Back to School: Η επαναστατική μέθοδος που θα κάνει την εκμάθηση των παιδιών παιχνιδάκι

Η μέθοδος KUMON βοηθά αποδεδειγμένα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας και ικανοτήτων να διαπρέπουν

Back to School: Η επαναστατική μέθοδος που θα κάνει την εκμάθηση των παιδιών παιχνιδάκι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μικροί και μεγάλοι μπαίνουμε σε νέες "περιπέτειες" μιας και κάθε μία επιφυλάσσει τις δικές της εκπλήξεις! Και όπως είναι φυσικό, πολλοί γονείς ανησυχούν για τις μαθησιακές δυσκολίες ή την πρόοδο του παιδιού τους.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν τη διαδικασία της εξέλιξής τους και να αντιμετωπίζουν όλο και λιγότερες δυσκολίες στο μαθησιακό περιβάλλον, φωτίζοντας παράλληλα τα δυνατά τους σημεία. Γονείς, μην πανικοβάλλεστε! Εγώ βρήκα τη λύση, άρα μπορείτε κι εσείς.

Η μέθοδος KUMON κάνει την εκμάθηση των παιδιών παιχνιδάκι!

Η επαναστατική μέθοδος KUMON στοχεύει στην πραγματική καλλιέργεια και αυτονομία του παιδιού, μέσω της ανάδειξης των ατομικών του κλίσεων. Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων γίνεται μέσα από τα δύο προγράμματα της KUMON, Μαθηματικά και Αγγλικά.

KUMON μέθοδος εκμάθησης

Πρόκειται για μια καινοτόμο παιδαγωγική μέθοδο που βοηθά τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους, να ενθουσιάζονται με τη μάθηση, να σημειώνουν πρόοδο και να πραγματώνουν τις δυνατότητές τους. Μέσω της επεξεργασίας φύλλων ασκήσεων και της καθοδήγησης από τον παιδαγωγό του κέντρου μάθησης, οι μαθητές εργάζονται σε μαθησιακό πεδίο που είναι ακριβώς προσαρμοσμένο στα μέτρα τους από άποψη επιπέδου και όγκου. Με μικρά, διακριτά βήματα διευρύνουν τις ικανότητές τους και συνεχίζουν να εργάζονται ομαλά. Προχωρούν στο επόμενο επίπεδο μόνο όταν καταφέρνουν να ολοκληρώνουν την τρέχουσα εργασία με ανέση. Με αυτό, κάθε παιδί επιτυγχάνει την ανάπτυξη ενός γερού υποβάθρου μάθησης και εμπιστοσύνης στις ικανότητές του.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η μέθοδος KUMON;

Με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα της KUMON, οι μαθητές ενισχύονται ώστε να σκέφτονται αυτόνομα και να αναπτύσσουν ισχυρές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Έτσι, προσπαθούν να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ανατρέχοντας στα παραδείγματα επάνω στα φύλλα εργασιών. Οι παιδαγωγοί παρακολουθούν τους μαθητές κατά την εργασία τους και αν χρειαστεί παρεμβαίνουν, προκειμένου οι μαθητές να οδηγηθούν στη λύση από μόνοι τους, μέσω της πληροφορίας που υπάρχει μέσα στα φύλλα εργασίας. Έτσι, κάθε παιδί μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται σε φύλλα εργασίας τα οποία εξελίσσονται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια των 60 ετών από την ίδρυση της μεθόδου και φτάνουν σήμερα σε περισσότερες από 60 χώρες. Μάλιστα, οι ίδιοι οι παιδαγωγοί μαθαίνουν συνεχώς από τους ίδιους τους μαθητές τους, πώς μπορούν να τους υποστηρίξουν προκειμένου να πετύχουν στην πορεία τους προς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αναπτύξουν ικανότητες αυτόνομης μάθησης.

KUMON σχολείο παιδί

Απευθύνεται σε κάθε μαθητή;

Η KUMON είναι μια εξατομικευμένη παιδαγωγική μέθοδος που επιτρέπει σε κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως ηλικίας ή σχολικής τάξης, να εργάζεται σε ένα μαθησιακό επίπεδο που έχει προσαρμοστεί ακριβώς πάνω του όσον αφορά στο βαθμό δυσκολίας και τον όγκο εργασίας. Ως συνέπεια, όλα τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από την KUMON ανάλογα με τις ανάγκες τους, ασχέτως αν πρόκειται για στοιχειώδη ύλη, ή για την πρόκληση μέσω πιο περίπλοκων ασκήσεων, ή για ένα στάδιο ανάμεσα σε αυτά τα δύο σημεία. Μέσω της συνεχούς εργασίας με ύλη που είναι εξατομικευμένη γι’ αυτούς, οι μαθητές προχωρούν με τον δικό τους ρυθμό και εν τέλει ασχολούνται με ύλη που ξεπερνά το επίπεδο της σχολικής τους τάξης.

Η KUMON εμμένει στη βασική αρχή του ιδρυτή της Toru Kumon: να βοηθήσει όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να διαπρέψουν στα μαθήματα, να νιώθουν χαρά από τη μάθηση και τις προκλήσεις και να ξεδιπλώσουν το δυναμικό τους.

KUMON back to school

Info