Καλοκαίρι στη Σκύρο: Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς

Αναλυτικός οδηγός

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η Σκύρος είναι ένα πανέμορφο, ήρεμο νησί που μπορεί να προσφέρει μια μοναδική και πλούσια εμπειρία για καλοκαιρινών διακοπών. Το νησί είναι ένας ανερχόμενος εναλλακτικός προορισμός που κάθε χρόνο αποκτά όλο και πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες και το μεγαλύτερο νησί στις Σποράδες. Ένας προορισμός ιδανικός για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρές διακοπές και να ξεκουραστούν πραγματικά και να απολαύσουν καλό φαγητό, ατέλειωτες βόλτες και φυσικά πανέμορφες παραλίες.

Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, στο βόρειο τμήμα της Σκύρου, με τα κατάλευκα σπιτάκια, χτισμένα αμφιθεατρικά στο λόφο και το επιβλητικό κάστρο, να κρέμεται σχεδόν πάνω στο βράχο, είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού και μια από τις ομορφότερες Χώρες των νησιών του Αιγαίου. Στο δρόμο για τη Χώρα της Σκύρου θα βρεις χωριά που σε καλούν να γευτείς μοναδικές παραδοσιακές συνταγές “μπλεγμένες” με το θαλασσινό νερό του Αιγαίου. Αλλά εκτός όλων αυτών, στη Σκύρο υπάρχει ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό κεφάλαιο… οι όμορφες παραλίες της!

Το νησί έχει πολλές παραλίες αλλά εδώ θα ξεχωρίσουμε 9 από αυτές έτσι ώστε αν η Σκύρος είναι ο φετινός καλοκαιρινός προορισμός σας να τις βάλετε στο πρόγραμμα!

Κρυστάλλινα νερά, αφράτες αμμουδιές, λευκά βοτσαλάκια και πευκοδάση που φτάνουν ως το κύμα. Αυτές είναι οι καλύτερες βουτιές στην πιο ιδιαίτερη Σποράδα!

Διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr