρι αγκαλιά
Shutterstock

Νιώθουν λίγο άβολα κοντά σας

Μερικές φορές, μια μικρή αμηχανία μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει ότι σε κάποιον αρέσετε πραγματικά. Για παράδειγμα, ίσως γελούν νευρικά γύρω σας ή χαμογελάνε πολύ συχνά χωρίς λόγο. Σκεφτείτε την εποχή που βγήκατε ραντεβού με κάποιον που ήταν κάπως "συνηθισμένος". Σας κέρασαν, σας φλέρταραν και φάνηκαν εξαιρετικά γοητευτικοί. Τελικά, αυτό μπορεί να μη σήμαινε απαραίτητα ότι είχαν συναισθήματα για εσάς. Έτσι, αν το νέο άτομο που βγαίνετε νιώθει λίγο άβολα, μην το "ξεγράψετε" ακόμα.

Θέλουν να μοιραστούν το πάθος τους μαζί σας

Όταν αρέσετε σε κάποιον, θέλει να μοιραστεί μαζί σας τις δεξιότητες, τα θετικά χαρακτηριστικά και τα πάθη που έχει για τη ζωή γενικότερα. Αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα. Μπορεί να είναι ένας καλός ακροατής και να σας συμβουλεύει ή ένας υπέροχος σεφ και να μαγειρεύει για εσάς. Σε όποιο πράγμα είναι καλοί, το μοιράζονται μαζί σας.

Είναι πρόθυμοι να περάσουν χρόνο με τους ανθρώπους σας

Κάποιος που σας συμπαθεί όχι μόνο θα βγει μαζί σας δημόσια, αλλά θέλει επίσης να συναντηθεί με τους φίλους σας και να γνωρίσει τους δικούς σας ανθρώπους όχι βέβαια τους πρώτους μήνες της σχέσης. Εάν όμως το κάνει λίγο-λίγο τότε σίγουρα έχει ενδιαφέρον για εσάς.

Bonus extra

Το να έχετε συναισθήματα για κάποιον και να θέλετε να μάθε τι νιώθει κι αυτός για εσάς είναι κάτι δύσκολο, ειδικά εάν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι λίγο συνεσταλμένος. Σε αυτή την περίπτωση, θυμηθείτε: Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να καταλάβετε αν του αρέσετε ή όχι είναι να συζητήσετε γι' αυτό ξεκάθαρα.