Βρυξέλλες: 10 εμπειρίες που κοστίζουν ελάχιστα ή είναι εντελώς δωρεάν

Ο οδηγός επιβίωσης που πρέπει να έχεις

Βρυξέλλες: 10 εμπειρίες που κοστίζουν ελάχιστα ή είναι εντελώς δωρεάν

Σε μια πόλη τόσο εντυπωσιακή όσο οι Βρυξέλλες, με τη μαγευτική Grand Place και τα πολυτελή καταστήματα σοκολάτας, είναι αναζωογονητικό να ξέρεις ότι μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες δεν κοστίζουν τίποτα.

Μια εντυπωσιακή βόλτα κατά μήκος του Comic Strip Trail. Δωρεάν δείγματα βελγικής σοκολάτας (τι καλύτερο;). Υπαίθριες αγορές, σημεία για ηλιοβασιλέματα που αξίζουν φωτογραφία στο Instagram και μέρες σε μουσεία όπου μπορείς να απολαύσεις τη σουρεαλιστική τέχνη του Μαγκρίτ. Αυτά και πολλά άλλα είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στις Βρυξέλλες με ελάχιστα χρήματα – ή και καθόλου.

Περπάτημα στο Comic Strip Trail

Τα Στρουμφάκια, ο Τεν τεν, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ: όλα αυτά τα διάσημα κόμικς ξεκίνησαν στο Βέλγιο. Και παραμένουν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής στις Βρυξέλλες, οι οποίες υπερήφανα κρατούν τον τίτλο της “πρωτεύουσας των κόμικς” στον κόσμο. Ο κεντρικός διάδρομος του Μουσείου Κόμικς, που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτήριο αρ-νουβό σχεδιασμένο από τον Βίκτορ Ορτά, προσφέρει μια δωρεάν γεύση αυτής της τέχνης.

Βρυξέλλες

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης θα βυθιστείς σε ένα πραγματικό κόμικ. Φόρεσε τα πιο άνετα παπούτσια σου για τη διαδρομή Comic Strip Trail, μήκους 5 χιλιομέτρων (3 μιλίων) και διάρκειας 3 ωρών, η οποία αποτελεί μια βαθιά – και δωρεάν – βουτιά στα βελγικά κόμικς, με 80 τεράστιες τοιχογραφίες που μοιάζουν να ξεπηδούν από τους τοίχους της πόλης. Ο Άγιος Πέτρος που ποτίζει φυτά κάνναβης, γυμνοί άντρες που κάθονται σε στέγες, ο μουστακαλής Αστερίξ και η παρέα του να επιτίθενται σε ρωμαϊκά οχυρά… όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα δεις. Tip: Ξεκίνησε νωρίς για να έχεις τους δρόμους (και τις καλύτερες ευκαιρίες για φωτογραφίες) αποκλειστικά για σένα.

Απόλαυσε δωρεάν σοκολάτα στο εργοστασιακό κατάστημα της Neuhaus

Διαβάστε περισσότερα στο travelstyle.gr