Μπορεί η «Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού» του TikTok να δοκιμάσει τη δύναμη της σχέσης σου;

Πώς αυτή η viral τάση αλλάζει τα δεδομένα...

Shutterstock
Shutterstock

Φαντασου το εξής: Ζητάς από τον σύντροφό σου ένα πορτοκάλι. Κι εκείνος τρέχει να σου το φέρει... καθαρισμένο. Αναρωτιέσαι, "πού ήξερε ότι ήθελα να μου το καθαρίσει"; Ή χειρότερα, "είναι η σχέση μου καταδικασμένη;"... Χάρη στη "Θεωρία του Φλοιού Πορτοκαλιού", εκατοντάδες άνθρωποι θέτουν στον εαυτό τους αυτές τις ερωτήσεις, βάζοντας την αγάπη τους στην πιο... ζουμερή δοκιμασία.

Η "Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού", η οποία ανθεί στο TikTok, περιλαμβάνει... την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή: "Είναι το καθάρισμα ενός φρούτου η απόλυτη απόδειξη της μακροζωίας μιας σχέσης;".

Τους τελευταίους τρεις μήνες, υπάρχουν πάνω από 8.000 βίντεο TikTok με χρήστες που δοκιμάζουν τους συντρόφους τους με το hashtag #orangepeeltheory, συγκεντρώνοντας πολλά εκατομμύρια likes. Ενώ μερικοί περνούν με επιτυχία το τεστ άλλοι τόσοι αποτυγχάνουν. Λοιπόν, τι είναι η "Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού"; Κι αν ο σύντροφός σας αποτύχει, η σχέση σας έχει τελειώσει πραγματικά;

Τι είναι η "Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού" στο TikTok;

@screenshothq

The orange peel trend is said to be a good indicator of a healthy and strong relationship so social media users have been are putting the theory to the test to see if their significant other makes the cut!🍊 #orangepeeltheory #theorangepeeltheory #couplestiktok #realtionshipgoals #relationships #relationshiptest #datingadvice

♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Η "Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού" βασίζεται στην ιδέα ότι η απάντηση του συντρόφου σας σε ένα τεστ από το TikTok μπορεί να υποδεικνύει τη δύναμη της σχέσης σας. Μια βασική εξήγηση του τεστ: Αν ζητήσεις από τον σύντροφό σου ένα πορτοκάλι και σου το φέρει πίσω καθαρισμένο, είσαι σε μια υγιή σχέση. Αλλά αν δεν το κάνει, τότε η σχέση σου μάλλον είναι καταδικασμένη.

Μπορεί αυτή η θεωρία να είναι απόδειξη αγάπης ή δέσμευσης;

Κανένα τεστ δεν μπορεί να σου δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση ως προς την ποιότητα ή την υγεία της σχέσης σου, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Δεν μπορείς να περιμένεις από τον σύντροφό σου να ξεφλουδίσει το πορτοκάλι χωρίς να σε ρωτήσει!

γυναίκα και άντρας κρατάνε πορτοκάλι
Shutterstock

Μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί φυσικά να διαβάσει το μυαλό σου, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση σας στερείται αγάπης ή δέσμευσης, αναφέρουν οι ψυχολόγοι. Μπορεί ένας σύντροφος να μην μπορεί να καταλάβει ότι θέλεις να σου καθαρίσει το πορτοκάλι αλλά να σε στηρίζει με πολλούς άλλους τρόπους στη ζωή σου που μετράνε.

Το καθάρισμα ενός πορτοκαλιού για τον σύντροφο -ή κάνοντας άλλα μικρά πράγματα, όπως το γέμισμα του ρεζερβουάρ ή το μάζεμα των ρούχων- μπορεί να είναι συμβολικό της προθυμίας του να σε βοηθήσει, ενώ κάποιος άλλος που δεν θα το κάνει μπορεί να δείχνει αλλιώς την αγάπη του, με λουλούδια, με μια κάρτα...

Ένας σύντροφος του οποίου η γλώσσα του έρωτα είναι ο ποιοτικός χρόνος, για παράδειγμα, μπορεί να μην σκεφτεί να ξεφλουδίσει το πορτοκάλι ως ένδειξη αγάπης ή δέσμευσής, αλλά ίσως, να πάρει ένα ακόμα πορτοκάλι για να φάτε μαζί!

Λοιπόν… τι πρέπει να κάνω εάν ο σύντροφός μου αποτύχει στο τεστ;

Αν ο σύντροφός σου αποτύχει στο τεστ, σκέψου ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λόγοι… αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τη δέσμευσή του προς εσένα. Ίσως τον έπιασες σε μια κακή στιγμή, ίσως να αηδιάζει με τη μυρωδιά των πορτοκαλιών ή ίσως απλώς να μην μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου.

γυναίκα ξεγλουδίζει πορτοκάλι
Shutterstock

Οι τάσεις του TikTok έρχονται και παρέρχονται, αλλά ένα γεγονός παραμένει το ίδιο: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά παρέχουν μόνο "μία προοπτική για μία κατάσταση". Αλλά αν και πάλι είσαι απογοητευμένη για το... μη καθαρισμένο πορτοκάλι, μπορείς εύκολα να του εξηγήσεις όλο το στόρι και να ακούσεις τι έχει να σου πει ή απλώς να του ζητήσεις αυτό που ακριβώς θέλεις για την επόμενη φορά.

Επιπλέον η αποτυχία μπορεί να δηλώνει ότι πρέπει στο μέλλον να είστε πιο ενεργοί και ανοιχτοί σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας μέσα στην σχέση και να έχετε άμεση επικοινωνία για τα πάντα. Επειδή, σε τελική ανάλυση, το να νιώθεις δύναμη να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου μέσα σε μια σχέση… είναι καλύτερο σημάδι από το αν κάποιος σου καθαρίσει ή όχι ένα πορτοκάλι!