Για μια γρήγορη εξόρμηση: Αυτοί είναι οι 5 ιδανικοί προορισμοί - κοντά στην Αθήνα - για ένα γεμάτο τριήμερο

Διαλέγεις και παίρνεις

Για μια γρήγορη εξόρμηση: Αυτοί είναι οι 5 ιδανικοί προορισμοί - κοντά στην Αθήνα - για ένα γεμάτο τριήμερο

Το καλοκαίρι είναι στην κορύφωσή του και οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για διακοπές. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που επέστρεψαν ή που προτιμούν τις αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς.

Βρήκαμε λοιπόν πέντε προορισμούς, ιδανικούς για ένα γεμάτο τριήμερο κάθε στιγμή του καλοκαιριού!

Πρώτος προορισμός: Κύθνος

Η γοητευτική Κύθνος είναι ιδανικός προορισμός για ένα long weekend αλλά ακόµα και για last minute διακοπές! Ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, καταφέρνει να διατηρεί την αυθεντικότητα και τη φυσική ομορφιά της, αιχμαλωτίζοντας με την κομψή γοητεία της!

Η περιήγηση ξεκινά από το λιμάνι του νησιού, το Μέριχα, που αποτελεί must στάση και για φαγητό ή ποτό. Παίρνοντας το δρόµο προς τη Χώρα, τη Μεσσαριά, θα πάρετε µια καλή γεύση από την ανέγγιχτη γοητεία του τοπίου και, φτάνοντας στο κουκλίστικο χωριό µε τα ασπρισµένα σοκάκια, τις ολάνθιστες αυλές και τις παλιές εκκλησίες! Εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού.

Κύθνος
Shutterstock

Από εδώ ο δρόµος συνεχίζει για τα Λουτρά, ο παραθαλάσσιος οικισμός που αγαπούν οι λάτρεις της ευεξίας! Επειδή καλοκαίρι και αναζωογόνηση πάνε μαζί, μια από τις κορυφαίες εμπειρίες που θα απολαύσετε στο νησί είναι η επίσκεψη το μπάνιο στις ιαματικές πηγές.

Επόμενη στάση η Δρυοπίδα! Όπως θα παρατηρήσετε, εδώ τα σπίτια έχουν κεραμοσκεπές, σε αντίθεση με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, και αυτό λόγω της καταγωγής των πρώτων κατοίκων του χωριού. Tip: Σύμφωνα με πηγές, οι Δρύοπες ήρθαν από την Εύβοια. Αν έρθετε στην Δρυοπίδα, εκτός από τη βόλτα σας στα όμορφα σοκάκια της, δε γίνεται να παραλείψετε μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό Σπήλαιο Καταφύκι. Ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο τον οποίο σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε και να αποκομίσετε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία!

Και αφού… καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δε γίνεται, οι δαντελωτές ακτές της Κύθνου είναι η must επιλογή για κολύμπι σε καταγάλανα νερά. Οι επιλογές είναι πολλές μιας και η Κύθνος είναι γνωστή και ως το νησί με τις 99 παραλίες! Ανάμεσά τους θα βρείτε παραλίες που ταιριάζουν στο δικό σας στύλ: Ερημικές για απόλυτη χαλάρωση, πιο κοσμοπολίτικες για να συνδυάσετε και διασκέδαση, αμμουδιές με ρηχά νερά ιδανικές για μικρά παιδιά.

Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες των Κυκλάδων, που αποσπά πάντα τα φωτογραφικά κλίκ των επισκεπτών της είναι η Κολώνα. Ουσιαστικά, είναι σαν “διπλή” παραλία, γεγονός που την καθιστά αρκετά ιδιαίτερη. Εντυπωσιακή είναι και η παραλία της Επισκοπής με άμμο και κρυστάλλινα νερά, ιδανική και για οικογένειές μιας και είναι οργανωμένη. Ιδανική για παιδιά είναι και η Μεγάλη Άμμος, κοντά στον οικισμό της Κανάλας.

Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο προτιμήστε την Αλυκή που έχει μαγευτικά νερά και βυθό για κολύμπι, τη Νάουσα με χαρακτηριστικό τη χρυσαφένια αμμουδιά της και για τους πιο περιπετειώδεις προτείνουμε τη Γαϊδουρομάντρα ή την Απόκρουση. Φροντίστε βέβαια να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Διαβάστε τον δεύτερο προορισμό στο Travelstyle.gr