5 ελληνικές παραλίες με τεράστια φήμη και καταγάλανα νερά - Θα νομίζεις πως είσαι στον παράδεισο

Θα τις βρεις στα ελληνικά νησιά μας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
5 ελληνικές παραλίες με τεράστια φήμη και καταγάλανα νερά - Θα νομίζεις πως είσαι στον παράδεισο

Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας και κυρίως οι παραλίες της, την έχουν κάνει ξακουστή στα πέρατα του κόσμου! Η χώρα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές και ένας από τους βασικούς λόγους είναι σίγουρα οι υπέροχες παραλίες όπως και τα νησιά.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε 5 από τις αμέτρητες ελληνικές παραλίες όπου φημίζονται για τα νερά τους, για την ακρίβεια για τα κρυστάλλινα, υπέροχα νερά τους!

Ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

1.Μύρτος, Κεφαλονιά

Παραλία Μύρτος Κεφαλονιά

Με τιρκουάζ νερά, άγρια ομορφιά και μικρά άσπρα βότσαλα, η παραλία του Μύρτου θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθη τουριστών και ντόπιων. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, ενώ έχει αναδειχθεί ουκ ολίγες φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και η πιο φωτογραφημένη. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει και ένα τελείως παρθένο κομμάτι. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι λόγω του ότι αποτελεί ανοιχτό κόλπο, μπορεί να εμφανίσει μεγάλα κύματα που στο παρελθόν έχουν κοστίσει ακόμα και ζωές.

2.Μπάλος, Χανιά

.Μπάλος, Χανιά

Όσοι έχουν φτάσει στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης και ζήσει την ταλαιπωρία του να φτάσεις στον Μπάλο οδικώς, σίγουρα έχουν νιώσει την υπέρτατη ικανοποίηση όταν θαυμάζουν το τοπίο από ψηλά, αλλά και όταν καταφέρουν να κατέβουν και να βουτήξουν στα νερά του. Ο Μπάλος είναι μια από αυτές τις παραλίες που μοιάζουν σαν φωτογραφία που έχει υποστεί επεξεργασία και είναι από τις λίγες που η πραγματικότητα ξεπερνάει τις φωτογραφίες. Με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και αμμώδη ακτή, ο Μπάλος είναι η απόλυτη τροπική παραλία που αν δεν την δείτε από κοντά, δεν μπορείτε να συλλάβετε την ομορφιά της. Μπορείτε να φτάσετε εκεί οδικώς μέχρι ενός σημείου, περνώντας από αρκετά άσχημο χωματόδρομο, κι έπειτα περπατώντας ή με καραβάκι.

Διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr