Ρόδος: Καλοκαίρι στο μεσογειακό κοσμοπολίτικο νησί των Ιπποτών

Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πόλη της Λίνδου στο νησί της Ρόδου | Shutterstock.com
Πόλη της Λίνδου στο νησί της Ρόδου | Shutterstock.com

Από τις μεσαιωνικές πόλεις και τα αρχαία μνημεία μέχρι τις εκπληκτικές παραλίες και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, η Ρόδος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ας εξερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους το καλοκαίρι στη Ρόδο είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Ας εξερευνήσουμε τι κάνει τη Ρόδο τόσο μοναδική!

Αξιοθέατα της Ρόδου

Παλιά πόλη, Ρόδος
Παλιά πόλη, Ρόδος | Shutterstock.com

  • Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στην Ευρώπη. Περιβάλλεται από τείχη και περιλαμβάνει τον Μεγάλο Ναό των Ιπποτών, τον Δρόμο των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Bonus tip!

Εάν θέλεις κι εσύ να ζήσεις μερικές μέρες και νύχτες από τη μεσαιωνική ιστορία της Ρόδου, τότε το "10Gr Boutique Hotel & Wine Bar" είναι αυτό που χρειάζεσαι! Believe me, πρέπει να το επισκεφθείς...

10Gr Boutique Hotel & Wine Bar Ρόδος

Εντυπωσιακή πρόταση για τη διαμονή σας στο νησί αποτελεί και το Saray Monumental Luxury Villa. Το αρχοντικό μας μυεί στην ιστορία της μεσαιωνικής πόλης, προσφέροντας στον επισκέπτη την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας και πολυτέλειας. Χάρη στην κομψή αισθητική του χώρου και στις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρει, αποτελεί το ιδανικό «καταφύγιο» για τις απόλυτες καλοκαιρινές διακοπές.

Saray Monumental Luxury Villas Διαμονή στη Ρόδο

  • Ακρόπολη της Λίνδου: Η Ακρόπολη της Λίνδου βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα στη θάλασσα και προσφέρει μαγευτική θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας και το αρχαίο θέατρο.
  • Κάμειρος: Η αρχαία πόλη της Κάμειρου είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που δείχνει την αρχιτεκτονική και τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Στον χώρο περιλαμβάνονται η αγορά, το ναό της Αθηνάς και τα λείψανα των αρχαίων σπιτιών.
  • Φαράγγι της Πεταλούδων: Το Φαράγγι της Πεταλούδων είναι ένα φυσικό καταφύγιο όπου χιλιάδες πεταλούδες συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό θέαμα.

Παραλίες της Ρόδου

Παραλία Τσαμπίκα, Ρόδος
Παραλία Τσαμπίκα, Ρόδος | Shutterstock.com

  • Παραλία Τσαμπίκα: Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ρόδου με χρυσή άμμο και καθαρά, ρηχά νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες και προσφέρει διάφορες δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ.
  • Παραλία Άντονι Κουίν: Αυτή η μικρή, γραφική παραλία είναι γνωστή για τα καθαρά νερά και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της. Είναι ιδανική για κολύμβηση και καταδύσεις.
  • Παραλία Φαληράκι: Μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με μεγάλη αμμουδιά και πολλές τουριστικές υποδομές. Εδώ θα βρείτε beach bars, ταβέρνες και πολλά θαλάσσια σπορ.
  • Παραλία Πρασονήσι: Στο νοτιότερο άκρο του νησιού, η παραλία Πρασονήσι είναι γνωστή για τους ισχυρούς ανέμους που την καθιστούν ιδανική για windsurfing και kitesurfing.
  • Παραλία Λίνδος: Με θέα την εντυπωσιακή Ακρόπολη της Λίνδου, αυτή η παραλία προσφέρει κρυστάλλινα νερά και όμορφα τοπία. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για κολύμβηση και θαλάσσιες δραστηριότητες.

Kalami Beach bar
Kalami Beach Bar

Φυσικά, αν θέλετε μια all-day εμπειρία χαλάρωσης και δροσιάς, το Kalami Beach Bar Restaurant είναι μια από τις καλύτερες επιλογές του νησιού για να απολαύσετε στο έπακρο την καλοκαιρινή αύρα και διάθεση. Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Ρόδου, με πρωταγωνιστή τη χρυσαφένια αμμουδιά, το Kalami beach bar μας προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τη θάλασσα στο έπακρο.

Το νησί είχε τιμήσει με την παρουσία της και η Ιωάννα Τούνη στο παρελθόν

ΙΩάννα τούνη Ρόδος
Η Ιωάννα Τούνη σε διακοπές της στη Ρόδο

Χωριά της Ρόδου

  • Λίνδος: Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ρόδου με παραδοσιακά λευκά σπίτια και στενά δρομάκια. Η Λίνδος είναι γνωστή για την Ακρόπολή της και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα.
  • Αφάντου: Ένα μεγάλο χωριό με παραδοσιακό χαρακτήρα και μια μεγάλη παραλία. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το γήπεδο γκολφ που διαθέτει.
  • Αρχάγγελος: Ένα παραδοσιακό χωριό με ζωντανή τοπική κουλτούρα και φιλόξενους κατοίκους. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια που αξίζει να επισκεφθείτε.

Γαστρονομία

Η κουζίνα της Ρόδου είναι πλούσια και ποικίλη, με πολλές τοπικές λιχουδιές που αξίζει να δοκιμάσετε.

  • Καπνιστό χταπόδι: Ένα παραδοσιακό πιάτο που σερβίρεται σε πολλές ταβέρνες του νησιού. Το χταπόδι καπνίζεται και μαγειρεύεται με μυρωδικά, προσφέροντας μια μοναδική γεύση.
  • Ποντικάκια: Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά. Είναι μια δημοφιλής λιχουδιά που σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό.
  • Ροδίτικη πίτα: Μια παραδοσιακή πίτα με γέμιση από μυζήθρα και μυρωδικά, ψημένη σε ξυλόφουρνο.
  • Τοπικά κρασιά και μέλι: Η Ρόδος έχει μακρά παράδοση στην οινοποιία και την παραγωγή μελιού. Τα τοπικά κρασιά και το μέλι είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Για να απολαύσετε στο έπακρο τις γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού επιλέξτε το Limanaki Seafood Restaurant στα Κολύμπια της Ρόδου. Η τοποθεσία του, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, είναι ιδανική για να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Με έμφαση στην πρώτη ύλη και στην ποιότητα και με μεράκι για το καλό φαγητό, στο Limanaki Seafood Restaurant η απόλαυση είναι δεδομένη.

Limanaki Seafood Restaurant
Limanaki Seafood Restaurant

Και φυσικά, η κορυφαία επιλογή για διασκέδαση βρίσκεται στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Το Macao Cocktail Bar γίνεται ένα με το ατμοσφαρικό σκηνικό της εντυπωσιακής μεσαιωνικής πόλης και μας προσφέρει υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εδώ θα απολαύσετε σειρά από sugnature cocktails που έχουν επιμεληθεί οι έμπειροι mixologists και πεντανόστιμο sushi!

Macao Cocktail Bar
Macao Cocktail Bar

Συμπέρασμα

Η Ρόδος είναι ένας προορισμός που προσφέρει τα πάντα: από εκπληκτικές παραλίες και ιστορικά αξιοθέατα μέχρι παραδοσιακά χωριά και πλούσια γαστρονομία. Είτε αναζητάτε χαλάρωση, περιπέτεια, πολιτιστικές εμπειρίες ή νυχτερινή διασκέδαση, η Ρόδος είναι ο ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Η μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του θα σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε ξανά και ξανά.

Δείτε παρακάτω και την αξέχαστη εμπειρία που είχε ο Τάσος Δούσης με τις Εικόνες στο νησί των ανέμων.

Δείτε τα υπόλοιπα part της εκπομπής στο κανάλι του Τάσου Δούση στο Youtube!