Ταβέρνα Ξυλούρης: Η παράδοση στη γαστρονομία έχει τη δική της διεύθυνση στο Ηράκλειο Κρήτης

Με θέα το απέραντο γαλάζιο απολαμβάνουμε την εύφορη γη του αρχοντικού νησιού της Κρήτης στα καλύτερά της.

Ταβέρνα Ξυλούρης: Η παράδοση στη γαστρονομία έχει τη δική της διεύθυνση στο Ηράκλειο Κρήτης

Με στόχο την άριστη ποιότητα και το νόστιμο φαγητό, η παραδοσιακή ταβέρνα Ξυλούρης μας προσφέρει σπιτικό φαγητό που μας ξυπνά αναμνήσεις.

Σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο με οικογενειακή ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, απολαμβάνουμε κρητική παραδοσιακή κουζίνα με έμφαση στα αγνά, ντόπια υλικά, στα φρέσκα κρέατα και στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Άλλωστε η Κρήτη φημίζεται για τη γαστρονομία και την ποιότητα του φαγητού της.

Γευστικές απολαύσεις με άρωμα Κρήτης

Η ταβέρνα στεγάζεται σε παλαιό βιομηχανικό κτίριο διατηρώντας έτσι τα αυθεντικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του νησιού. Η εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα είναι ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η υπέροχη τοποθεσία της ταβέρνας.

ταβέρνα Ξυλούρης
Ο ζεστός χώρος της ταβέρνας

Το μενού είναι πλούσιο σε επιλογές βασισμένες στην ελληνική κουζίνα, κρύα ορεκτικά όπως χαλούμι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, μπεκρή μεζές, συκωταριά αρνίσια σαβόρε, λουκάνικο ξυδάτο, απάκι, σαγανάκι, στάκα και πολλά ακόμη, ολόφρεσκες σαλάτες, ζυμαρικά σε δημιουργικές κρητικές συνταγές, όπως σκιουφιχτά με αθότυρο και πιλάφι και φυσικά κρέατα και ποικιλίες κρεατικών στη σχάρα.

ταβέρνα Ξυλούρης
Γεύσεις και αρώματα από Κρήτη

ταβέρνα Ξυλούρης
Πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα

Επειδή όμως στην ταβέρνα Ξυλούρης γνωρίζουν καλά από παράδοση, δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού το Αντικριστό! Ο παραδοσιακός τρόπος ψησίματος του κρέατος που απογειώνει τη γεύση του. Καθημερινά φρέσκα κομμάτια από αρνί, πρόβατο, πανσέτα, κοτόπουλο και πατάτες φούρνου. Φυσικά, την απολαυστική σας εμπειρία θα συνοδεύσουν εκλεκτές, τοπικές ετικέτες κρασιών.

ταβέρνα Ξυλούρης
Το περίφημο αντικριστό

Info