Έρχεται η τηλεοπτική μεταφορά σε πλατφόρμα του εξωτερικού (Netflix;) του τρίτομου μυθιστορήματος του Ανδρέα Μποννάτου-Χριστοδουλάκη «Σκοτεινή Ντίβα».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του YOUWEEKLY.GR, το πρότζεκτ «τρέχει» κατά βάση η γνωστή ηθοποιός και παραγωγός Κατερίνα Μουτσάτσου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Λος Άντζελες.
Η Κατερίνα έχει μαζί με το σύζυγό της Charles Como (παντρεύτηκαν μυστικά το 2013 και έχουν δυο παιδιά, να τους ζήσουν!) εταιρία παραγωγής την ‘underground.net’ στη «Μέκκα του κινηματογράφου και του streaming».
Οι δυο τους με τον Τσαρλς (για όσους δεν τον έχουν δει πρόκειται για σωσία του Τζορτζ Κλούνεϊ!) χτύπησαν πολλές πόρτες στο LA ώσπου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με την πασίγνωστη εκεί Heather Parry, ατζέντισσα και συμπαραγωγό σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Η Parry έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την «Σκοτεινή Ντίβα-Dark Diva»
Ο γοητευτική ξανθιά Heather είναι γνωστή από παραγωγές όπως το Pixels (2015), το The House Bunny (2008) αλλά κυρίως επειδή ήταν η παραγωγός της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star Is Born -2018) με πρωταγωνίστρια την καλή της φίλη Lady Gaga (χμμμ να είναι σημαδιακό αυτό 😉 και τον Bradley Cooper που ήταν και σκηνοθέτης.
Ποια είναι η Heather Parry που θα κάνει σήριαλ τη «Σκοτεινή Ντίβα»
Αλλά έτσι κι αλλιώς η Parry δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στη βιομηχανία του θεάματος στην Αμερική: επί δώδεκα χρόνια (1993–2005) Γενική Διευθύντρια του MTV News και παραγωγός του ‘Get Rich or Die Tryin’ με πρωταγωνιστή τον διάσημο ράπερ ‘50 Cent’ και του φιλμ ‘The Longest Yard’ με τον πολύ γνωστό κωμικό Adam Sandler.
Στη συνέχεια και για δέκα χρόνια υπήρξε Γενική Διευθύντρια Παραγωγής της Happy Madison Productions με συνιδιοκτήτη τον Adam Sandler που έβγαλε παραγωγές όπως το πολύ επιτυχημένο εισπρακτικά The House Bunny, το Just Go with It, το That’s My Boy και κυρίως το μεγάλο χιτ Pixels το 2015.
Το 2016 ανέλαβε Πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής Live Nation όπου έβγαλε το σούπερ επιτυχημένο ντοκιμαντέρ ‘Gaga: Five Foot Two- 2017’ (η πρώτη αλλά όχι η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δρόμοι της με τη φίλη της Lady Gaga), αλλά και τα ‘Eagles of Death Metal: Nos Amis (Our Friends)’ και το πολυβραβευμένο ‘Can’t Stop Won’t Stop: A Bad Boy Story’.
Μεγάλη προσωπική επιτυχία της, όταν κέρδισε ως παραγωγός το Όσκαρ ντοκιμαντέρ 2017 για το ‘Can’t Stop Won’t Stop: A Bad Boy Story’.
Σήμερα η Heather Parry δουλεύει πάνω στο πρότζεκτ «Σκοτεινή Ντίβα-Dark Diva» για να πετύχει μια τηλεοπτική σειρά 8-10 επεισοδίων που σίγουρα θα έχει και συνέχεια.
Οι πληροφορίες λένε πως για το σχέδιο έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η Bela Bajaria η αμερικανο- ινδή Γενική Διευθύντρια Προγράμματος (Creative Content Manager) του Netflix. H Bajaria είναι κάτι σαν «δεξί χέρι» του Ted Sarandos του ελληνοαμερικανού CEO της μεγάλης πλατφόρμας.
ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ.
Στα χέρια της η Parry έχει σημαντικό υλικό που φτιάχτηκε με βάση κύρια σημεία της «Σκοτεινής Ντίβας».

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό screen story ( ή όπως το λένε στο Χόλιγουντ ‘The Bible’) και επιπροσθέτως δύο πιλοτικά επεισόδια τα οποία από σεναριακή άποψη, είναι έτοιμα να γυριστούν ως 55λεπτες ιστορίες ικανές για το ξεκίνημα ενός μνημειώδους σήριαλ.
Το Bible-screen story είναι η αναλυτική περιγραφή όλων των πιθανών επεισοδίων, 8 ή 10 στον αριθμό και η αναλυτική περιγραφή των 20 πιο βασικών χαρακτήρων που θα εμφανίζονται στη σειρά.
Το πρόσωπο που συνέγραψε όλο αυτό το πολύτιμο υλικό δεν είναι καθόλου τυχαίο: πρόκειται για την κορυφαία σεναριογράφο του Χόλιγουντ Stacey Passon.
Η 55χρονη Stacie Passon είναι σκηνοθέτις, σεναριογράφος και παραγωγός.
Η μεγάλη της επιτυχία είναι από το 2023, όταν έκανε το σενάριο και τη σκηνοθεσία στην δημοφιλέστατη αμερικανική σειρά της Apple TV ‘The Morning Show’, με πρωταγωνίστριες τη «δική» μας Jennifer Aniston, τη Reese Witherspoon και τον διάσημο κωμικό Billy Crudup.
Η πρώτη ταινία της, ‘Concussion’, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2013 και στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο Teddy της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2013.
Η Passon έχει επίσης κάνει το σενάριο και τη σκηνοθεσία στην σειρά Transparent που κέρδισε Emmy (είναι τα αντίστοιχα Όσκαρ των τηλεοπτικών σειρών) ενώ έγραψε το σενάριο για την ταινία ‘We have always lived in the castle’ πάνω στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σίρλεϊ Τζάκσον.
To 2019 μετέφερε στη μικρή οθόνη σεναριακά και σκηνοθέτησε το τολμηρό μυθιστόρημα της Αναίς Νιν ‘Little Birds’, που προβλήθηκε και στην ελληνική Δημόσια τηλεόραση σε παραγωγή του διεθνούς δικτύου Sky International.
Στις πιο πρόσφατες δουλειές της συγκαταλέγεται η σκηνοθεσία του ‘The Serpent Queen’ για τη μεγάλη εταιρία παραγωγής Lionsgate.
Τα δικαιώματα όλου του πολύτιμου υλικού που «έχτισε» η Passon ανήκουν στην εταιρία ‘Calassia’. Για τη σειρά και τα δικαιώματα έχουν δείξει ενδιαφέρον συγχρηματοδότησης ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές που θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους αλλά και ένας βιομήχανος φαρμάκων και τροφίμων με προοπτικές επέκτασης στο εξωτερικό.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα υπάρχει το υλικό, η ενδιαφερόμενη παραγωγός, μια σεναριογράφος έτοιμη για όλα και ένα βαρύ όνομα στον ορίζοντα για το ρόλο της Μαρίας, εάν φυσικά δεν προκύψει κάτι …βαρύτερο.

Φαίνεται πως η μεγάλη διαδρομή της «Σκοτεινής Ντίβας» αρχίζει…


">
">
">
">
">
">
">